Hikmet Çetinkaya

Kuşatma...

10 Mart 2018 Cumartesi

Tarihe not düşmek için -31

CHP İçel Milletvekili Fikri Sağlar, Başbakan Mesut Yılmaz’ın yazılı olarak yanıtlamasını istediği soru önergesinin girişinde şöyle diyor:
Nur tarikatı liderinden Fethullah Gülen’in faaliyetleri, kamuoyunca kuşku, merak ve şaşkınlıkla izlenmektedir...
Fikri Sağlar, oldukça önemli konular üzerinde duruyor soru önergesinde. Sağlar’ın iddiaları insanın tüylerini diken diken ediyor...
İşte Başbakan Yılmaz’ın yanıtlaması istenen sorulardan bazıları:
1- Eski MİT Müsteşarı Sönmez Köksal imzasıyla dönemin Başbakanı ve Sayın Cumhurbaşkanı’na sunulduğu ve kendisine 6 sayfa ayrıldığı iddia edilen Susurluk çetesine ilişkin 18 sayfalık raporda Fethullah Gülen’le ilgili olarak: ‘Fethullah Hoca’nın Çiller’in kara para aklama işinde gizli ortağı olduğu, Fethullah Hoca’cıların CIA’nın bölgemizdeki en önemli sivil toplum kuruluşu olduğu iddiaları, Maliye Bakanlığı müfettişlerinin Fethullah Gülen’in mali kayıtlarını incelemesi ile İçişleri ve Dışişleri bakanlıklarının ilgili kuruluşlarla yapacakları koordine sonucunda çözülebileceği değerlendirilmektedir’ şeklinde bir tespit yer aldığı doğru mudur? MİT’in Başbakanlık’a ve Cumhurbaşkanlığı’na sunulmak üzere hazırladığı belirtilen bu raporda yer alan tespit ye öneriler doğrultusunda bugüne kadar hangi çalışmalar yapılmıştır? Yapılmış ise çalışmaların sonucu veya geldiği aşamadaki durumu nedir?
2- Fethullah Gülen tarikatınca kurulduğu ve kara para aklama işinde rol aldığı iddia edilenAsya Finansadlı kuruluşun ortakları kimlerdir? Bu iddialarla ilgili olarak herhangi bir çalışma yapılmış mıdır?
3- Özellikle Cumhuriyet karşıtı yıkıcı ve şeriatçı faaliyetleri izlemek üzere oluşturulduğu söylenen ‘Başbakanlık Takip Kurulu’ veya ‘Başbakanlık Sivil Çalışma Grubu’ olarak bilinen birimin, Fethullah Gülen ve tarikatının faaliyetleri konusunda herhangi bir çalışması var mıdır? Varsa sonuçları nelerdir?
4- Fethullah Gülen, 1992 yılında ABD’ye gizli olarak gitmiş midir? Gitmiş ise bu seyahatinin amacı ve gizli olarak gerçekleştirilmiş olmasının nedenleri konusunda devletin resmi kayıtlarında herhangi bir bilgi var mıdır? 1997 yılında anılan kişinin ABD’ye yaptığı bir başka ‘sağlık gerekçeli’ seyahatinde, kimlerle görüştüğü konusunda devletin resmi kayıtlarına geçen bir bilgi mevcut mudur? Fethullah Gülen, 1985 yılından itibaren kaç kez yurtdışına çıkmıştır? Aynı tarihten itibaren yurtdışı seyahatlerini hangi ülkelere yapmıştır ve bu ülkelerde hangi sürelerle kalmıştır?”
***
Aralarında Atatürkçü Düşünce Derneği, Altmış Sekizliler Vakfı, Cumhuriyet Okur Girişimi, Çağdaş Eğitim Vakfı, Dayanışma Derneği Vakfı gibi 200 demokratik kitle örgütünün desteğiyle hazırlanan “Hoca’nın Okulları” adlı kitabı okudunuz mu?
İki yürekli genç, Fethullahçıların maskesini bir kez daha indiriyor, bizim yıllardır yazdıklarımızı doğruluyor...
İşte kitaptan bir bölüm:
Bugün ortaya çıkarak, yıllarca birlikte olduğum bu cemaatin aldatmacalarını ortaya koymamın altında iki önemli neden var:
1. Onlarla birlikte olduğum süre boyunca yapılan baskılar ve zorlamalar sonucu iki buçuk yıl depresyon tanısıyla tedavi görmüş olmam... Aynı şekilde benzer bir durumu halen yaşamakta olan bir diğer öğrencinin babasını tanımam...
2. Din adına korkunç bir sömürü düzeni kurarak insanları aldatan ve toplumu ortaçağ karanlığına götürmek isteyen bu salgına, vatanını ve değerlerini seven bir kişi olarak dur diyebilmek... Cemaat çalışmalarının tüm ayrıntılarını anlatarak devletin nasıl bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu kamuoyuna, yetkililere, anne babalara gösterebilmek...
Fakat bildiklerimi anlatırken sizinle belirli noktalarda anlaşmamız gerekir. Öncelikle gerçek kimliklerimiz kesinlikle gizli kalmalı. Sanırım bu noktada hak verirsiniz. Çünkü çok iyi biliyorum. Bizler o günleri yaşadık. Eğer F. Gülen hakkımızda, Bu insanların katli vaciptir’ fetvasını verirse, ona inanan pek çok insan, kısa bir sürede bizleri ortadan kaldırmak için her şeyi yapabilir. Çünkü cemaat liderini memnun etmek, Gülen’e göre Allah’ı memnun etmektir. İşte bu nedenle, kimliğimiz kesinlikle gizli kalmalı.
•••
Fikri Sağlar’ın soru önergesi ve demokratik kitle örgütlerinin açıklamaları, Fethullahçıları neden rahatsız ediyor?
Gerçeklerden kaçılmaz...
Fethullah Gülen, Vatikan’da Büyükelçi Altan Güven tarafından karşılanıyor, onuruna akşam yemeği veriliyor...
Bir kez daha Dışişleri Bakanı İsmail Cem’e soruyoruz:
Nurcu Fethullah Gülen; laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni Vatikan’da hangi sıfatla temsil ediyor, açıklar mısınız?”

Bu yazı 14. 2. 1998 tarihinde yayımlanmıştır.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Aşklar ve sevinçler... 9 Eylül 2018
Hoşça kal hüzün... 6 Eylül 2018

Günün Köşe Yazıları