Ali İsmet Ural

Eksiklere Karşın

21 Ekim 2012 Pazar
\n

Türk futbolu adına her şeyin dip yaptığı şu süreçte F.Bahçenin kritik engelleri az kayıpla atlatması ve tepeden kopmaması çok önemli. Ulusal takıma oyuncular verip sakat ve moralsiz teslim almalarına Meirelesi de ekleyelim. Bunların yanına bir de Yobo yok diyelim. Hadi bir de Alexi hatırlatalım. Daha ne olsun, bu kadar eksiğe rağmen haftada bir maç yapan ve seyircisiyle tam kadro oynayan Bursaspor kazanamıyorsa bu onların ayıbı.

\n

Oyun kalitesi yüksek değildi dün gece. Bursaspor, F.Bahçenin 2-3 adamını kilitleyip hakimiyeti ele geçirmek istedi. Bu baskıyla Krasic, Baroni ve Kuyt oyun kurmakta zorlandı. Selçuk da savunmadan aldığı topları rakip yarı alana taşımakta eksik kalınca Bursa ilk yarının 20-25 dakikası baskılı göründü.

\n

Golü bulacaklardı belki ama Serdar istemeden onlara yardım etti. Peki sonra ne oldu? Anlamsız bir şekilde Bursalı oyuncular geriye çekildi. İşte o andan itibaren Baroni, Krasic, Kuyt ve Sow dörtlüsü daha etkili oynadılar. Caner onlara biraz yardım etse F.Bahçe gecenin kârını çoktan cebe koymuş olurdu. Ama adam bencil. Sowa Neden pas vermedin diye demediğini bırakmadı ama o daha net 2 pozisyonda kaleye vurdu. Krasic oynadıkça takıma alışacak ama anlamsız bir şekilde 2. yarıda kulübeye gitti. Bakın çok net bir şey var bu takımda. Krasic çıkacaksa yerine Stoch girmemeli. Krasic’in en bitik hali bile Stochdan iyidir. Bursasporlular Krasic varken 2 adamı ona bağlıyorlardı. Stoch girince o 2 adam F.Bahçe yarı sahasında daha çok göründü. Kim ne yapsın Stochu? Kim ne yapsın takım oyunundan nasibini almamış Caneri?

\n

Bu arada maça kötü başlayıp iyi sonlandıran savunmayı da kutlamak lazım. Hasan Ali dışındakiler değişik zamanlarda şans bulmuşlardı. Ama oynadıkça ısındılar birbirlerine ve iyi bitirdiler maçı. Tabii Volkanı da geçmemek lazım. Çok kritik 2-3 top çıkardı dün gece. Sonuçta F.Bahçe kritik virajları bir bir dönüyor. Bu arada bir de ideal kadro ile oynasalar belki işleri daha kolaylaşacak.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Fernandao çıkar mı? 28 Ağustos 2015
Volkan Demirel 24 Ağustos 2015
Sorumsuz Caner 21 Ağustos 2015

Günün Köşe Yazıları