Adnan Dinçer

Buraya Kadar...

16 Mart 2012 Cuma
\n

Dün gece İnönü Stadında La Ligayla play-off ligimiz karşılaştı sanki. Avantaj her haliyle Beşiktaştan iyi olan Atletico Madridde olunca stratejik bir oyunla istedikleri sonucu aldılar.

\n

Beşiktaşlı futbolcular son derece iyi niyetli hatta takım oyununa erişmek için de gayretliydi. Sezon başından beri böylesine bir disiplinle çok az maç oynadılar. Ne var ki tribünler ilk golü Siyah-Beyazlılardan beklerken 26. dakikada Arda, asistini Adrian Lopeze yapınca tribünlerin Kartal gol... Gol... Gol... beklentisi umutsuzlukla buluştu.

\n

Carvalhal, Beşiktaşın eksik kadrosunu forvet olarak iki ağır adam Almeida ve Eduyla düşünmüş. Orda alanda bu ikiliye çabukluk ve pozisyon üretecek sadece Fernandes yetemezdi. Dripling, karambol ve rakibi şaşırtan koşuları yapacak oyuncusu olmayan Siyah-Beyazlılar, ne kadar istese de çözümü kolay bir futbol yapısı içindeydi. Bir yandan gol yemeyeceksiniz diğer tarafta ise en az 2 gol atmanız gerekli. Bu çok kolay konuşulabilir ama gerçeğe dönüştürülmesi zor bir skordur.

\n

Son yarım saatte Holosko ve Mustafa Pektemek oyuna girdiğinde Beşiktaşın savunma gücü daha da eksilmiş ve Atletico Madridin gol atma şansı artmıştı. Adrian, Falcao çok etkili futbolcular... Gabi ve Suarez orta alanı iyi yönetiyor. Arda oyun disiplinine uymuş. Biraz daha çabuklaşması gerekiyor. 2. golü kaleci Cenkin hatasından Falcao atarken 90+3te de Salvio, maça son noktayı koydu. Çeyrek final umutlarını ilk maçta kaybeden Beşiktaş, bu kadar eksik ve kişisel futbol oynayan yıldızlarının yetersizliği sonucu bu futbolla La Liga gerçeğini aşamazdı. Yani Siyah-Beyazlıları artık daha da zor bir süreç bekliyor. Kara Kartal UEFA Avrupa Ligi, Spor Toto Süper Lige havlu atma sıkıntısı yetmezmiş gibi kongre bunalımıyla da uğraşıyor. Beşiktaş sadece kendisine göz kırpan Ziraat Türkiye Kupasına odaklanmalıdır.

\n

Tribünlerin bu şartlardaki coşkusunu unutanlar adına ben teşekkür ediyorum.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Futbol çağı! 16 Haziran 2024
Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları