Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,72
Euro 50,14
Sterlin 57,11
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.964,41
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Kanal İstanbul Projesi
‘Çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor! ‘Çılgın’ projeler sağlık sorunlarına da neden oluyor! Kanal İstanbul gibi projelerin kentlerde beton yoğunluğunun artmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Köktürk, “Kirli hava ve artan sıcaklıklar sağlığımızı tehdit ediyor” diye konuştu.
İstanbullu 'Kanal İstanbul' istemiyor! İstanbullu 'Kanal İstanbul' istemiyor! İstanbul Planlama Ajansı İstanbul’daki yurttaşların yüzde 77.2’sinin Kanal İstanbul Projesi’ni desteklemediğini belirtti.
Bakan Kurum’un ‘Kanal İstanbul’ açıklamasına tepki Bakan Kurum’un ‘Kanal İstanbul’ açıklamasına tepki Çevre Bakanı Murat Kurum, Sazlıdere'deki konutların Kanal İstanbul ile bağlantısı olmadığını savunurken, Erdoğan iki ay önce projeye dair incelemelerde bulundu. Prof. Dr. Pelin Pınar Giritlioğlu, “İktidarın her yıl Kanal İstanbul için bütçe ayırdığı bir ortamda, nasıl gündemimizde yok deniyor. Depremde o alana ihtiyacımız olacak” dedi.
‘Pazarlıyorlar memleketi, bunlara 'Dur!' demek lazım’ ‘Pazarlıyorlar memleketi, bunlara 'Dur!' demek lazım’ Kuzey Ormanları Savunması (KOS) gönüllüleri, Silivri'de tutuklu bulunan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve geldiğinde hayata geçirdiği ilk projelerden olan Sarıyer Atatürk Kent Ormanı’nda bir araya gelerek forum düzenledi. Bir KOS gönüllüsü ise, “Pazarlıyorlar memleketi yani. Bunlara 'Dur!' demek lazım, başka yolu yok.” dedi.
'İstanbul çökerse Türkiye çöker' 'İstanbul çökerse Türkiye çöker' CHP İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İstanbul’da meydana gelen depreme ilişkin yaptığı konuşmada, “Bakanlık daha hızlı ve etkili adımlar atmalı, belediyelerle işbirliği yapmalıdır. Kanal İstanbul gibi fantezi projelerden vazgeçip, acilen kentsel dönüşüm ve deprem dirençli kentler için kaynak ayırmalıdır” dedi.
Erdoğan'ın 'çılgın projesi' ders kitabında! Erdoğan'ın 'çılgın projesi' ders kitabında! AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'hayali projesi' olarak tanımladığı Kanal İstanbul'a, 10. sınıf ders kitabında yer verildi. X'teki paylaşımıyla 10. sınıf kitabındaki 'Kanal İstanbul' bölümlerine tepki gösteren CHP'li Mahmut Tanal, 'Bu ders kitabı değil propaganda metnidir' ifadelerini kullandı.
İktidar, Kanal İstanbul hayali kuruyor! İktidar, Kanal İstanbul hayali kuruyor! Depreme karşı önlem alabilecek isimler cezaevinde, halkın güvenliği ise ikinci planda. İktidar, İstanbul’un gerçek sorunlarına değil, rant projelerine odaklanıyor.
'İmamoğlu' operasyonundan günler önce... 'İmamoğlu' operasyonundan günler önce... CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yeniden gündeme gelen 'Kanal İstanbul' projesinin ayrıntıları belli oldu. Kanal İstanbul için 27 Şubat tarihinde Erdoğan'a sunum yapıldığı ortaya çıktı. İşte o sunumun ayrıntıları...
CHP'li başkandan 'Kanal İstanbul' açıklaması CHP'li başkandan 'Kanal İstanbul' açıklaması CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, "Kanal İstanbul"a ilişkin, “Ekrem Başkan'ı Silivri zindanlarına atanlar projeyi alelacele hayata geçirmek gibi bir süreci başlattılar. Bu yalan, bir talan aynı zamanda da bir yok ediş, yıkım projesinden başka bir şey değil” dedi.
İktidarın Kanal İstanbul ısrarı İktidarın Kanal İstanbul ısrarı CHP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul projesi kapsamında 24 bin konutun inşaatının başladığını açıklaması, bakanlıkların kanalla ilgili raporlarını gündeme getirdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın güncellenmiş stratejik planında, bu yıl içerisinde Yenişehir Kanal İstanbul Projesi kapsamında 3 imar planının onaylanacağı belirtildi. Planda, 2027 sonuna kadar Yenişehir Kanal İstanbul Projesi kapsamında 7 imar planının onaylanmasının hedeflendiği aktarıldı.
Parsel parsel rant! Parsel parsel rant! AKP’nin ısrar ettiği proje güzergâhında yer alan Arnavutköy’de TOKİ de 24 bin konut yapımı için ihale tekliflerini değerlendiriyor.
Yargı kararına karşı ‘plan’ Yargı kararına karşı ‘plan’ Arnavutköy’deki Kanal İstanbul Projesi güzergâhında bulunan “Yenişehir Rezerv Yapı Alanı”nın bir kısmına ilişkin yeni imar planı onaylandı. İlgili plan daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) açtığı dava sonucunda iptal edilirken bölge Sazlıdere Barajı havzasında yer alıyor.
İBB tek tek açıkladı İBB tek tek açıkladı İBB, İSKİ Genel Müdürlüğü ve İGDAŞ'ın, Kanal İstanbul güzergahında yürütülen 'mevzuata aykırı' imar planları kapsamında ilgili yasal süreçleri takip ettiğini belirtti. Belediyeden yapılan bilgilendirmede, "Arnavutköy ilçesine bağlı Baklalı, Boyalık, Dursunköy ve Sazlıbosna mahallelerinde yürütülen büyük ölçekli konut projeleri, İSKİ İçmesuyu Havzaları Yönetmeliği’ne aykırılık teşkil etmekte olup, bu husus ilgili yargı mercilerine taşınmıştır" denildi.
Mahkemeden 'iptal' kararı! Mahkemeden 'iptal' kararı! AKP'nin seçim dönemlerindeki vaatlerinden biri olan ve çokça tartışılan 'Kanal İstanbul Projesi', İstanbul 5. İdare Mahkemesi tarafından hem hukuka hem şehircilik ilkelerine aykırı bulunarak iptal edildi.
İBB dava etmiş, mahkeme iptal etmişti... İBB dava etmiş, mahkeme iptal etmişti... İBB'nin açtığı davalar sonucu mahkeme tarafından planları iptal edilmesine rağmen inşaatın sürdüğü Emlak Konut Dursunköy Projesi'nde 1 milyar 100 milyon liralık yeni bir ihale daha sonuçlandı. İhaleyi Emlak Konut KAP'a bildirdi.
Erdoğan'a seslendi Erdoğan'a seslendi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumhuriyette yönetici, vatandaşına bakarken haddini bilecek haddini. Mülk sahibi, 86 milyon yurttaş. Onun için, ‘Ben karar verdim, olacak!’ O iş bitti kardeş. Kanal İstanbul gibi felaket projelerine nasıl ‘dur’ dediysek, ‘dur’ demeye devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.
Kurum ‘Gündemde yok’ diyor ancak... Kurum ‘Gündemde yok’ diyor ancak... Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Başkanı Adayı Murat Kurum önceliklerinin başka olduğunu söylese de Kanal İstanbul projeleri hız kesmiyor. Son olarak “Kanal İstanbul projesinin kalbi” olarak nitelendirilen Dursunköy 3. Etap için 2.7 milyar TL’lik ihale bedeli belirlendi.
Kurum, 'Başka önceliklerimiz var' demişti Kurum, 'Başka önceliklerimiz var' demişti AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul’un yerel seçim gündemlerinde olmadığını belirterek, “İBB projesi olarak yok. Kanal İstanbul diye bakanlığımızın bir projesi var” dedi.
Erdoğan duymasın! Erdoğan duymasın! AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum, Kanal İstanbul’a ilişkin sorulan “Sayın Cumhurbaşkanım bizim başka önceliklerimiz var' der misiniz?” şeklindeki soruya “Derim tabii. Zaten Sayın Cumhurbaşkanımız böyle düşünen birisi” cevabını verdi.
Cumhuriyet yazmıştı... Cumhuriyet yazmıştı... Cumhuriyet Gazetesi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2024-2028 Stratejik Planı’nda Kanal İstanbul’a yer verildiğini duyurdu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu raporun üzerine AKP'nin İBB adayı Murat Kurum'un 'Kanal İstanbul' sorusuna ne yanıt vereceğini sordu.
İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' çıkışı İmamoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' çıkışı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Tersanesi açılışında konuştu. İmamoğlu, "Kanal İstanbul meselesini bu milletin uykularını kaçıran bu milletin zihninden söküp atacağız" dedi.
3.3 milyarlık 'sessiz' ihale 3.3 milyarlık 'sessiz' ihale AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'inadına yapacağız' dediği Kanal İstanbul Projesi'nin imar planına yargı 'dur' dedi. Ancak, edinilen bilgiye göre; Kanal İstanbul proje alanında iktidara yakın şirket, 3.3 milyar dolarlık ihaleyi kaptı. Sessiz sedasız yapılan ihale ise dikkat çekti.
'Ne söylememizi bekliyorsunuz anlayamıyorum' 'Ne söylememizi bekliyorsunuz anlayamıyorum' AKP'nin İBB başkan adayı Murat Kurum, kendisine yöneltilen 'Kanal İstanbul' sorusunu yine geçiştirdi. Kurum, "Kanal İstanbul konusunda ne söylememizi bekliyorsunuz anlayamıyorum" dedi.
Dava reddedildi... Dava reddedildi... TEMA Vakfı’nın Kanal İstanbul için plan değişikliğine karşı açtığı dava, idare mahkemesi tarafından reddedildi. Mahkeme bilirkişi raporunu dikkate almadı.
'Otobüs' kumpası için konuştu 'Otobüs' kumpası için konuştu Temel atma töreninde konuşan İmamoğlu ‘Bozuk İETT otobüsü’ kumpasına değinerek “Bunu bir çekim sahası haline getiriyor ama sizin bir hesabınız var ise Yaradan'ın da bir hesabı var, patladınız. Pat diye patladınız.
Beyin göçüne karşı öneri Beyin göçüne karşı öneri Uygulanan tarım politikalarıyla Türkiye’nin 21’inci yüzyıla ulaşamadığını söyleyen Prof. Dr. Bilsay Kuruç, “Destekleme politikaları siyasallaştı. 45 yıldır ilerleme yok” dedi.
Başakşehir Başakşehir “Rant” haberleri ve yabancılara yapılan satışlarla gündeme gelen ilçede, yıllar içerisinde binlerce proje yapıldı.
Yurttaş rant direnişinde! Yurttaş rant direnişinde! Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Şahintepe Mahallesi’nde kentsel dönüşüm, Göktürk Kemerköy’de ise yeşil alanda yapılaşmaya yurttaşlar eylemlerle tepki gösterdi.
İstanbul'un suyuna 'kanal' tehdidi İstanbul'un suyuna 'kanal' tehdidi İstanbul'da yaşanabilecek olası kuralık riskine karşı uyarılarda bulunan İBB Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seval Sözen, "Kanal’ın yapımı bir su kaynağının devre dışı kalmasına ve bir su toplama havzasının küçülmesine neden olacak" dedi.

En Çok Okunanlar

Park halindeki otomobilin teybini 46 saniyede çaldı!
Park halindeki otomobilin teybini 46 saniyede çaldı! Eskişehir’de park halindeki bir otomobilin teybini çalan E.A., polis ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelinin 46 saniye süren hırsızlık anları güvenlik kamerasına yansıdı.
Esenyurt'ta hafriyat kamyonunun çarptığı motokurye öldü!
Esenyurt'ta hafriyat kamyonunun çarptığı motokurye öldü! Esenyurt'ta alkollü olduğu öne sürülen kamyon şoförünün kullandığı hafriyat kamyonu, motokuryeye çarptı. Ağır yaralanan kurye Furkan Dinçer (23) kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken olayın ardından kaçan kamyon şoförü gözaltına alındı.
20 yıl önce kaç Cumhuriyet altını alınabiliyordu?
20 yıl önce kaç Cumhuriyet altını alınabiliyordu? Asgari ücretlinin altın karşısındaki alım gücü, uzun vadede önemli bir düşüş gösteriyor. DİSK-AR’ın araştırması yıllar içinde bu erimenin giderek belirginleştiğini ortaya koydu. Peki asgari ücretlinin alım gücü yıllar içinde ne kadar eridi? İşte ayrıntılar...
2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF final sınavı tarihleri ne zaman?
2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF final sınavı tarihleri ne zaman? İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi'nin Güz Dönemi final sınavları için geri sayım başladı. Peki, 2025 İstanbul Üniversitesi AUZEF final sınavı tarihleri ne zaman? AUZEF sınav yerleri belli oldu mu?
Ahmet Çakar'ın ifadesi ortaya çıktı!
Ahmet Çakar'ın ifadesi ortaya çıktı! Futbol dünyasında 'bahis oynama' ve 'şike' iddialarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında spor yorumcusu Ahmet Çakar'ın savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı.
Türkan Saylan, 90. yaş gününde İzmir’de anıldı
Türkan Saylan, 90. yaş gününde İzmir’de anıldı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin (ÇYDD) eski Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, doğumunun 90. yılında İzmir’de çeşitli etkinliklerle anıldı.
Şimşek'e  'Sherlock Holmes' tepkisi
Şimşek'e 'Sherlock Holmes' tepkisi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in eğitim enflasyonunun temel kaynağının özel okullar ve vakıf üniversiteleri olduğunu savundu. Tüm Özel Öğretim ve Muhtelif Kurs İşverenleri Sendikası (TÖİŞ-SEN) Genel Başkanı Atilla Evren'den, "Sayın Bakan’ı, Sherlock Holmes edasıyla suçlu aramadan önce, 5580 sayılı Kanunu büyüteçle incelemeye davet ediyoruz. Çünkü: Hukuk okunmadan yapılan ekonomi, ne enflasyonu düşürür ne de eğitimi kurtarır" tepkisi geldi.
Bayern Münih duyurdu: Neuer'den kötü haber!
Bayern Münih duyurdu: Neuer'den kötü haber! Bayern Münih, kaleci Manuel Neuer'in sağ arka uyluk kasında yırtık tespit edildiğini açıkladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye