Metin Tükenmez

G.Saray Üstüne Koyamıyor

27 Şubat 2012 Pazartesi
\n

10. dakikada Fırat Aydınus, Meloya kırmızı kart gösterseydi maçın yazgısı ne olabilirdi? 10 kişi kalmış bir takım bu maçın sonunu getiremezdi türünden vasat ve sıradan yorumlara katılmadığımı bilirsiniz. Ancak Aydınus gibi hakemlikte kariyer yapmış birinin kendini tutum ve davranışlarıyla aşağılayan bir futboluyu sarı kart ile geçiştirmesi hakemlik adına düşündürücüydü. Oysa Semih Kayanın Almediaya arkadan yaptığı girişimi, akın bittikten sonra sarı kartla cezalandıracağını sol eli ile işaret etti, hem tribünler hem de alanda oynayanlar gördü. Peki Melonun o hali neydi? Haklı bir sarı kart gösterme eğilimi bir futbolcuyu bu denli çıldırtır mı? Tribünlerle oynamanın bundan daha iyi bir yolu yok kanımca.

\n

Beşiktaş ilk yarıda etkili gibi göründü. Ancak Simao ve İsmail Köybaşı basit ötesi bir hatayı ortaklaşa yapınca Elmander golü attı, Galatasaray rahatladı, Melo da stresten kurtuldu. Galatasaray amaca yönelik derin paslar ve hızlı ataklarla Beşiktaş kalesine gidince Siyah-Beyazlı savunma bocaladı, zorlandı. Bu zorlanma Egemenin sakatlanıp oyun dışında kalmasına değin vardı.

\n

Bu sakatlık olmasa Beşiktaş değişiklik hakkını Quaresmadan yana kullanabilir miydi? Çünkü Q7 daha 20. dakikada maçın adamı olmayacağını kanıtlanır davranışlar sergiliyordu. Semih Kaya ile baş başa kaldı, iyi çalımcı diye bildiğimiz Quaresma onu geçemedi, top sürerken karşısındaki rakip azlığını göremeyip geriye döndü.

\n

Oysa Almedia tek başına Galatasaray savunmasını zorluyordu. Yanında genç ve dinamik Mustafa Pektemek 10. dakikada sarı kart gören Semih Kayayı daha da zor duruma düşürebilirdi. Ama genelde Quaresmaya gözdağı veren Carvalhal onun İbrahim Toramana hiç yardım etmemesini de göremedi. Galatasaray soldan Emre Çolak ve Necati Ateş ile güzel ataklar geliştirdi. Engin Baytar da onlara katılınca Galatasaray soldan aktı. Ancak beraberlik golünü de soldan yedi. Quaresmaya golü attırması için bütün Galatasaray savunması yardım etti. Beşiktaşın ikinci beraberlik golünün de Quaresma kaynaklı olması bu oyuncuya duyulan sevginin katlanmasına neden olacaktır. Ancak şunu da göz ardı etmemek gerekir: Galatasaray son dakikada kazandı ama sezon başından beri oynadığı iyi futbolun süresini uzatamıyor, üstüne koyamıyor. Yorgun olduğu söylenen Beşiktaş ikinci yarının hakimi olurken Galatasaray üç oyuncu değiştirmesine karşın belirgin kondisyon sorunu yaşadı.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları