Metin Tükenmez

Yöneticiler ve Burak Yılmaz

25 Temmuz 2012 Çarşamba
\n

G.Sarayın yeni transferi Burak Yılmazın iki büyük takımın yöneticilerini birbirine düşürmesi bildik ve bize özgü bir durumun artık kanıksanmasıdır. Çünkü sesini daha gür çıkarıp daha fazla suçlamak topluma haklı olmak algısı şeklinde yansımaktadır. Hal böyle olunca yöneticilerden konuşurken diplomat duyarlığını göstermeseler de en azından birbirlerini düşünsel olarak baskı altına alma çabasından caymalarını beklemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu konuşmaların gideceği yer tribünlerdir ve iki takım karşılaştığında sıkıntı yaşayacak kişi yöneticilerden daha çok Burak Yılmazın kendisidir.

\n

Bizim medyamız olduğundan daha fazla gösterse de Burak Yılmaz ile hiçbir Avrupa kulübü ciddi bir şekilde ilgilenmemiştir. Türkiye liginde açık ara gol krallığını edinen, daha önce İstanbulun iki büyük kulübünde görev yapıp başarısız olan Burak, kendisi için en uygun yerin Trabzon olduğunu algılayamıyorsa, İstanbulun havasının bozuk olduğunu iki deneyimden sonra yadsıyabiliyorsa, profesyonel bir futbol emekçisi olarak kendisine oynama önerisi yapılıp yasal işlemler gerçekleşince Trabzonspor yöneticilerinin söyleyeceği söz kalmamıştır artık. Burada yapılması gereken Buraka hizmetlerinden dolayı teşekkür edip İstanbulda da başarılı olmasını dilemektir. Duyarlı ve yaptığı işte tutarlı olmak bunu gerektirir.

\n

Sonrası G.Saraylı yöneticilerin sorunudur. Beşiktaş ve F.Bahçede başarısız olan, Trabzonsporda futbol yaşantısının doruğuna çıkan Burak Yılmaz, G.Sarayda ne yapabilir? Sorunun yanıtını Burakın Trabzonspordaki başarımgücüne (performansına) bakarak aramak yanıltıcı olabilir. Çünkü elimizde somut olarak yaşanmış iki deneyim var. Eğer Fatih Terimin oyuncuların kalbine giden yolu bilmesine güvenilip nasıl olsa oynatır diye düşünüyorsanız, Terimin ikinci G.Saray döneminde oynatamadığı onlarca futbolcunun adını sıralarım size. Bu noktada futbolcuların oynayabileceği uygun koşulları oluşturmak durumu karşımıza çıkmaktadır. Burak Yılmaz Trabzonda çok uygun bir ortam buldu. Teknik eksikliğine karşın üstün fizik gücünü özellikle karşı atak futbolunda etkin kılarak goller attı.

\n

Tekniği güçlü oyuncular form olarak kıvamında olmasalar da durumu idare edebilirler ama Burak gibi güce dayalı oyuncular güç kaybı yaşadıklarında zor duruma düşebilirler. G.Sarayın rakiplerinin alacağı savunma önlemleri Buraka geniş alan bırakmayacaktır. Bu nedenle Burakın G.Saray günleri kolay geçmeyecektir. Ama başta da dediğim gibi bunları düşünecek olan G.Saraylı yöneticilerdir. Keşke Burak Yılmaz geçmiş İstanbul deneyimlerinden ders alıp daha da başarılı olsa. Bunun olumlu yanı Trabzon şehrine de yansıyacaktır. Çünkü Burak ulusal takımımızın santrforudur...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları