Adnan Dinçer

Çetenin Şöhreti!

09 Mart 2012 Cuma
\n

\n\n\n

Vicente Calderon Stadında iki bekinin önünde Simao ve Quaresmanın sözde varolduğu dehşetengizbir 45 dakika izledik. Atletico Madrid attığından iki kat fazlasını kaçırdı. Veli solbekte yalnızlıktan Salvio ve Adrian arasında zor anlar yaşarken İsmail Köybaşı skor 3-0 olduktan sonra kulübeden oyuna alınıyorsa burada bir yanlış var.

\n

Oysa İspanyol ekibinin teknik direktörü Simeone, Trabzonspor maçında Beşiktaşın sol kanat zaafını çok net gördüğünden Salvio ve Adrianı Juanfranla birlikte bu bölgeden Siyah - Beyazlıları çökertmek için kullandı. Neredeyse kontenjandan oynayan Quaresma yerini İsmaile bıraktığında Veli de orta alandaki mücadelesine daha güçlü katkıda bulunma şansı yakaladı.

\n

Simaonun golü Beşiktaşın ilkyarıdaki skandalgörüntüsünden kurtulmasını bir ölçüde sağladı. Ancak en azından ikinci gole ulaşma umudu getirmedi. Dün geceki 45 dakikadan net bir şekilde verebileceğimiz karar; şöhretini sıfırlayan Quaresma artık oynamamalıdır. Çünkü izleyenler artık daha fazla onun talibi de olmayabilirler. Özkaynağın umudu diye gösterilen Necip ise Beşiktaş formasıyla son derece duyarsız bir futbol umursamazlığı içinde sahada yer alıyor. Sonuç ne olursa olsun sahanın en genç adamı olan Necip, emeklilerden farksız oyunu sadece kibarcaizliyor! Salvio ilk 45 dakikada 2 gol atarken Adrian ile birlikte Atletico Madridin sağ kanadındaki başarıyı ve oyun taktiğini ortaya koydu. Ayrıca arkadaşlarına birçok gol pozisyonu yaratırken önemli paslar da verdi.

\n

Onlar futbolcu almışlar, Beşiktaş ise ne yazık ki ismi varlıklarının altında ezilen şöhretler çetesikurmuş. Carvalhal, sakın başka nedenleri ortaya sürmesin. Zor durumda olmasına karşın yine de teknik direktörün bu ortamda sıkıntıyı umuda çevirecek oyunu okuma yaratacılığından yoksun. Holosko karşı atak oyuncusu olarak kulübede İsmail ile otururken Velinin solbekte görev alma lüksü bulunmadığı gibi Quaresma ya da Simaoya sadece adı nedeniyle forma verilemez.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Futbol çağı! 16 Haziran 2024
Beklenen olmadı 27 Mayıs 2024

Günün Köşe Yazıları