Aykut Küçükkaya

2019 ve bitmeyen heyecanımız Cumhuriyet...

31 Aralık 2018 Pazartesi

Yarın 2019’a “merhaba” diyeceğiz. Yılın ilk günü Cumhuriyet okurunun karşısına büyük bir sürprizle çıkacağız. Kolları birkaç ay önce sıvayan yazıişleri ekibimiz çalışmalarını bitirdi. 2019’un ilk günüyle birlikte bizi hiç yalnız bırakmayan okurumuzun, hepimizin özlediği sayfa mizanpajına “bir nevi fabrika ayarlarımıza” yeniliklerle geri dönüyoruz. Gazeteyi eline alan okur, her sayfasında Türkiye’nin ve dünyanın sayılı fikir gazetelerinden biri olan Cumhuriyet’in ağırlığını daha da fazla hissedecek.
2019 iki Cumhuriyet için de önemli bir yıl. Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün Kurtuluş meşalesini yakmak üzere Samsun’a çıktığı 19 Mayıs’ın 100. yılı bu yıl. Gazetemiz Cumhuriyet’in de 7 Mayıs 2019’da 95. yılını kutlayacağız. 31 Mart’taki yerel seçimlerle birlikte bu iki tarihi güne özel sayılarla hazırlanacağız.
Cumhuriyet emekçileri olarak, çalıştığımız gazetenin öneminin, sorumluluğumuzun bilincindeyiz. 2019’da da her gün halkın ve okurumuzun önüne Türkiye’nin en iyi gazetesini çıkarmak için çalışacağız. Habercilik heyecanımız hiç bitmeyecek. Yeni yılın ilk söyleşisini CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’yla yaptık. 1 Ocak 2019 günü sabahı Leyla Kılıç’ın iki gün sürecek söyleşisinin birinci bölümünü okurken “Kim bu İmamoğlu” sorusunun yanıtını bulacaksınız. Eşi Dilek İmamoğlu’nun ağzından CHP’nin İstanbul adayını daha da yakından tanıyacaksınız. Bu söyleşimizin ardından yazarımız Enver Aysever yazı dizisiyle okurumuzu selamlayacak. Türkiye’nin “7 bilgesiyle 7 gün geçiren” Aysever’in yazı dizisini ben de büyük bir merakla bekliyorum...

Sanatçının ve emekçinin sesi olmak...
Geçen hafta Cumhuriyet, manşetleriyle bir kez daha Türkiye’nin en iyi gazetesi olduğunu ortaya koydu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bedelini ödeyecekler” dediği Türkiye’nin değerli sanatçıları Metin Akpınar ve Müjdat Gezen’in kapısına sabah saatlerinde polisin dayanmasını ve hukuki süreci manşetlerimizle kamuoyuna duyurduk.
Yazarımız Ataol Behramoğlu’nun izlenimleri, muhabirimiz Hilal Köse’nin röportajları ve foto muhabirimiz Vedat Arık’ın kareleriyle 5 gün süren “Direnenler” dizisi emek dünyasında büyük yankı yarattı. Cumhuriyet yazarlarıyla, muhabirleriyle alın teri döken işçinin, emekçinin yanında olacak...
Sertaç Eş yönetimindeki Ankara Büromuz Suriye’deki gelişmeleri, Münbiç’teki gerilimi haberleriyle-analizleriyle sayfalarımıza yansıttı.
Spor dünyası geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Bankalar Birliği’nin borç krizindeki kulüpler için başlatacağı ortak projeyi tartıştı. Arif Kızılyalın, Borçlar havuzuna AKP parmağı” haberiyle, AKP iktidarının Türk futboluna borçlar üzerinden ayar vermek istediğini yazdı.
Hafta sonu Rutkay Aziz ile Taner Barlas’ın Emrah Kolukısa’ya, Şair Ahmet Telli’nin Işık Kansu’ya, Prof. İbrahim Kaboğlu’nun Hilal Köse’ye, Mine Kırıkkanat’ın Gamze Akdemir’e, işadamı Murat Yasa’nın ve müzik yapımcısı Nino Varon’un arkadaşlarımıza verdiği röportajları büyük bir keyifle okuduk. Cumhuriyet yeni yılda da cumartesi ve pazar günleri “dolu dolu” çıkmaya, okurun elinden hiç düşmemeye kararlı.
Yeni yılda “demokrasi” ve “hukukun” aydınlattığı günlerde buluşmak dileğiyle...  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Bitsin bu işkence!.. 29 Kasım 2021

Günün Köşe Yazıları