Metin Tükenmez

Lider Farkı

22 Aralık 2011 Perşembe
\n\n\n

G.Sarayın lider olmasına bakmaksızın futbolunu oynamaya çalışan Manisaspor, maçın izlenmesi hoş bir karşılaşma olmasına birinci derecede katkı yaptı. Henüz 2. dakikada Simpsonun direkten dönen vuruşundaki atak kalitesi G.Saray için zor geçecek bir maçın ipucunu vermişti sanki. Sarı - Kırmızılılar da konuk ekibin futbol oynama isteği karşısında geri durmayınca keyifli bir mücadele ortaya çıktı.

\n

İlkyarının başında Manisasporun, sonunda ise Emre Çolakın G.Saray adına bir gol pozisyonundan yararlanamaması karşılaşmanın kısır bir mücadele olmasının göstergesi şeklinde algılanmamalı. Maç her iki kaleden uzak oynansa da futbol kalitesi açısından doyurucuydu.

\n

G.Sarayın Melo ve Selçuk İnan ile oyunun yönünü uzun paslarla değiştirerek rakibi ters tarafta az adamla yakalama isteği ve bunu Eboue ile somutlaştırması taktik öncelemenin bir gereğiydi. Ancak Manisasporun geriye çabuk dönüp yardımlaşmaya dayalı futbolu G.Sarayın sayısal üstünlüğü ele geçirme isteğine engel oldu.

\n

İkinci yarıda G.Sarayın oyun planı kanatları etkin kullanma üzerine idi. Bu devreye çok etkili bir atakla da başladı Sarı - Kırmızılılar. Melonun sol tarafa uzun pası ile Hakan topla buluştu, onun ortasına Barosun vurduğu kafa G.Sarayın takım oyununun güzel bir örneğiydi. Ancak ilkyarıda olduğu gibi ikinci devrede de net gol pozisyonunu Manisaspor yakaladı. 49’da, oyuna yeni giren Ahmetin vuruşunda gole Muslera izin vermedi. Her iki takımın da bir yandan oyunun hakkını vermesi ama bir o kadar da hatasız oynaması golsüz bir maç izlenimi vermekteydi. Bu durumda skorun değişmesi ya bir duran topa ya da beklenmedik basit bir savunma hatasına bağlı olacaktı. Sezon başındaki vasat görüntüsünden giderek uzaklaşan Selçukun serbest vuruştan attığı gol G.Saraya 3 puanı kazandırırken bu sonuç F.Bahçe ile puan eşitliğini de Sarı - Kırmızılıların lehine bozdu.

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TandemsizTakım 27 Ağustos 2012
Futbolun Spartaküs'ü 26 Ağustos 2012
Yakup Durmuş ve Erol Togay 10 Ağustos 2012

Günün Köşe Yazıları