Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Reuters
Donald Trump'a benzerliği sayesinde kesilmekten son anda kurtuldu Donald Trump'a benzerliği sayesinde kesilmekten son anda kurtuldu Bangladeş’te sıra dışı görüntüsü ve sarı kakülü nedeniyle “Donald Trump” lakabı takılan 700 kilogramlık albino manda, Kurban Bayramı öncesinde kesilmekten son anda kurtarıldı. Ülke çapında büyük bir fenomene dönüşen hayvan için hükümet devreye girerek koruma kararı aldı.
Yıl sonunda altın fiyatları ne kadar olacak? Yıl sonunda altın fiyatları ne kadar olacak? Küresel finans kuruluşlarının 2026 altın tahminleri, ons altında yüksek fiyat beklentisinin sürdüğünü gösteriyor. Reuters’ın derlediği beklentilere göre birçok kurum 5 bin doların üzerindeki seviyeleri temel senaryo olarak değerlendirirken, bazı kuruluşlar 6 bin dolar ve üzeri hedefler açıkladı.
Trump’ın Çin ziyareti beklentilerin altında kaldı Trump’ın Çin ziyareti beklentilerin altında kaldı ABD Başkanı Donald Trump’ın büyük beklentilerle yapılan Çin ziyareti, diplomatik gövde gösterilerine sahne olsa da ekonomik içerik açısından piyasaları ikna etmeye yetmedi.
Trump’ın Fed adayı Warsh’tan ilk rest Trump’ın Fed adayı Warsh’tan ilk rest ABD Merkez Bankası (Fed) başkan adayı Kevin Warsh'ın yeni dönemde daha tartışmalı bir yönetim tarzı benimseyeceğini açıklaması, Jerome Powell sonrası para politikasının seyrine dair soru işaretlerini beraberinde getirdi. Siyasi kanadın faiz indirimi talepleri ile kurulun enflasyon odaklı temkinli duruşu arasındaki denge, mayıs ayındaki görev değişimiyle birlikte netlik kazanacak.
Köprü ve otoyol özelleştirmesinde 'Portekiz' görüşmesi Köprü ve otoyol özelleştirmesinde 'Portekiz' görüşmesi İstanbul’daki köprü ve otoyolların özelleştirilmesi, hükümetin gelir hedefleri açısından öne çıkarken süreç kapsamında uluslararası temaslar hız kazandı. Reuters’a göre Türk yetkililer, Avrupa’daki otoyol işletmecileriyle ön görüşmelere başladı.
Elektrikli araç satışında rekor! Avrupa'da 500 bin aşıldı: Almanya'da benzin 2. sıraya düştü... Elektrikli araç satışında rekor! Avrupa'da 500 bin aşıldı: Almanya'da benzin 2. sıraya düştü... Akaryakıt fiyatlarındaki önlenemeyen yükseliş, Avrupalı sürücüleri radikal bir karara itti. Mart ayında Avrupa genelinde yarım milyondan fazla elektrikli araç satılarak tüm zamanların rekoru kırıldı. Almanya’da ise elektrikli otomobiller ilk kez benzinlileri tahtından indirdi.
ABD’de Çinli otomobillere "tam abluka" hazırlığı: Cumhuriyetçi senatörden sert çıkış ABD’de Çinli otomobillere "tam abluka" hazırlığı: Cumhuriyetçi senatörden sert çıkış ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Bernie Moreno, Çinli otomobil üreticilerini "kanser" olarak nitelendirerek, ABD pazarını Çin menşeli yazılım, donanım ve ortaklıklardan tamamen arındırmayı hedefleyen radikal bir yasa tasarısı hazırlıyor.
İran savaşı hava yollarını aksattı: Kanser ilaçlarının tedariki riske girdi İran savaşı hava yollarını aksattı: Kanser ilaçlarının tedariki riske girdi ABD ve İsrail'in saldırılarıyla başlayan İran Savaşı'nın etkileri bölgedeki hastaları da etkiliyor. Körfez'de hava yollarının sekteye uğraması, kanser başta olmak üzere birçok hastalığın ilaçlarının tedarikinde sıkıntılar yaşatıyor.
Küresel piyasalarda 'savaş ve 2022' ayrıntısı! Küresel piyasalarda 'savaş ve 2022' ayrıntısı! Batı Asya'da tırmanan savaşın enerji piyasalarında yarattığı sarsıntı, küresel ekonomiyi 2022 yılındaki zorlu süreçle yeniden yüz yüze getirdi. Enerji arzına yönelik tehditler ve yükselen maliyetler, merkez bankalarının faiz indirim planlarını zora sokarken piyasalarda 'tarih tekerrür mü ediyor' endişesi hakim oldu.
İspanya, İsrail'deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı İspanya, İsrail'deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı Son dakika haberi... İspanya'da hükümet, İsrail'deki büyükelçisini geri çekme kararı aldı. İspanya'nın Tel Aviv'deki büyükelçiliği, maslahatgüzar tarafından yönetilecek.
Yeni Beş Yıllık Kalkınma Planı yayımlandı: İşte ayrıntılar... Yeni Beş Yıllık Kalkınma Planı yayımlandı: İşte ayrıntılar... Çin Halk Cumhuriyeti, yıllık parlamento toplantısında merakla beklenen 15. Beş Yıllık Planı’nı kamuoyuna duyurdu. Pekin yönetimi; kritik madenlerdeki hegemonyasını pekiştirmeyi, enerji güvenliğini sağlama almayı ve sanayide köklü bir yeniden yapılanmaya gitmeyi hedefliyor.
Trump'ın gümrük vergileri bu hafta devrede! Trump'ın gümrük vergileri bu hafta devrede! ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, Başkan Donald Trump’ın küresel ithalat tarifesine ilişkin yeni düzenlemesinin kısa süre içinde yürürlüğe girebileceğini açıkladı. Yüksek Mahkeme kararının ardından yeniden şekillenen tarife programı, ABD’nin ticaret politikasında yeni bir döneme işaret ediyor.
'ABD-İran savaşı' senaryoları piyasaları sarstı! 'ABD-İran savaşı' senaryoları piyasaları sarstı! Altın fiyatları, ABD’nin gümrük tarifesi politikalarına ilişkin belirsizlik ve ABD-İran görüşmeleri öncesinde yükselişe geçti. Güvenli liman talebi artarken, petrol piyasası da diplomatik temaslardan çıkacak sonuçlara odaklandı. Küresel piyasalarda jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde belirleyici olmaya devam ediyor.
ABD-Japonya arasında 36 milyar dolarlık anlaşma! ABD-Japonya arasında 36 milyar dolarlık anlaşma! ABD Başkanı Donald Trump yönetimi, Japonya ile yapılan ticaret anlaşması kapsamında ABD’de üç büyük yatırım projesini duyurdu. Projeler; enerji ve sanayi alanında stratejik tesislerin kurulmasını içeriyor. Açıklamalar, ABD–Japonya ekonomik işbirliğinde yeni bir döneme işaret etti.
ABD ve Çin'den ekonomik hamleler sürüyor ABD ve Çin'den ekonomik hamleler sürüyor ABD yönetimi ile Tayvan arasında imzalanan ticaret anlaşması yürürlüğe girme aşamasına geldi. Anlaşma, yarı iletken sektöründen enerji ve tarıma kadar geniş bir alanı kapsarken karşılıklı gümrük düzenlemeleri ve yatırım taahhütleri dikkat çekti. ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi tarafından yayımlanan metinle iki ülke arasındaki ekonomik çerçevenin güçlendirilmesi hedefleniyor. Öte yandan Çin devlet medyası 53 Afrika ülkesinden yapılan ithalata sıfır gümrük uygulayacağını duyurdu.
Kendi vekilleri Trump’a 'dur' dedi Kendi vekilleri Trump’a 'dur' dedi ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump’ın Kanada’ya yönelik gümrük tarifelerine karşı hazırlanan tasarıya destek verdi. Oylama, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Meclis’te dikkat çeken bir çıkış olarak kayda geçti. Kararın, ABD-Kanada ticari ilişkileri ve tarife politikaları açısından nasıl sonuç doğuracağı merak ediliyor.
Trump’ın gümrük tarifelerine meclis engeli! Trump’ın gümrük tarifelerine meclis engeli! ABD Temsilciler Meclisi, Donald Trump’ın gümrük tarifelerine yönelik itirazları engellemeyi amaçlayan Cumhuriyetçi düzenlemeyi reddetti. Oylama, Cumhuriyetçi Parti içinde görüş ayrılıklarını gün yüzüne çıkarırken, Demokratlar tarifelerin geri çekilmesi için harekete geçti. Gelişme, ABD’de ticaret politikası tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
THY uçağında yangın paniği! THY uçağında yangın paniği! Son dakika haberi... Katmandu'dan kalkan THY'nin uçağı "motor yangını" sebebiyle Kalküta'ya iniş talebinde bulundu.
Chris Brown Londra’da hakim karşısında: Şişeli saldırı davasında yeni gelişme Chris Brown Londra’da hakim karşısında: Şişeli saldırı davasında yeni gelişme Dünyaca ünlü şarkıcı Chris Brown, Londra'da bir gece kulübünde gerçekleştiği iddia edilen "şişeli saldırı" davası kapsamında hakim karşısına çıktı. Hakkındaki suçlamaları reddeden Brown'un 5 milyon sterlinlik kefalet şartları yeniden onaylanırken, asıl davanın görüleceği tarih de netleşti.
Suzuki’den Hindistan’da 3,9 milyar dolarlık fabrika yatırımı Suzuki’den Hindistan’da 3,9 milyar dolarlık fabrika yatırımı Maruti Suzuki, Hindistan’daki artan iç talep ve ihracat hedefleri doğrultusunda Gujarat eyaletinde 3,9 milyar dolarlık yeni fabrika yatırımı kararı aldı.
Netflix'ten dev hamle: Warner Bros.'u satın alıyor Netflix'ten dev hamle: Warner Bros.'u satın alıyor Netflix, Warner Bros.’u 82,7 milyar dolarlık değerleme üzerinden satın almak için anlaşmaya vardı. İşlemin 12–18 ay içinde tamamlanması bekleniyor.
Türk yemek dağıtım şirketi yabancılara satılıyor: Süreçte son aşamaya gelindi! Türk yemek dağıtım şirketi yabancılara satılıyor: Süreçte son aşamaya gelindi! Getir’in yemek dağıtım birimi Uber Eats’e satılmak üzere anlaşmaya vardı. İşlem, Rekabet Kurumu onayına sunuldu. Türkiye yemek dağıtım sektöründe önemli bir birleşme gerçekleşiyor.
Avrupa'dan ABD'ye sert gümrük vergisi çıkışı! Avrupa'dan ABD'ye sert gümrük vergisi çıkışı! Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde, AB'nin iç ticari engelleri kaldırması durumunda ABD tarifelerinin olumsuz etkisinin telafi edilebileceğini açıkladı. Lagarde, küresel korumacı eğilimlerle sarsılan AB ekonomisinin canlanması için geniş kapsamlı yapısal reformlar yapılması gerektiğini vurguladı. AMB'nin ise enflasyon hedefini korumak için politika faizlerini gerektiği gibi ayarlayacağını ekledi.
Elon Musk’a hissedarlardan 1 trilyon dolarlık onay! Elon Musk’a hissedarlardan 1 trilyon dolarlık onay! Elon Musk, Tesla hissedarlarının onayıyla tarihin en büyük maaş paketini kazandı. Şirketin geleceğinde yapay zekâ ve robotik teknolojilerinin belirleyici olacağını vurgulayan Musk, yeni dönemin “Tesla için yepyeni bir kitap” olacağını söyledi.
Trump’ın gümrük vergilerine Yüksek Mahkeme’den darbe! Trump’ın gümrük vergilerine Yüksek Mahkeme’den darbe! ABD Yüksek Mahkemesi’nin Başkan Donald Trump’ın gümrük vergilerine ilişkin yetkisini sorgulaması, ticaret politikalarında yeni bir dönemin kapısını araladı. Kararın, küresel ticarette belirsizliği artırması ve ekonomi politikalarını yeniden şekillendirmesi bekleniyor.
Akaryakıt fiyatlarına dev zam sinyali! Akaryakıt fiyatlarına dev zam sinyali! GüzelEnerji, son fiyat artışının nedenini ABD’nin Rus petrol şirketlerine uyguladığı yaptırımlarla açıkladı. Uzmanlara göre bu karar, akaryakıt sektöründe yeni zamların habercisi olabilir.
Brezilya tarihinin en ölümcül operasyonu! Brezilya tarihinin en ölümcül operasyonu! Brezilya'nın uyuşturucu çetelerine karşı düzenlediği en ölümcül operasyondan sonra Rio sokakları cesetlerle doldu. Operasyonda en az 121 kişinin öldüğü ifade edildi.
Elon Musk görevinden ayrılabilir! Elon Musk görevinden ayrılabilir! Elon Musk’ın Tesla’daki geleceği, önerilen maaş paketinin onayına bağlandı. Yönetim kurulu paketin Musk’ı şirkette tutmak ve motive etmek için hazırlandığını belirtti.
Porsche son çeyrekteki zararını açıkladı: 1 milyar dolar eşiği aşıldı! Porsche son çeyrekteki zararını açıkladı: 1 milyar dolar eşiği aşıldı! Porsche krizden etkilenmesi ile ortaya çıkan son çeyrekteki zararını 1,1 milyar dolar olarak açıkladı. Yıl sonu beklentisini de paylaştı.

En Çok Okunanlar

'İmamoğlu'na genel başkanlık teklif ettiler'
'İmamoğlu'na genel başkanlık teklif ettiler' CHP’nin seçilmiş lideri Özgür Özel, partisindeki kurultay tartışmalarıyla ilgili “Sokağa rağmen siyaset olmaz. Kurultaydan önce ‘CHP’nin sorunu sokağa rağmen bir şey yapmak’ demiştim. O yüzden kimin ne dediğinin önemi yok. Sonunda sokak kazanır” dedi. Özel ayrıca, "Kemal Bey, Ekrem Bey'e cezaevindeyken genel başkanlık teklif etti" açıklamasında bulundu.
YSK gerekçeli kararını açıkladı: Şimdi ne olacak?
YSK gerekçeli kararını açıkladı: Şimdi ne olacak? Yüksek Seçim Kurulu (YSK); CHP’nin Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi’nin “mutlak butlan” kararına ilişkin itirazına yönelik ret kararının gerekçesinde; mahkeme kararlarının temyiz mercinin Yargıtay olduğu değerlendirmesinde bulundu. Av. Bülent Yücetürk ve CHP CAO Adalet Politika Kurulu Başkanı Prof. Dr. Şule Özsoy Boyunsuz, konu hakkında Cumhuriyet'e konuştu.
AKP kurmayının şiddet dosyası
AKP kurmayının şiddet dosyası “Tüm aileni geberteceğim, çocuklarının gırtlağını keseceğim!”
YSK, CHP'ye reddin gerekçesini açıkladı
YSK, CHP'ye reddin gerekçesini açıkladı Son dakika haberi... YSK’nin, CHP’nin, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 36. Hukuk Dairesi’nin “mutlak butlan” ve ihtiyati tedbir kararına karşı yaptığı itiraz başvurusunun reddine ilişkin kararının gerekçesi açıklandı.
'Sen kimsin bana hırsızdan, arsızdan bahsedeceksin?'
'Sen kimsin bana hırsızdan, arsızdan bahsedeceksin?' TBMM Genel Kurulu'nda konuşan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın arasında "hırsızlık" tartışması yaşandı. AKP’li Akbaşoğlu, CHP'nin mutlak butlan kararına ilişkin, "Apaçık hırsızlık olaylarını, arsızlık olaylarını nasıl örtmeye çalışıyorlar" demesi üzerine CHP'li Günaydın, "'Hırsızlık ve arsızlık' lafını sana iade ederim. Sen kimsin bana hırsızdan arsızdan bahsedeceksin?" diye tepki gösterdi.
Engin Polat'ın koruması öldürüldü: 1 kişi gözaltında
Engin Polat'ın koruması öldürüldü: 1 kişi gözaltında Engin Polat'ın kuzeni ve aynı zamanda Polat ailesinin koruması olan Can Polat, silahlı saldırıya uğradı. Göğsünden vurulan Can Polat, hastanede hayatını kaybetti. İzmir Valiliği, konuya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını duyurdu.
Özel'in kazandığı kurultay sonrası 'CHP emin ellerde' demişti
Özel'in kazandığı kurultay sonrası 'CHP emin ellerde' demişti Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'sinde görevli eski Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'ın, Özel'in kazandığı 38. Olağan Kurultay sonrası Özel için övgüler dizdiği ortaya çıktı. Tarhan, Özel için, "CHP; emin ellerde, Türkiye aşığı bir lidere, Özgür’lüğe emanettir" ifadelerini kullandı.
'Benim canım partimin başındaki kayyım...'
'Benim canım partimin başındaki kayyım...' CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da arasında olduğu, 68 kişinin tutuklu yargılandığı 414 sanıklı İBB davasının 44'üncü günü Silivri’de görüldü. İmamoğlu'nun bugün doğum günü olması sebebiyle duruşma öncesi kutlama yapıldı. İmamoğlu duruşmaya verilen arada Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye