Ali İsmet Ural

Bekir ve Kuyt...

23 Kasım 2012 Cuma

Olaylar, olaylar, olaylar... Maçın önüne geçecek kadar vardı ama.. PKK bayrakları havada uçuştu, hem de önümüzde.. Ardından polis başarıyla topladı herkesi ama organizasyon o kadar kötüydü ki... Marsilya taraftarıyla F.Bahçe taraftarını nasıl bir arada oturtursunuz?

\n

Neyse maça dönelim... Dönelim ama İngiliz hakem Martin Atkinson, 12. dakikada Sowu gole giderken indiren Mendesi atma becerisi gösterebilse her şey daha rahat olacaktı. Ama o dakikaya dek iki tarafın da bol pas hatalı ve top kayıplarıyla geçen amaçsız futbolu onu da oyundan kopardı sanırım.

\n

Bir kere Marsilya için net bir şey yazmak lazım. Valbuena yoksa takımda ne organizasyon ne yaratıcılık hiçbir şey yok. Yanına bir de Cignag ve Remy olmayınca Marsilya gitmiş yerine dağınık ve amaçsız bir takım gelmiş. Bu takım liginde 4. sırada ise siz düşünün kalitesizliği... Kazanmaları gereken maçta koca ilk yarıyı Ayewin 6 pastan kaçırdığı tek pozisyonla kapadılar.

\n

Durum böyle olunca F.Bahçe yavaş yavaş oyununu oynamaya başladı ve 30. dakikadan sonra maçın kontrolünü ele geçirdi. Savunmanın iyisi Bekirin F.Bahçe klasiği haline gelen röveşatası da mükemmeldi. Kuyt çok çalışkan ve işini iyi yapan oyuncu modeli. Gökhan Gönül ileride kalıp kaleciye baskı yapınca o hemen sağbeke geçip işini yaptı. Oysa Caner bırakın savunmaya yardımı kendi adamını bile kovalamadı. Mehmet Topal da dün gece topaldı gerçekten... Dizindeki sakatlıktan olsa gerek fazla risk almadan ama çok top kaybıyla oynadı. Meireles ne yaptığını bilen adam. Dün gece fazla asılmadı oyuna ama doğru yerlerde orta alanı daralttı. Cristian savunma arasına neden çok saklandı, anlamadım. Orta alana gelip top almaktan yoksun davrandı.

\n

Aykut hoca Caneri ısrarla sol çizgiden uzak, Sow ve Cristiana yakın oynatıp ondan daha fazla verim almak istedi ve istediğini de almış oldu. Ama bu kez de Cristian geniş alan bulmakta zorlanınca etkili olamadı. İkinci yarı Marsilya riskler aldı ve pozisyonlar buldu ama bu kez de Volkan gerekeni yaptı.

\n

Sonuçta da Fenerbahçe istediğini alarak ve grupta liderliği garantileyip döndü evine... Son maçı formalite olacak. 2013ün Şubatında daAvrupalı Feneri izleyeceğiz.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları