Metin Tükenmez

İyi OynayıpGol Atamayınca

21 Mart 2012 Çarşamba
\n\n\n

Ali Hoşfikirer aramızdan ayrıldı. Maçtan önce onun için saygı duruşu yapıldı. Hoşfikirer Türk futbolunun emekçi hocalarından biriydi. Ama çalıştırdığı her takımda arka planda kaldı. Başta Fatih Terim olmak üzere keşfettiği ve yetiştirdiği gençler adını Türk futboluna yazdırdı. Yaşı küçük olanlara da saygı göstermek gerektiğini ben ilk kez Ali Hocamdan öğrendim. Antrenör seminerlerinde gözümün aradığı hocaların başında gelirdi. Yapılacak ilk seminerde onun yeri belli olacak. Işıklar içinde yat koca Adanalı. Galatasaray farklı oynayan bir takım. Atakları gol konumuna getirmese bile oynadığı futbol göze hoş geliyor. Özellikle kanatlardan geliştirdiği ve rakip bekin arkasına atılan paslar ile kaleye yönelttiği ataklar gol tadında izlenme hoşluğu yaratıyor. İlkyarıda tek gol durumu yaratılamamasına karşın oynanan futboldan gönenmeyen (mutlu olmayan) Galatasaraylı yok gibiydi. Bu sezonun başında transfer edilen Tomas Ujfalusinin takım kaptanı olarak alana çıkması göz önüne alındığında bu denli yeni bir takımın böylesine uyumlu oynaması en azından transfer hamlelerinin yerinde olduğunu gösterir. Birinci yarıda tek net gol durumunu Erman Kılıç ile Sivasspor kaçırmasına karşın tribünleri heyecanlandıran Galatasaray. Ebouenin topu oyuna iyi sokması, son anda topu ayağından açsa da Aydın Yılmazın oyuna tempo kazandırması, Selçuk İnan ve Engin Baytarın rakip savunma arasına attığı dikine paslar oyunun yüksek kalite içerdiği anlardı. Hakan Balta bir bek gibi değil de sanki forvetmiş gibi oynadı. Doğal olarak Sivassporun iki tehlikeli atağı da onun arkasından geldi.

\n

Salt Hakan Balta değil Eboue de forvet gibi oynuyor. Bu oyun kalıbını izlemesi güzel ama gol bulamayınca sorun yaratıyor.

\n

Oynadığı rakiplerine karşı sorun yaratmada becerili olan Sivasspor ikinci yarının başında golü atınca Galatasarayın ilkyarıdaki olgun görüntüsü de yerini endişeli ve kaygılı bir takıma bıraktı. Eğer bir sakatlık sorunu yoksa Fatih Terimin, Aydın Yılmaz değişikliği biraz erken oldu. Bulduğu golden sonra karşı atağa dönen Sivasspor savunma kalabalığının içinde Aydının çabukluğu işe yarayabilirdi. Galatasaray maçın son bölümlerinde savunmada ciddi sorunlar yaşadı. Bu da Emre ve Sabri oyuna alındıktan sonra orta alanın direncini yitirmesi ve ileri uçta Baros ile Necati Ateşin ayağında top tutamamasıyla ilişkiliydi. Sercanın oyuna alınmasıyla üç forvete dönen Galatasarayda bu üç oyuncu Elmander kadar yer kaplamadı. Hal böyle olunca da kupa takımı olarak bilinen Galatasaray kupaya giden yoldan erken döndü.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları