Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
3°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,12
Euro 50,21
Sterlin 57,92
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.355,29
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yılın ilk 'faiz' kararı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yılın ilk 'faiz' kararı Ticari alacaklara ilişkin sözleşmelerde temerrüt faizinin yer almadığı durumlar için yeni uygulama netleşti. Mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelere uygulanacak oran Merkez Bankası tebliğiyle belirlendi. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.
Reeskont ve avans faiz oranlarında 2.5 puanlık düşüş Reeskont ve avans faiz oranlarında 2.5 puanlık düşüş Merkez Bankası, vadesine en çok 3 ay kalan senetler karşılığında yapılacak reeskont işlemlerinde uygulanacak iskonto faiz oranını yıllık yüzde 38,75'e, avans işlemlerinde uygulanacak faiz oranını ise yıllık yüzde 39,75'e indirdi.
TÜİK açıkladı: Tüketici güveni kasım ayında geriledi! TÜİK açıkladı: Tüketici güveni kasım ayında geriledi! TÜİK tarafından açıklanan Tüketici Güven Endeksi, Aralık 2025 döneminde düşüş kaydetti. Endeks, bir önceki aya göre azalarak 83,5 seviyesine indi.
Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması tüm dengeleri bozdu Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması tüm dengeleri bozdu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu, yılın son toplantısında faiz indirim serisine devam etme kararı aldı. Bu karar, siyasi gelişmelerin ardından faiz oranlarının olağanüstü yükseltildiği ve TCMB'nin hedeflerinden saptığı zorlu bir sürecin ardından geldi. Politika faizinin enflasyon oranları karşısındaki sınırlı düşüşü dikkat çekti.
Dev yatırım bankasından Türkiye analizi: Enflasyon ve faiz kaç olacak? Dev yatırım bankasından Türkiye analizi: Enflasyon ve faiz kaç olacak? ICBC Türkiye analistleri, Merkez Bankası’nın faiz politikası ile enflasyon görünümüne ilişkin yeni beklentilerini paylaştı. Son faiz indirimleri sonrası para politikasındaki yön ve faiz–enflasyon dengesi ekonomi gündeminin öne çıkan başlıkları arasında yer aldı. Piyasalarda, önümüzdeki döneme ilişkin beklentiler yakından izleniyor.
Dev bankadan kritik uyarı: TCMB'nin hata yapma lüksü kalmadı! Dev bankadan kritik uyarı: TCMB'nin hata yapma lüksü kalmadı! Citigroup ekonomistleri, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentiyi aşan 150 baz puanlık faiz indiriminin daha detaylı bir gerekçeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Enflasyon beklentilerindeki güvensizlik ve zorlu görünüm nedeniyle ekonomistler, TCMB'nin mevcut koşullarda hata yapma payının son derece sınırlı olduğu uyarısında bulundu.
TCMB Başkanı Karahan'dan TÜSİAD'da kritik açıklamalar TCMB Başkanı Karahan'dan TÜSİAD'da kritik açıklamalar TCMB Başkanı Fatih Karahan, TÜSİAD'da yaptığı konuşmada Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı, KKM'nin azaltılması ve rezerv yeterliliği olmak üzere üç ana hedefine odaklandığını belirtti. Karahan, sıkı para politikasının süreceğini teyit ederken, özellikle kira ve eğitim kalemlerindeki yüksek enflasyonun beklentileri bozduğunu, ancak uzun vadeli kredilerde iyileşmenin enflasyonun düşüşüyle geleceğini öngördü.
Enflasyon beklentisi ne kadar oldu? Enflasyon beklentisi ne kadar oldu? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçlarıyla birlikte yıl sonu ve uzun vadeli enflasyon beklentileri belli oldu. Katılımcıların enflasyon tahminleri gerilerken, faiz beklentisi de düşüş kaydetti. Diğer yandan, döviz kuru beklentisi 12 ay sonrası için hafifçe yükselirken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentileri ise yukarı yönlü güncellendi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Para Politikası Toplantısı sona erdi. 11 Aralık 2025 Perşembe günü düzenlenen toplantı sonrası yapılan açıklamada uygulanacak politika faizi oranı belli oldu.
Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olacak? Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) bugün açıklayacağı kritik faiz kararı öncesinde, piyasalar indirimlerin hangi hızda süreceğine odaklandı. TCMB, enflasyondaki yavaşlamaya karşı politikasını veri odaklı belirleyeceğini vurgularken önde gelen tüm anketler faizlerdeki düşüşün devam edeceğini gösteriyor.
Financial Times'tan Türk ekonomisi analizi! Financial Times'tan Türk ekonomisi analizi! Financial Times, Türkiye’nin para politikası deneyimini mercek altına aldı. Haberde, hatalı maliye ve faiz politikalarının uzun vadeli etkileri ile kalıcı enflasyon riskine dikkat çekildi. Türkiye örneği, küresel merkez bankaları için uyarı niteliğinde gösterildi.
Merkez Bankası verileri yayımlandı: Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor! Merkez Bankası verileri yayımlandı: Türk Lirası değer kaybetmeye devam ediyor! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), “Reel Efektif Döviz Kuru Gelişmeleri” raporunu yayımladı. Yayımlanan verilere göre Türk Lirası'ndaki değer kaybı kasım ayında da devam etti.
Hollandalı dev bankadan şaşırtan TCMB faiz tahmini! Hollandalı dev bankadan şaşırtan TCMB faiz tahmini! ING Global, Türkiye’nin enflasyon düşüş politikasını sürdürdüğünü vurguladı. Banka, Merkez Bankası’nın aralık toplantısında ihtiyatlı bir faiz indirimi yapmasının beklendiğini açıkladı.
Ekonomistler net konuştu: Kasım enflasyonu Merkez Bankası faiz politikasını nasıl etkileyecek? Ekonomistler net konuştu: Kasım enflasyonu Merkez Bankası faiz politikasını nasıl etkileyecek? Kasım ayında enflasyonun beklentilerin altında kalması, Merkez Bankası’nın faiz politikası üzerinde soru işaretleri oluşturdu. Ekonomistler, gıda ve hizmetler fiyatlarındaki değişimlerin para politikası için kritik sinyaller taşıdığını vurguladı.
Merkez Bankası'na yeni başekonomist ataması! Merkez Bankası'na yeni başekonomist ataması! Geçen günlerde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’na danışman olarak atanan Murat Taşçı’nın yeni görevi netleşti. TCMB yönetimi Taşçı’yı başekonomist pozisyonuna getirdi.
Merkez Bankası'ndan kritik değişiklik! Merkez Bankası'ndan kritik değişiklik! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, zorunlu karşılık düzenlemesinde sadeleşme hedefiyle kapsamlı güncellemelere gitti. Banka, uzun vadeli yabancı para yükümlülüklerinin oranlarını düşürdü; öte yandan kredi büyümesi sınırlaması uygulamasının süresini uzattı.
TCMB Başkanı Karahan'ın açıklamalarına ekonomistlerden tepki TCMB Başkanı Karahan'ın açıklamalarına ekonomistlerden tepki TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın para politikasına dair yaptığı canlı yayın, uzmanlardan farklı yorumlar aldı. Bazı iktisatçılar Karahan'ın "her şeyi doğru yapıyoruz" söylemini iddialı bulurken, hanehalkının TL'ye yönelme sebebinin faiz getirisinden çok altın ve gayrimenkul yatırımları olduğu belirtildi. Merkez Bankası'nın beklenti kanalını güçlendirme hedefi ön plana çıktı.
İngiliz bankacılık devinden enflasyon ve faiz tahmini İngiliz bankacılık devinden enflasyon ve faiz tahmini HSBC raporuna göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın faiz indirim politikası sürecek ve aralık ayında ek bir indirim gelebilir. Raporda enflasyonun 2026 sonunda düşmesi bekleniyor. Siyasi ve mali riskler ise ekonomide takip edilen diğer unsurlar arasında yer alıyor.
Kasım ayı enflasyon beklentileri belli oldu! Kasım ayı enflasyon beklentileri belli oldu! TCMB kasım ayı enflasyon beklentilerini açıkladı. Piyasa, reel sektör ve hanehalkının gelecek döneme dair beklentileri mercek altına alındı.
Dev yatırım bankasından Türkiye enflasyon tahmini! Dev yatırım bankasından Türkiye enflasyon tahmini! Societe Generale, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın önümüzdeki dönemde faiz indirimine gideceğini öngörüyor. Uzmanlar, maliye politikasının enflasyon üzerindeki etkisinin kritik olacağını vurguluyor. Türkiye’de enflasyon baskısının azalması bekleniyor.
Merkez Bankası duyurdu: Dijital Türk Lirası'nda kritik eşik aşıldı! Merkez Bankası duyurdu: Dijital Türk Lirası'nda kritik eşik aşıldı! Merkez Bankası, Dijital Türk Lirası projesinde ikinci faz çalışmalarını sürdürüyor. Programlanabilir ve çevrimdışı ödemelerle finansal kapsayıcılığı artırmayı hedefliyor. Pilot testler ve simülasyonlarla dijital liranın sistem üzerindeki etkileri değerlendiriliyor.
Asgari ücret zammında kritik kulis bilgisi! Asgari ücret zammında kritik kulis bilgisi! Milyonlarca çalışanın gözü kulağı başlayacak 2026 asgari ücret görüşmelerine çevrilirken, masadaki enflasyon senaryoları ve refah payı beklentileri gündemi ısıtıyor. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret zammı, sadece maaşları değil kıdem tazminatından borçlanma tutarlarına kadar ekonomideki pek çok kalemi zincirleme olarak etkileyecek. Peki komisyonun masasında hangi zam senaryoları öne çıkıyor? Kulislerde konuşulan en güçlü zam senaryoları hangi seviyede seyrediyor? İşte tüm ayrıntılar...
Cari açık 20 milyar doları aştı! Cari açık 20 milyar doları aştı! Eylül ayında Türkiye’nin cari açığı dikkat çekti. TCMB verilerine göre, dış ticaret açığı sürerken hizmetler ve turizm gelirleri cari açığı dengelemeye katkı sağladı.
Yeni Şafak’tan ekonomi yönetimine reçete! Yeni Şafak’tan ekonomi yönetimine reçete! İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Türkiye ekonomisinin yaşadığı zorluklara karşı ekonomi yönetimine 6 adımlık bir reçete önerdi. Gazete, yüksek faiz, enflasyon ve üretim sorunlarına çözüm yollarını gündeme getirdi.
SGK uzmanı asgari ücret zammını sil baştan hesapladı! SGK uzmanı asgari ücret zammını sil baştan hesapladı! Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahminlerini yükseltmesi, maaş ve ücret artışlarını gündeme taşıdı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, TCMB’nin yeni enflasyon hedefinin asgari ücret ve maaş politikalarını doğrudan etkileyeceğini değerlendirdi. Zam beklentileri ve ücret artışları gündemde. Peki SGK uzmanı Özgür Erdursun'a göre asgari ücret ne kadar olacak? İşte ayrıntılar...
Ekonomistler TCMB’nin enflasyon raporunu yorumladı Ekonomistler TCMB’nin enflasyon raporunu yorumladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 2025 yılı IV. Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ekonomistler, yıl sonu enflasyon tahminlerindeki değişikliği ve bunun maaş ile ücret artışlarına olası etkilerini yorumladı. Enflasyon ve para politikası gündemin odağında bulunuyor.
Merkez Bankası'ndan yeni adım: Dijital Türk Lirası yolda Merkez Bankası'ndan yeni adım: Dijital Türk Lirası yolda TCMB, Dijital Türk Lirası Projesi’nde yeni aşamaya geçiyor. Hukuki düzenlemeler ve teknik çalışmalar hızlandırılırken, finansal sistemde dijital paranın etkin kullanımı hedefleniyor. Kamu ve özel sektör işbirliğiyle yenilikçi uygulamalar geliştirilecek.
Borsada düşüş dolarda rekor! Borsada düşüş dolarda rekor! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın yeni enflasyon raporu sonrası dolar/TL rekor seviyeye çıktı, BIST 100 ve bankacılık endeksi sert düşüş yaşadı.
Merkez Bankası yılın son enflasyon raporunu yayımladı Merkez Bankası yılın son enflasyon raporunu yayımladı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2025 yılı dördüncü enflasyon raporu toplantısı sürerken, TCMB Başkanı Fatih Karahan yıl sonu enflasyon beklentilerini açıkladı.

En Çok Okunanlar

Aziz Yıldırım'dan 'Bebek Otel' açıklaması
Aziz Yıldırım'dan 'Bebek Otel' açıklaması Aziz Yıldırım, gazeteci Özlem Gürses’in YouTube yayınında Bebek Otel’le ilgili bir haber sırasında fotoğrafının kullanılmasına tepki göstererek, söz konusu görselin alakasız ve yanlış olduğunu belirtti.
Gümrük vergisinden Trump mı çıktı?
Gümrük vergisinden Trump mı çıktı? Son dakika haberi... CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında konuştu. Özel, tepkilerin odağında olan gümrük vergisi hakkında "Niye yaptı? Ne faydası var? Sana bana faydası yok, Trump'a faydası var. Trump'a söz verdi" dedi.
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu!
Savcı, kadın hakimi silahla vurdu! Son dakika gelişmesi... İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 23. Ceza Dairesi'nde görevli kadın hâkim, savcı olduğu öğrenilen M.Ç.K. tarafından adliyede silahla vuruldu.
'Bir tartışmaya nokta koymak istiyorum'
'Bir tartışmaya nokta koymak istiyorum' CHP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, AKP'ye geçeceğine yönelik iddialara ilişkin, "Bunun farklı noktaları çekilmesini anlayamamakla birlikte şunu söylemek istiyorum. Mensubu olduğum parti CHP'dir" dedi.
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu
En yüksek emekli promosyonu veren bankalar belli oldu Bankaların emekli promosyonu kampanyalarında rekabet kızışırken yeni döneme ait güncel ödeme listeleri ve başvuru şartları açıklandı. Maaş taşıma işlemi yapanlar için nakit desteğin yanı sıra faizsiz kredi ve ek avantajlar sunan bankaların sunduğu fırsatlar netleşti. Peki en yüksek emekli promosyonunu hangi banka veriyor? İşte banka banka tam liste...
Kayıp olarak aranan 26 yaşındaki kadının cesedi ormanda gömülü olarak bulundu!
Kayıp olarak aranan 26 yaşındaki kadının cesedi ormanda gömülü olarak bulundu! İzmir'in Bornova ilçesinde geçen 29 Aralık’ta kaybolan Mihriban Yılmaz’ın (26) cesedi ormana gömülü bulundu. Gözaltına alınan 5 şüpheliden Yılmaz'ı boğduktan sonra ormana gömdüğünü itiraf eden Fatih İnan (26) tutuklandı.
MHP'den 'Ahmet Türk' ve 'Ahmet Özer' çağrısı
MHP'den 'Ahmet Türk' ve 'Ahmet Özer' çağrısı MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Ahmet Özer ve Ahmet Türk’ün göreve iadesinde bizim açımızdan bir sıkıntı yok" dedi.
Selen Görgüzel'in savcılık ifadesi ortaya çıktı
Selen Görgüzel'in savcılık ifadesi ortaya çıktı Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan Selen Görgüzel, savcılık ifadesinde, tatil için Kuzey Kıbrıs'a gittikleri özel uçakta uyuşturucu kullanmadığını ve kimseyi fuhşa teşvik etmediğini söyledi. Görgüzel, söz konusu tatile kendisini Emel Müftüoğlu'nun gönderdiğini öne sürdü.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye