Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
Karahan ve Şimşek Londra zirvesinde neler söyledi? Karahan ve Şimşek Londra zirvesinde neler söyledi? Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Londra’da yatırımcılarla gerçekleştirdikleri görüşmelerde ekonomi politikalarına ilişkin mesajlar verdi. Katılımcılar, olası adımlar arasında faiz artışının da değerlendirilebileceği izlenimini edindi.
Savaşın faturası Merkez Bankası rezervlerini yaktı Savaşın faturası Merkez Bankası rezervlerini yaktı Batı Asya’daki savaşın etkisiyle TCMB rezervlerinde düşüş eğilimi sürüyor. Döviz ve altın tarafındaki gerileme dikkat çekerken, Merkez Bankası’nın likiditeyi desteklemeye yönelik adımları öne çıkıyor. Piyasalardaki oynaklığın rezervler üzerindeki etkisi devam ediyor.
TCMB Başkanı Karahan'dan 'altın' açıklaması TCMB Başkanı Karahan'dan 'altın' açıklaması Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, döviz likiditesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Karahan, altın kaynaklı işlemlerin kullanımına dikkat çekerek fiyat istikrarı vurgusu yaptı.
Merkez Bankası'ndan yeni kredi hamlesi Merkez Bankası'ndan yeni kredi hamlesi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kredi büyümesini kontrol altına almak amacıyla zorunlu karşılık uygulamasında değişikliğe gitti. Bankalara gönderilen yazıya göre bazı kredi türlerine tanınan muafiyetler kaldırıldı ve kapsam daraltıldı.
Merkez Bankası'ndan dolar rezervi hamlesi Merkez Bankası'ndan dolar rezervi hamlesi Bloomberg’in haberine göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, İran savaşı kaynaklı dalgalanmalara karşı Türk Lirası'nı korumak için yeni politika araçlarını devreye almayı değerlendiriyor. Kur üzerindeki baskıyı azaltmaya yönelik adımların gündemde olduğu belirtiliyor.
TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara'dan enflasyon uyarısı TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara'dan enflasyon uyarısı TCMB eski Başekonomisti Ali Hakan Kara enflasyonda düşüş beklentisinin ertelendiğini ifade etti. Reel kesim verilerinde maliyet ve satış fiyatı beklentilerinin yükseldiği görüldü.
Dolar ve enflasyon tahminleri yükseldi! Dolar ve enflasyon tahminleri yükseldi! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mart 2026 Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarını yayımladı. Ankete göre yıl sonu enflasyon ve dolar kuru beklentileri yükselirken büyüme tahminlerinde sınırlı değişim öngörüldü.
Ünlü ekonomistler Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi! Ünlü ekonomistler Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen Para Politikası Kurulu toplantısının ardından politika faizini sabit tuttu. Kararın ardından ekonomistler, yayımlanan karar metnindeki mesajları ve olası para politikası adımlarını değerlendirdi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı sona erdi. 12 Mart 2026 Perşembe günü düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada uygulanacak politika faizi oranı belli oldu.
Merkez Bankası faizde ne karar verecek? Merkez Bankası faizde ne karar verecek? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı öncesi yapılan anketler, politika faizinin sabit kalacağı yönünde güçlü bir beklentiye işaret ediyor. TCMB ve Reuters anketlerine katılan ekonomistlerin büyük bölümü bankanın faiz oranında değişikliğe gitmeyeceğini düşünüyor.
ABD-İran savaşının Türkiye'ye maliyeti belli oldu! ABD-İran savaşının Türkiye'ye maliyeti belli oldu! ABD ve İran arasındaki savaş küresel piyasaları sarsarken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın piyasa dengesini korumak için kullandığı rezervlerin boyutu netleşmeye başladı. Bankacılık sektöründen gelen son hesaplamalar, çatışmaların başladığı günden bu yana rezervlerde yaşanan hareketliliği ve döviz piyasasına sağlanan desteğin devasa boyutlarını ortaya koydu.
TCMB eski Başkanı'nın yeni görevi belli oldu! TCMB eski Başkanı'nın yeni görevi belli oldu! TCMB’nin eski Başkanı Hafize Gaye Erkan, rotayı yeniden küresel finans dünyasına kırdı. 2024 başında Merkez Bankası’ndan istifa eden Erkan, Kanada merkezli Fairfax Financial Holdings bünyesinde Bankacılık ve Sigorta Teknolojisi (Insurtech) Başkanı olarak göreve başladı.
Türkiye yükselişi dizginlemek için 12 milyar dolar harcadı! Türkiye yükselişi dizginlemek için 12 milyar dolar harcadı! İran’daki savaşın küresel piyasalarda yarattığı dalgalanma Türkiye’de de döviz piyasasını etkiledi. Bloomberg’in aktardığına göre Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türk Lirası’ndaki oynaklığı sınırlamak için piyasaya müdahalede bulundu.
Piyasalara 10 milyar dolarlık savaş müdahalesi! Piyasalara 10 milyar dolarlık savaş müdahalesi! Batı Asya’da savaşın genişlemesi küresel piyasaları sarstı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, dolar kurundaki baskıya karşı faiz ve rezerv adımları attı. Enerji fiyatlarındaki yükseliş Türkiye ekonomisinde yeni riskler doğuruyor.
Enflasyon beklentisi ve dış borç takibi değişiyor! Enflasyon beklentisi ve dış borç takibi değişiyor! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Hanehalkı Beklenti Anketi’ni yayımlamaya başlayacağını ve Türkiye dış borç istatistiklerinin yayımlanmasını devralacağını açıkladı. Yapılan düzenlemelerle birlikte hem beklenti verilerinde hem de istatistik üretiminde kapsamlı değişiklikler hayata geçirilecek.
Merkez Bankası’nda değişim sinyali: O isim görevden ayrılacak! Merkez Bankası’nda değişim sinyali: O isim görevden ayrılacak! TCMB Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın yaş sınırı nedeniyle görevinden ayrılacak olması ekonomi gündeminde öne çıktı. Para Politikası Kurulu’ndaki mevcut yapı ve olası yeni atamalar piyasalar tarafından yakından izleniyor. Sürecin para politikası ve ekonomi yönetimi üzerindeki etkisi dikkat çekiyor.
Yıl sonu enflasyon hedefi Avrupa'nın 12 katı! Yıl sonu enflasyon hedefi Avrupa'nın 12 katı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, yılın ilk Enflasyon Raporu sunumunda 2026 yılına ilişkin enflasyon hedef ve tahminlerini paylaştı. Karahan, ara hedefin korunduğunu, yıl sonu enflasyon tahmin aralığının ise yukarı yönlü güncellendiğini açıkladı. Enflasyon görünümüne ilişkin mesajlar dikkat çekti.
Yılın ilk 'Enflasyon Raporu' toplantısı ne zaman yapılacak? Yılın ilk 'Enflasyon Raporu' toplantısı ne zaman yapılacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Enflasyon Raporu 2026-I için bilgilendirme toplantısının ayrıntılarını paylaştı. Toplantıda Başkan Fatih Karahan’ın sunum yapması ve kamuoyuna enflasyon görünümüne ilişkin değerlendirmelerde bulunması bekleniyor. Toplantı, hem fiziki ortamda hem de çevrimiçi platformlardan takip edilebilecek.
ABD'li bankalardan Türk ekonomisi analizi ABD'li bankalardan Türk ekonomisi analizi TÜİK’in açıkladığı enflasyon verilerinin ardından Citi ve JPMorgan, Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerini güncelledi. Bankalar, enflasyon görünümü ve para politikasına dair beklentilerini raporlarında ele aldı. Dezenflasyon sürecine ilişkin temkinli bir yaklaşım öne çıktı.
Kredi kartı limitlerine büyük değişiklik! Kredi kartı limitlerine büyük değişiklik! Ekonomi yönetimi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası koordinasyonunda kredi kartları, krediler ve konut finansmanını kapsayan yeni makroihtiyati adımlar açıkladı. Gece yarısı peş peşe gelen düzenlemeler, piyasalarda tartışma yaratırken finansal istikrar ve tüketicinin korunması vurgusu öne çıktı. Açıklamalar, ekonomi politikalarında sıkılaşmanın süreceğine işaret etti.
Küresel rapordaki Türkiye ayrıntısı dikkat çekti! Küresel rapordaki Türkiye ayrıntısı dikkat çekti! Dünya Altın Konseyi’nin yayımladığı rapor, küresel belirsizliklerin etkisiyle altının güvenli liman özelliğinin yeniden öne çıktığını ortaya koydu. Yatırım talebindeki artış dikkat çekerken, yüksek fiyat ortamının mücevher tüketimi üzerinde baskı yarattığı vurgulandı. Raporda Türkiye’deki ekonomik koşulların da altın talebinin seyrinde belirleyici olduğu ifade edildi.
Merkez Bankası'ndan enflasyon analizi! Merkez Bankası'ndan enflasyon analizi! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, hizmet enflasyonundaki yüksek seyrin nedenlerini ele alan kapsamlı bir analiz yayımladı. Merkez Bankası değerlendirmesinde, özellikle yerel ve rekabeti sınırlı hizmetlerde fiyatlama gücünün arttığına dikkat çekildi. Analiz, bu yapının dezenflasyon sürecini zorlaştıran önemli unsurlardan biri olduğunu ortaya koydu.
TCMB faiz döngüsünde frene bastı: 'İndirim yabancı yatırımcıya bir mesaj' TCMB faiz döngüsünde frene bastı: 'İndirim yabancı yatırımcıya bir mesaj' Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz kararı, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Semra Boğa tarafından temkinli bir politika mesajı olarak değerlendirildi. Boğa, kararın enflasyon risklerini gözeten kontrollü bir yaklaşımı yansıttığını ve para politikasında öngörülebilirliği güçlendirdiğini vurguladı. Bu duruşun yatırımcı güveni açısından kritik olduğuna dikkat çekildi.
Merkez Bankası faiz indiriyor bankalar artırıyor: Kredi maliyetlerinde dev yükseliş Merkez Bankası faiz indiriyor bankalar artırıyor: Kredi maliyetlerinde dev yükseliş Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirimi ve enflasyondaki gerilemeye rağmen, bankalar ihtiyaç kredisi faizlerini artırmaya devam ediyor. Kredi piyasasında oluşan bu tablo, vatandaşların borçlanma maliyetlerini yeniden gündeme taşıdı. Mevduat faizlerindeki düşüşle birlikte kredi ve mevduat arasındaki makas dikkat çekiyor.
Dev bankadan Türkiye uyarısı: Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı! Dev bankadan Türkiye uyarısı: Yıl sonu enflasyon tahmini açıklandı! BBVA Research, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son faiz kararını temkinli bir adım olarak değerlendirdi. Kurum, enflasyon görünümünde gıda fiyatlarının etkisine dikkat çekerken, para politikasında sıkı duruşun korunmasının hedeflendiğini vurguladı.
Faiz indiriminde yavaşlama sürüyor Faiz indiriminde yavaşlama sürüyor Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, yılın ikinci toplantısında politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 37'ye çekti. 2025'in ikinci yarısında hızlı tempoda başlayan faiz indirim süreci, son dört toplantıda yavaşlama eğilimine girdi.
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı sona erdi. 22 Ocak 2026 Perşembe günü düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada uygulanacak politika faizi oranı belli oldu.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, yılın ilk Para Politikası Kurulu toplantısını yarın gerçekleştirecek. Piyasalarda faiz kararına yönelik beklenti öne çıkıyor. Alınacak kararın ekonomi ve finans piyasaları üzerindeki etkileri yakından izlenecek.
Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz politikasına ilişkin beklentiler, piyasalarda yakından izleniyor. Ekonomistlerin değerlendirmeleri, Para Politikası Kurulu toplantısında alınacak kararın para politikasının yönüne dair önemli mesajlar içereceğine işaret ediyor.

En Çok Okunanlar

İşte 10 maddelik şart listesi!
İşte 10 maddelik şart listesi! İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, "(ABD ile) İslamabad'da müzakereler yapılması kararlaştırılmıştır. En geç 15 gün içinde, müzakereler yoluyla İran'ın sahadaki zaferinin siyasi alanda da pekiştirilmesi hedeflenmektedir" açıklamasını yaptı. İran tarafının müzakerelere temel oluşturmak üzere hazırladığı 10 maddelik planda; Hürmüz Boğazı’nda güvenli geçişin garanti altına alınması, ABD güçlerinin bölgedeki üslerden çekilmesi, tüm yaptırımların kaldırılması, dondurulmuş İran varlıklarının serbest bırakılması ve tazminat ödenmesi gibi başlıklar yer aldı.
Dikkat çeken kulis: İşte AKP'de seçim için konuşulan tarih...
Dikkat çeken kulis: İşte AKP'de seçim için konuşulan tarih... Siyaset gündemindeki "ara seçim" tartışması sürerken; gazeteci Muharrem Sarıkaya, genel seçimin 18 ay sonra yapılacağını öne sürerek, "Nedeni de AK Parti yöneticilerinin vurguladığı gibi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın tekrar aday olabilmesi için Kasım 2027’de seçime gitme arzusu" dedi.
Trump'tan 'müzakere' açıklaması
Trump'tan 'müzakere' açıklaması Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD Başkanı Donald Trump'tan İran'a yönelik planlanan saldırıyı ertelemesi talebinde bulundu. Şerif aynı zamanda İran'a 'Hürmüz Boğazı'nda geçişleri 2 haftalığına açması talebini dile getirdi. ABD Başkanı Donald Trump "Şu anda hararetli müzakereler içindeyiz" dedi. İşte ayrıntılar...
Plaza çalışanlarının 'polis' videosuna soruşturma
Plaza çalışanlarının 'polis' videosuna soruşturma İstanbul Levent'te İsrail Başkonsolosluğu önünde gerçekleşen silahlı saldırıda, polislerin videosunu çekerek "Sen sağ bek, ben sol bek" diyerek yorum yapan plaza çalışanları hakkında soruşturma başlatıldı. Videolardaki kişilerin tespiti için Emniyet'e talimat verildi.
Özgür Özel'in katılacağı açılış öncesi pankart krizi!
Özgür Özel'in katılacağı açılış öncesi pankart krizi! İBB tarafından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla açılacak Kuştepe Spor Tesisi ve Zemin Altı Otoparkı açılışı için asılan “Bırakın Resul Emrah Şahan işini yapsın” pankartı polis tarafından kaldırılmak istendi. Yurttaşların ve CHP Şişli İlçe Başkanı Canercan Kartal’ın tepkisi sonucu pankart indirilmedi.
Sorularım var
Sorularım var Haber şu: MHP, İstanbul’daki tüm teşkilatlarını feshetti.
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten 'İzzet Ulvi Yönter' açıklaması
Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş'ten 'İzzet Ulvi Yönter' açıklaması MHP Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden İzzet Ulvi Yönter hakkında konuşan öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Beklediğim bir durumdu" dedi.
Azil çağrısı geldi, 24 vekil harekete geçti!
Azil çağrısı geldi, 24 vekil harekete geçti! ABD Kongresi’nde 24’ten fazla Demokrat milletvekili, İran’a yönelik tehditlerin tırmanması gerekçesiyle Başkan Donald Trump’ın görevden alınması çağrısında bulundu. Gelişmeyi Wall Street Journal duyurdu.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye