Metin Tükenmez

Beşiktaş İstekliydi

16 Ocak 2012 Pazartesi
\n

\n\n\n

Sporda hiç olmaması gereken düşmanlık duygularının yandaşlarca körüklenmesi nedeniyle tek taraflı tribünler tarafından izlenen Beşiktaş-Bursaspor maçının uygulayıcıları, meslektaş saygısını elden bırakmadan ama topa karşı profesyonelce davranmayı da elden bırakmadan mücadele etti. Her iki takım futbolcuları, top rakibe geçtiği anda kalelerinin önünü ve ikinci bölgeyi kontrol ederek oynayınca, orta alanda boğulan bir futbol izleyeceğimiz düşüncesi belirginleşti. Ancak oyuncu kalabalığının içinden gerek mücadele gücü, gerekse becerili hareketlerle top çıkarılınca zaman zaman kaliteli bir mücadele izlemekle birlikte hazırlanış bakımından güzel gollere de tanıklık ettik.

\n

Hilbert ve Sivok gibi iki güvenilir savunmacısının eksikliğinde özellikle defans ortasından açıklar veren ve bir de kalesinde devamlı bir şekilde ikileme düşen Rüştü Reçber’in yan top zamanlaması kusurları Beşiktaşı zor durumlara düşürdü bazen. Ama orta alanda iyi mücadele eden, ileri uçta ise Almeida’nın yaratıcı oyununa ek olarak Edunun üstün vuruş tekniğiyle; gol yese de daha fazlasını atabilecek bir başarım gücü ortaya koydu Beşiktaş.

\n

Genel olarak da maçı kazanmaya isteklenmiş, azimli bir takım görünümü verdi Siyah - Beyazlı takım. Bunu, orta alanda görev aldığı halde sol uç taraftaki baskısıyla topu kazandıktan sonra Almeidaya gol ortası yapan Necip Uysalın davranışlarından algılamak olanaklıydı.

\n

Maçta atılan ilk Beşiktaş golü bir rakip hatası olarak görünse de, Necip’in kişisel başarısı ve Almeidanın zamanlaması kusursuzdu. Bursasporun beraberlik golünde ise Beşiktaşın ikinci bölgede yitirdiği bir top var. Ama o topu gole dönüştürmek için NDiaye ve Batallanın üstün yetenekleri devreye girdi. Beşiktaşı yeniden öne geçiren Edunun attığı gol ise Ernstin uzun pası sonucu geldi ki, böyle topları atabilmek üstün teknik gerektirir.

\n

Oyunun ikinci yarısında Bursaspor, kanatları etkin bir biçimde kullandı. Özellikle Ekrem Dağın arkasına atılan toplar sonuç alıcı nitelikteydi. Bu topların çıkış noktasında NDiaye vardı ki, bu oyuncunun çok kaliteli olduğunu belirtmeliyim. Turgay Bahadır gününde olsa, ikinci yarıdaki oyunuyla Bursaspor bu maçı kaybetmezdi. Maçın hakemleri başarılıydılar. Bunda iki takımın futbolcularının da oynama isteğinin önemli rolü olsa gerek.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları