Cüneyt Arcayürek

Amaç?..

30 Ekim 2011 Pazar
\n

İktidara egemen olan yasakçı kafa; Van depremini bahane ederek resmigeçitleri, okullarda yapılagelen törenleri iptal etti.

\n

Gün, 88 yaşındaki Cumhuriyeti

\n\n\n

savunmanın günü değil.

\n

Gün; RTE ve uydularının Cumhuriyeti nasıl anladığını ve bir başka cumhuriyet inşa etmeyi düşündüklerini anlamak ve anlatmak günüdür.

\n

Zira: Çankayadaki AKPli, TVlerde, yıldönümünü sözüm ona kutlayan konuşmasında; iptal kararını Cumhuriyet Bayramıcoşkuile kutluyoruz diye yorumladı.

\n

Başbakanın uyduları harekete geçti.

\n

RTEnin, milli eğitim gibi çağdaşlığın can damarı bir bakanlığın başına, Laik Cumhuriyet dönemi kapanmıştır diyebilen bir adamı, Ömer Dinçeri neden getirdiği bir kez daha anlaşıldı.

\n

Eğitim alanından Cumhuriyet düşüncesini silmekle görevlendirilen Bakan Dinçer; acele koduyla milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği genelgede; okullarda tören yapılmayacağını emretti...

\n

Dönekliği kanıtlanan Kültür Bakanı Ertuğrul Günay uydu kervanına katıldı. Ankara Devlet Opera Balesinin gerçekleştireceği Cumhuriyet Bayramı Özel Konserini iptal etti.

\n

***

\n

Devlette ilk kez böyle anlamsız ama gizlenen amaçlara hizmet eden bir karar ve uygulamaya, RTE ve uydularının gösterdiği gerekçe kargaları güldürecek nitelikte: Deprem ve acı yüklü günler!

\n

Resmi geçitler, Cumhuriyetin erdemlerini tartışan toplantılar yapılırsa, okullarda çocuklarımız Atatürkümüzü ve eserini irdeleyen şiirler okursa, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Elitaşın buyurduğuna göre, milletin gönlünde burukluk yaratılırmış!

\n

Balık baştan kokmaya başlamasın. Yukarıdan aşağıya, taa iktidar partisi genel merkezine kadar uzanır ve tiksindirici koku öylesine yayılır ki, laik Cumhuriyeti yıkma projelerini saklayan, gizleyen kapıların açılmasına vesile olur.

\n

Van depreminde hâlâ derme çatma -tabii bulabilirse- çadırlarda, kar altında soğukta kıvrananların ıstırabını örtmeye, olası depremlere doğru dürüst önlem alamamanın ayıbını kapatmaya girişti RTE; iptal garabesini seçim öncesindekilere benzer büyük bir palavra ile örtmeye çalıştı.

\n

Sayıları 9 milyon olduğu söylenen çürük çarık binaları yıkma projeleri varmış kafasında. Oysa, asıl amacı artık toplumda değişmez yeri olan Cumhuriyete ilk kazmayı vurmak!

\n

***

\n

Yadsınamaz biçimde anlaşıldı. RTE ve uyduları; Atatürk Cumhuriyetinin temel öğelerine, üniter devlet yapısına, eğitim birliğine, hatta dilinden düşürmediği laikliğe karşıdır ve bu temel ilkeleri her fırsatta yok etmeye kararlıdır.

\n

Hiç kuşkusuz bu kafadakiler özledikleri Osmanlıyı, hilafeti kaldırdığı, dinle devlet işlerini ayırdığı, çağdaşlığa kapıyı araladığı için Atatürke de kurduğu Cumhuriyete de karşıdırlar.

\n

Anlamsız bir gerekçeyi içeren iptal kararı bu yargıları doğruluyor.

\n

Gerçek yüzleri maskeleyen yalanlar!

\n

Ne yaparlarsa yapsınlar, gerçek değişmez. Cumhuriyeti erdemlerinden uzaklaştırmaya çalışan kafa ve uyduları, Atatürkün tırnağı bile olamazlar!

\n

***

\n

RTE ile; Cumhuriyet Bayramı mesajında öne sürdüğü gibi, milletimizi birbirine daha da kenetleyecek, hem de Cumhuriyetimizi temellerini çok daha sarsılmaz hale getirecek yeni bir anayasa yapılabilir mi? Oturup düşünmek gerek.

\n

Hayırlara vesile olur mu pek sanmam ama haberlere göre iptal kararını son MGK öncesi bir araya gelen Çankayadaki AKPli, Başbakan RTE ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel birlikte almışlar.

\n

Geleneksel 30 Ağustos kutlamalarını Çankayadaki AKPliye devreden ve o gün Çankayadaki AKPliyi, önünde durup şak diye selamlama kararının yine bir MGK toplantısından önce, üstelik Genelkurmay Başkanı Özelin önerisiyle alındığını da anımsayarak

\n

Genelkurmay Karargâhı AKP iktidarıyla el ele mi diyeceğiz, yoksa askerin güçlü ordu, güçlü Türkiye diyen sloganının derdest edilip tozlansın diye dolaba kaldırıldığı, tabii güçlü AKP iktidarında güçlü ordu diye anılmasındaki anlamı mı

\n

ya da RTEnin kendine özel askersel yapı oluşturmasını mı sorgulayacağız? Artık soruları yanıtlamanın zamanı geldi!

\n

***

\n

Ne yaparsa yapsınlar, kiminle, kimlerle, hatta şeytanla bile işbirliği yapsınlar.

\n

Kurucusunun gösterdiği yolda Cumhuriyet, ilelebet yoluna devam edecek!

\n

Zira Atatürkümüz, Cumhuriyetimiz kalıcı bu kadro gidici!

\n

O güneşli günleri göreceksiniz çocuklar!

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Viraj ustası 10 Mayıs 2015
Ya sen nesin? 9 Mayıs 2015
Anlamaz 8 Mayıs 2015

Günün Köşe Yazıları