Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik Oyun eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Oyun
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Oyun
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Moda
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Soma maden faciası
Soma’dan TOMA’ya! Soma’dan TOMA’ya! 23 Mayıs Cumartesi günü bu köşenin başlığı şöyleydi...
KESK'ten 'Soma' açıklaması: 'Unutmadık, affetmeyeceğiz' KESK'ten 'Soma' açıklaması: 'Unutmadık, affetmeyeceğiz' KESK, 13 Mayıs 2014’te Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının 12. yılı dolayısıyla açıklama yaptı. Açıklamada, Soma’nın bir “kaza” değil, göz göre göre gelen bir iş cinayeti olduğu vurgulandı.
Soma maden faciası davasında 'zaman aşımı' kararına tepki: 'Adaleti de toprağa gömmüş olduk' Soma maden faciası davasında 'zaman aşımı' kararına tepki: 'Adaleti de toprağa gömmüş olduk' Soma maden faciası sonrası kamu görevlilerine yönelik davada istinaf mahkemesi zaman aşımı kararı verdi. 301 Madenci Aileleri Derneği Başkanı ve faciada oğlu Uğur Çolak’ı kaybeden İsmail Çolak, "Maalesef biz bu mücadelede çocuklarımızı toprağa, adaleti de çocuklarımızla beraber toprağa gömmüş olduk" dedi.
Adalete susamış ülke! Adalete susamış ülke! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç sık sık Türkiye’yi “hukuk devleti” olarak tanımlasa da Gezi davası, Soma maden faciası, Çorlu tren faciası ve Hrant Dink cinayeti gibi birçok dosya yıllar geçmesine rağmen hâlâ sonuçlanmayı bekliyor.
Yusuf Yerkel kimdir? Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel nerede çalışıyor? Yusuf Yerkel kimdir? Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel nerede çalışıyor? Soma maden faciasında madenci yakınını tekmelemesiyle gündeme gelen Yusuf Yerkel sosyal medyada araştırma konusu oldu. Peki, Yusuf Yerkel kimdir? Soma'da madenci tekmeleyen Yusuf Yerkel nerede çalışıyor?
Özgür Özel'den 'Soma' mesajı Özgür Özel'den 'Soma' mesajı CHP lideri Özgür Özel, Soma Maden Faciası’nın 11’inci yıl dönümünde, “11 yıl sonra yüreğimiz ilk günkü gibi yanıyor. 301 madencimiz, bugün de mücadelemizde yaşıyor. Unutmadık, unutturmayacağız” paylaşımı yaptı.
Soma'da madenci eşinden 'Dilan Polat' isyanı... Soma'da madenci eşinden 'Dilan Polat' isyanı... 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden faciasına ilişkin 28 kamu görevlisinin tutuksuz yargılandığı davanın ikinci duruşmasında konuşan madenci eşi Gülfidan Köse, "Suçlular ellerini kollarını sallayarak geziyor. 10 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz avukatlarımızla. Yılmadık ama 10 yıldan beri istediğimiz adaleti bulamadık" ifadelerini kullandı.
Soma maden katliamının ikinci duruşması bugün Soma maden katliamının ikinci duruşması bugün Manisa’nın Soma ilçesinde 10 yıl önce 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden katliamına ilişkin 28 kamu görevlisinin yargılandığı davanın ikinci duruşması bugün Soma 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.
301 madenci unutulmadı 301 madenci unutulmadı CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, 301 madencinin yaşamını yitirdiği maden faciasının 10’uncu yılında Soma’da düzenlenen anma programına katıldı. Duygusal anların yaşandığı programda, işçilerin yakınlarıyla birlikte Madenci Anıtı'na kadar yürüyen Başkan Tugay, anıta karanfil bıraktı.
Soma maden katliamının 10. yılı Soma maden katliamının 10. yılı Türkiye, 13 Mayıs 2014'te Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde çıkan yangında hayatını kaybeden 301 madencinin ölümüyle sarsıldı. Facia, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en çok can kaybıyla sonuçlanan madencilik 'kazası' olarak tarihe geçerken, olay sonrasında Türkiye'de üç günlük yas ilan edildi. İşte büyük acının yıl dönümünde sosyal medyadan anma mesajları...
Kamu görevlileri ilk kez yargılanıyor Kamu görevlileri ilk kez yargılanıyor Manisa Soma'da ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği katliamın üzerinden 10 yıl geçti. Hakkında iddianame düzenlenen 28 kamu görevlisinin ilk duruşması Soma Adliyesi’nde görüldü. Dava, 12 Eylül'e ertelendi.
Soma maden katliamı... Soma maden katliamı... Manisa Soma'da 10 sene önce 301 maden işçisinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan Soma Davası'nda yer almayan 28 kamu çalışanı bugün ilk kez hakim karşısına çıkacak.
İliç maden faciası soruşturmasında yeni gelişme! İliç maden faciası soruşturmasında yeni gelişme! Erzincan'da maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen zanlı hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirildi.
DEM Parti'den 'İliç' açıklaması: 'Felaket göz göre göre geldi' DEM Parti'den 'İliç' açıklaması: 'Felaket göz göre göre geldi' DEM Parti, Erzincan İliç'teki maden faciasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "“Beşli çete ve uluslararası sermayeye peşkeş çekilen Erzincan İliç’teki altın madeninde felaket göz göre göre geldi" denildi.
Soma'da alarm zilleri... Soma'da alarm zilleri... Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciada ihmaller zinciri ortaya dökülmüştü. Soma Termik Santralı’nda ciddi iş kazaları ve yangınların yaşandığını söyleyen CHP milletvekili Vehbi Bakırlıoğlu, “Büyük bir patlama yaşanabilir. Başka facianın yaşanmaması için uyarıyoruz” dedi.
Amasra maden faciasındaki ihmaller zincirini tek tek ifşa etti Amasra maden faciasındaki ihmaller zincirini tek tek ifşa etti Bartın'ın Amasra ilçesinde 43 madencinin hayatını kaybettiği patlamanın 2. duruşmasında, Amasra Taşkömürü İşletmesi'ndeki ihmaller zinciri ve üretim baskısı ortaya çıktı. Mağdurların avukatı Aysu Bankoğlu "Liyakatsizlik, disiplinsizlik, üretim baskısı, eksik personel gibi ihmallerin giderilmediğini gördük" dedi.
Soma'da sendika yöneticileri darbedilerek gözaltına alındı Soma'da sendika yöneticileri darbedilerek gözaltına alındı Bağımsız Maden İş genel başkanı ve yöneticileri Soma Yeni Anadolu Madencilik önünde gözaltına alındı. O anlar Bağımsız Maden İş'in resmi sosyal medya hesabından paylaşıldı.
Hiç ders alınmadı Hiç ders alınmadı Manisa Soma’da 301 işçinin yaşamını yitirdiği 13 Mayıs 2014’te meydana gelen facianın üzerinden 9 yıl geçti.
CHP'li Bakırlıoğlu: Soma’dan ders alınmadı, Bartın faciası yaşandı! CHP'li Bakırlıoğlu: Soma’dan ders alınmadı, Bartın faciası yaşandı! Meclis’te kurulan Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonu toplantısında konuşan CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu “Soma faciası ile yüzleşilmediği için Bartın’da 41 madencimiz hayatını kaybetti” dedi.
'Biz gerekli destekleri verdik' demişti 'Biz gerekli destekleri verdik' demişti 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma faciasının ardından onlarca aile sekiz yıl geçmesine karşın bitmeyen davalar nedeniyle tazminat alamadı. Aileler, “Yıllardır mahkemenin kararını bekliyoruz. ‘Soma’da adaleti sağladık’ diyenler bizleri görsün. Sözler de adalet de havada kaldı” diye isyan etti.
Maden faciasında eşini kaybeden kadın isyan etti Maden faciasında eşini kaybeden kadın isyan etti CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Manisa’nın Soma ilçesinde maden faciasında yaşamını yitiren işçilerin yakınlarıyla buluştu. Çocuklarını ve eşlerini kaybeden kadınlar, 8 yıldır adalet aradıklarını belirtti. Eşini kaybeden bir kadın, “Cumhurbaşkanı çıkar çıkmaz, ‘Şu kadar para yardımı edeceğiz…’ Ya sen ne diyorsun? İçeriden çıkmayan bile vardı o zaman. Yani ‘Ben sizin acınızı satın alıyorum, susun’ diyor. Biz yıllarca ‘adalet’ diye uğraştık ama onlar hepsini dışarıya saldı. İnsanları da parayla susturup yollarına bakıyorlar” dedi.
Uykusuz'dan 'maden faciası' kapağı: Soma'da 'fıtrat', Bartın'da 'kader'! Uykusuz'dan 'maden faciası' kapağı: Soma'da 'fıtrat', Bartın'da 'kader'! Mizah ve karikatür dergisi Uykusuz bu haftaki kapağına, Bartın'daki maden faciasının ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı "Kader planına inanmış insanlarız" sözlerini taşıdı.
Aileler sekiz yıldır adalet peşinde Aileler sekiz yıldır adalet peşinde Oğlunu Soma'da yaşanan maden faciasında yitiren baba İsmail Çolak, “O tekmeyi atanı da gelmeyen adaleti de unutmadık. Bartın’da ailelerin, bizler gibi adalet beklemesine izin vermeyiz” dedi.
Soma'dan sağ kurtulanlar: 'Amasra'daki faciayla o günü tekrar yaşadık' Soma'dan sağ kurtulanlar: 'Amasra'daki faciayla o günü tekrar yaşadık' Amasra'da 41 işçinin hayatını kaybettiği maden kazası, Soma maden faciasını yeniden hatırlattı. Bundan 8 yıl önce 13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 kişinin ölümüyle cumhuriyet tarihinin en büyük maden kazası olarak tarihe geçen Soma maden faciasından sağ kurtulanlar o günleri anlattı.
Önlenebilir bir faciayı daha 'fıtrat'a bağladı Önlenebilir bir faciayı daha 'fıtrat'a bağladı Bartın'da 41 madencimizin yaşamını yitirdiği facia için "Kader planına inanmış insanlarız, bunlar her zaman olacaktır" sözlerini sarf eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepkiler çığ gibi büyüdü. Erdoğan, 2014 yılında yaşanan 'Soma Maden Faciası' için de "Bunlar sürekli olan şeyler, bu işin fıtratında bu var" demiş ve bu sözler yoğun tepkilerle hafızalara kazınmıştı...
Türkiye'de son 20 yılda yaşanan maden faciaları ve yaşamını yitiren emekçiler... Türkiye'de son 20 yılda yaşanan maden faciaları ve yaşamını yitiren emekçiler...
'Ölenleri ve ailelerini sömürmeye devam ediyorlar' 'Ölenleri ve ailelerini sömürmeye devam ediyorlar' Soma’da 301 madencinin hayatını kaybettiği iş cinayetinde maden sahasının işletmecisi Soma Kömür İşletmeleri A.Ş’nin, madenci yakınları hakkında haciz başlattığı ortaya çıktı.
Yusuf Yerkel'in 3 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti Yusuf Yerkel'in 3 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti Frankfurt Başkonsolosluğu'nda Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel, yoğun bakımda tedavi gören 3 yaşındaki oğlunun hayatını kaybettiğini açıkladı.

En Çok Okunanlar

'Sadece serbest seçim yapmak yetmez'
'Sadece serbest seçim yapmak yetmez' NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO zirvesi için geldiği Ankara'da basın toplantısı düzenledi. "Türkiye'de demokrasiyle ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Rutte, "Demokrasi sadece serbest seçim yapmak değil" diyerek basın özgürlüğünün öncelikli olduğuna vurgu yaptı.
Parti kurmaylarından itiraf gibi açıklama!
Parti kurmaylarından itiraf gibi açıklama! CHP’de yaşanan süreci değerlendiren AKP’li kurmaylar, bu gelişmelerin tek başına seçmen davranışını değiştirmeyeceği görüşünde. Parti kulislerinde, saha ziyaretlerinden gelen geri bildirimlerde hayat pahalılığı, kira ve gıda fiyatlarının öne çıktığı belirtilirken, “Ekonomi düzelmeden seçmeni yeniden kazanamayız” değerlendirmesinin yapıldığı, bu doğrultuda yeni ekonomik iyileştirme adımları üzerinde çalışıldığı ifade ediliyor.
Bakan Gürlek'ten AP Türkiye Raportörü Amor'a tepki
Bakan Gürlek'ten AP Türkiye Raportörü Amor'a tepki Adalet Bakanı Akın Gürlek, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor'un "Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve mevcut Adalet Bakanı Akın Gürlek'in atanmasının ne anlama geldiğini hepiniz biliyorsunuz. Akın Gürlek hiçbir demokratik reformun parçası olamaz" sözlerine tepki gösterdi.
420 bin lira trafik cezası kesildi: 26 yaşındaki genç intihar etti
420 bin lira trafik cezası kesildi: 26 yaşındaki genç intihar etti Bilecik’te, ehliyeti olmayan ve jandarmanın ’Dur’ ihtarına uymayarak kaçtıktan sonra yakalanarak hakkında 420 bin 743 TL trafik cezası kesilen sürücü aynı gün intihar etti. Polis ekipleri olay yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, olayla ilgili inceleme başlatıldı.
Türkiye'nin tekstil devi konkordato ilan etti
Türkiye'nin tekstil devi konkordato ilan etti Tekstil sektöründe yaşanan küresel daralma ve artan üretim maliyetleri nedeniyle mali yapısı bozulan İzmir merkezli Sir Hazır Giyim, mahkemeye başvurarak konkordato talebinde bulundu.
Belediye başkanının ardından İl Başkanı da istifa etti
Belediye başkanının ardından İl Başkanı da istifa etti AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Turgay Şahin, görevinden istifa ettiğini duyurdu. ​Afyonkarahisar’a bağlı Merkez Gebeceler Belde Belediye Başkanı İsa Atay hakkında evli bir kadınla ilişki yaşadığı iddialarının ardından adli süreç başlatılmış ve istifa ettiği duyurulmuştu.
Emekli promosyonlarında güncel rakamlar belli oldu
Emekli promosyonlarında güncel rakamlar belli oldu Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılan zammın ardından gözler bankaların güncelleyeceği promosyon kampanyalarına çevrilmişti. Maaş artışlarıyla birlikte birçok banka promosyon ödemelerini ve sunduğu ek avantajları yeniledi. Peki, güncel oranlar ne durumda ve hangi banka ne kadar kazanç sağlıyor? İşte kuruşu kuruşuna güncel emekli promosyon tablosu...
Venezuela halkından Türk şirketine sitem
Venezuela halkından Türk şirketine sitem Venezuela'da 24 Haziran'da meydana gelen depremde can kaybı 3 bin 342'ye yükseldi. İddiaya göre, Türk şirketi Summa İnşaat'ın 2014 yılında inşa ettiği deprem konutlarının büyük bölümü yıkıldı; yaklaşık 800 kişi yaşamını yitirdi, 600 kişiden ise hâlâ haber alınamıyor. Cumhuriyet, konuya ilişkin Summa Şirketi'ni arayarak iddiaları sordu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye