Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler CHP Parti Meclisi
Kılıçdaroğlu kanadından ikna telefonları Kılıçdaroğlu kanadından ikna telefonları CHP’de mahkeme kararıyla oluşturulan butlan yönetimi, 11 Haziran’da Parti Meclisi’ni toplamayı kararlaştırdı. Partinin disiplin kurulunun da çalışmalarına başlayacağını söyleyen butlan yönetimi “arınacaklarını ancak partide kendileriyle aynı düşünmeyen herkesi atmayacaklarını” savundu. Bu kapsamda butlan yönetiminin kurultay için imza veren 110 milletvekilinden bazılarına telefon trafiği başlattığı öğrenildi.
Özgür Özel, salı gününü işaret etti Özgür Özel, salı gününü işaret etti 'Mutlak butlan' kararının ardından Genel Başkanlık görevinden tedbiren uzaklaştırılan Özgür Özel, salı günü geniş katılımlı bir grup toplantısı yapacaklarını aktardı. Kemal Kılıçdaroğlu, CHP milletvekillerine gönderdiği yazıda, grup toplantısının bir talimat verene kadar yapılmayacağını bildirmişti.
PM üyesi Seyman'dan dikkat çeken açıklama PM üyesi Seyman'dan dikkat çeken açıklama Kemal Kılıçdaroğlu'nun Parti Meclisi’ni toplaması beklenirken, PM üyesi Yaşar Seyman'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Seyman, "Yaşanan hukuksuzluğu kabullenmem söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.
'Kılıçdaroğlu o isimleri ihraç edecek, sonra PM'yi toplayacak' 'Kılıçdaroğlu o isimleri ihraç edecek, sonra PM'yi toplayacak' İktidara yakınlığı ile bilinen Abdulkadir Selvi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'den bazı isimleri ihraç edeceğini daha sonra da Parti Meclisi'ni toplayacağını öne sürdü.
Kılıçdaroğlu kurultaydan kaçış planı mı uyguluyor? Kılıçdaroğlu kurultaydan kaçış planı mı uyguluyor? CHP Parti Meclisi'nin (PM) 1 Haziran'da yapılacağı duyurulan toplantısı ertelendi. Bu karar 'kurultay sürecine yönelik bir hamle mi?' sorularını akıllara getirdi.
Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde yer alan isimler belli oldu Kılıçdaroğlu'nun PM listesinde yer alan isimler belli oldu Kurultay seçiminde kaybettiği genel başkanlık görevine mahkeme kararıyla dönebilen Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki Parti Meclisi'nin (PM), 1 Haziran'da 56 kişiyle toplanması bekleniyor.
Kılıçdaroğlu'nun talebi kabul edildi: Eski PM göreve gelecek Kılıçdaroğlu'nun talebi kabul edildi: Eski PM göreve gelecek Son dakika haberi... Ankara 3. Genel İcra Dairesi, Kılıçdaroğlu'nun avukatlarının CHP Kurultayı'nın iptal edilmesi nedeniyle göreve iade edilen PM ve YDK üyelerine tebligat yapılması talebini kabul etti.
Özel’den dikkat çeken ‘butlan’ yorumu Özel’den dikkat çeken ‘butlan’ yorumu CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Parti Meclisi üyeleriyle yaptığı toplantıda “mutlak butlan” konusunun gündeme gelmesi üzerine “Hiç bunlara girmeyelim. Hukuken izahı olmayan şeyleri konuşmanın anlamı yok. Olsa bile keyfi olur. Başkalarının keyfine göre bir tartışma yapmanın da anlamı yok” dediği belirtildi.
Özel, kurmaylarıyla partiye süren operasyonları konuştu Özel, kurmaylarıyla partiye süren operasyonları konuştu CHP Genel Başkanı Özgür Özel, belediyelere süren operasyonlara karşı Parti Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. Kurmaylar, toplantılarda ön plana çıkan önerilerin “Belediyedeki hizmetlerimizle ön plana çıkalım” ve “Bize verilen akıl dışı soruşturma izinlerini, Cumhur İttifakı’na verilmeyen izinlerle anlatalım” olduğunu belirtti.
'Hiçbir kaosun içinde değilmişiz gibi...' 'Hiçbir kaosun içinde değilmişiz gibi...' CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Pınar Uzun Okakın, seçim güvenliği kapsamında sandık kurulu üyelerinin hazırlıklarına devam ettiğini belirterek, "Biz seçim güvenliği için başımızı kaşıyacak halde değilken bile sandık güvenliğini önceleyeceğiz. Hiçbir kaosun ve tartışmanın içerisinde değilmişiz gibi seçim güvenliğini örgütlemek olduğu için bu çalışmayı gerçekleştiriyoruz" dedi.
Özel’den erken seçim adımı! Özel’den erken seçim adımı! CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Parti Meclisi (PM) üyeleriyle yaptığı toplantıda yine erken seçim hedefini gündeme getirdiği, bu kapsamda partinin saha çalışmalarına başlayarak her ilde bir PM üyesi ve bir milletvekilini görevlendireceği öğrenildi. Milletvekili transferleri üzerinden “AKP anayasa değişikliği mi hedefliyor?” tartışması yapılırken Özel’in toplantıda “AKP’nin referandumsuz anayasa değişikliği hedefi gerçekleşmez” yorumunu yaptığı aktarıldı.
"Şiddeti meşrulaştıran iklime hizmet etmekten başka işe yaramaz" "Şiddeti meşrulaştıran iklime hizmet etmekten başka işe yaramaz" AKP Grup Başkanvekili Usta'nın, TBMM’de yaptığı konuşmada kullandığı, “Suriye'de Müslümanlar katledilirken gıkını çıkarmayanlar bugün ‘Aleviler öldürülüyor’ diye ortalığı ayağa kaldırıyor” sözlerine CHP'li Yüksel'den, "Bu tür ifadeler Suriye’de Alevilere yönelik şiddeti meşrulaştıran iklime hizmet etmekten başka bir işe yaramaz. Hiçbir halkın acısı mezhepsel kategorilere ayrıştırılarak tartışılamaz" tepkisi geldi.
CHP’den yeni yol haritası CHP’den yeni yol haritası CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeni yılda partisinin yol haritasını belirlemek amacıyla yaptığı toplantılar kapsamında Parti Meclisi (PM) üyeleriyle bir araya geldi. CHP’nin yeni dönemde de halk odaklı bir siyaset izleyeceğini belirten parti kurmayları “Biz halk siyaseti yapıyoruz. AKP ve MHP seçmenine de ‘CHP ülkeyi yönetecek projelere, çalışmalara sahip’ dedirtmek istiyoruz. Onları da kazanmaya çalışıyoruz. İktidar transfer siyaseti yapıyor, sokakta kaybettiği itibarı transferde arıyor” dedi.
CHP'de yeni yıl mesaisi başlıyor CHP'de yeni yıl mesaisi başlıyor CHP'de yeni yılın ilk MYK'si 5 Ocak, PM'si 8 Ocak'ta toplanacak. MYK'de yeni yıl hedefleri, siyasi gelişmeler, tutuklu belediye başkanlarının süren davaları ve etkinlik takvimi görüşülecek. PM'de ise 2026 için parti politikaları, örgüt ve saha çalışmalarına dair öneri ve beklentiler ele alınacak.
Özgür Özel’in listesinde dikkat çeken isimler Özgür Özel’in listesinde dikkat çeken isimler CHP’nin 39. Olağan Kurultayı’nda 145 kişi Parti Meclisi için aday oldu. CHP lideri Özgür Özel’in anahtar listesinde mevcut yönetimdeki 49 ismin korunduğu ve 31 yeni isim eklendiği öğrenildi. Listede Ozan Bingöl, Güldem Atabay, Şule Özsoy Boyunsuz ve İlhan Cihaner gibi isimler olduğu belirtildi.
CHP’de program ve kadro CHP’de program ve kadro Kurtuluş Savaşı’nın lideri, Aydınlanma devrimlerinin öncüsü, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu ve ilk genel başkanı olduğu Cumhuriyet Halk Partisi...
CHP'de kritik toplantı başladı: MYK belirlenecek CHP'de kritik toplantı başladı: MYK belirlenecek CHP’nin 22’nci Olağanüstü Kurultayı'nın ardından oluşan Parti Meclis'i (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. PM'de Merkez Yönetim Kurulu (MYK) belirlenecek.
İşte Özgür Özel'in listesindeki isimler... İşte Özgür Özel'in listesindeki isimler... CHP bugün Ankara'da 22'nci Olağanüstü Kurultayı'nı düzenledi. Tek aday olan Özgür Özel geçerli oyların tamamını alarak yeniden genel başkan seçildi. Gözler Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu listelerine çevrildi. İşte tüm gelişmeler...
Parti kurmaylarından kritik açıklama! Parti kurmaylarından kritik açıklama! CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 22. Olağanüstü Kurultayı öncesi Parti Meclisi (PM) üyeleriyle bir araya geldi. Kurultayda hukuki bir sorun olmaması için titiz çalıştıklarını belirten CHP kurmayları “Genel başkanımız ve bazı Parti Meclisi üyeleri, İstanbul delegeleri ve kurultayla ilgili davalarda adı geçen delegeler pazar günü oy kullanmayacak” dedi. Öte yandan, Parti Meclisi seçimleri için blok liste önerileceği kaydedildi.
CHP PM yarın olağanüstü toplanacak CHP PM yarın olağanüstü toplanacak CHP Parti Meclisi, CHP'li belediyelere yönelik son operasyonun ardından Özgür Özel başkanlığında yarın olağanüstü toplanacak.
Berkay ile Berna, Özel'in yanında! Berkay ile Berna, Özel'in yanında! CHP 21. Olağanüstü Kurultayı’nda Parti Meclisi (PM) üyelerinin belli olmasının ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel başkanlığında yapılacak PM toplantısında Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belirlenecek. PM toplantısı saat 12.00 itibarıyla başladı.
CHP'de ilk kez engelli kotası uygulandı: Baran Seyhan PM'ye seçildi CHP'de ilk kez engelli kotası uygulandı: Baran Seyhan PM'ye seçildi CHP’nin 6 Nisan günü yapılan 21'inci Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan PM seçimlerinde son tüzük değişikliğiyle yürürlüğe giren engelli kotası ilk kez uygulandı. Baran Seyhan, engelli kotasının uygulanmasıyla Berker Esen'in yerine PM'ye girdi.
Suat Özçağdaş kimdir? CHP Parti Meclisi üyesi olan Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş kimdir? CHP Parti Meclisi üyesi olan Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? CHP 21. Olağanüstü Kurultayı'nda yapılan oylama sonucunda Parti Meclisi üyesi olan Suat Özçağdaş'ın hayatı merak edildi. Peki, Suat Özçağdaş kimdir? CHP Parti Meclisi üyesi olan Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli?
O listeye Cumhuriyet ulaştı! O listeye Cumhuriyet ulaştı! Cumhuriyet Halk Partisi 21. Olağanüstü Kurultayı'nda yeniden seçilecek Parti Meclisi'ne 181, Yüksek Disiplin Kurulu'na ise 51 kişi başvuruda bulundu. Öte yandan Oğuz Kaan Salıcı’nın anahtar listesi de belli oldu.
‘Herkesi mitinge bekliyoruz’ ‘Herkesi mitinge bekliyoruz’ CHP Parti Meclisi, oy birliğiyle 6 Nisan için alınan olağanüstü kurultay kararını onayladı. Aynı şekilde Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığının da oy birliğiyle desteklendiği öğrenildi.
CHP Parti Meclisi, "Ekrem İmamoğlu" gündemiyle toplanacak CHP Parti Meclisi, "Ekrem İmamoğlu" gündemiyle toplanacak CHP Parti Meclisi toplantısında, başta İmamoğlu'nun tutukluluğu olmak üzere partinin gündemindeki konulara ilişkin yol haritası şekillenecek
CHP Parti Meclisi toplandı: 'Yol haritası' belirlenecek CHP Parti Meclisi toplandı: 'Yol haritası' belirlenecek CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanı adayını belirlemek için ön seçim çalışmaları ele alınacak.
CHP Parti Meclisi, erken seçim gündemiyle toplanıyor CHP Parti Meclisi, erken seçim gündemiyle toplanıyor CHP Parti Meclisi (PM), 10 Şubat Pazartesi günü erken seçim stratejilerini görüşmek üzere toplanacak. Toplantıda, CHP’nin cumhurbaşkanı adayını belirlemede parti üyelerinin oy kullanmasını öngören ön seçim modeli de masaya yatırılacak.
Trump'ın sözleri üzerine AKP'lilere seslendi Trump'ın sözleri üzerine AKP'lilere seslendi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABD'nin 47. Başkanı seçilen Donald Trump'ın AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı övdüğü sözlerle ilgili tepki gösterdi. Özel, "Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı bunu hak etmiyor. O yüzden onu değiştireceğiz. Böyle konuşamayacakları bir cumhurbaşkanımız olacak" dedi.

En Çok Okunanlar

Kurtulmuş'a göre 'yasal mevzuat açık'
Kurtulmuş'a göre 'yasal mevzuat açık' Son dakika haberi... TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Yasal mevzuat açık, CHP'nin Genel Başkanı partisinin grup toplantısında konuşma yapabilir, bunu önleyecek madde yok. Buna göre hareket etmek durumundayız" açıklaması yaptı.
Şanlıurfa'da 'kırmızı altın' hasadı başladı: Tarihi rekolte bekleniyor....
Şanlıurfa'da 'kırmızı altın' hasadı başladı: Tarihi rekolte bekleniyor.... Türkiye'nin kırmızı mercimek üretiminde ilk sırada yer alan Şanlıurfa'da mercimek hasadı başladı
"Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in grup toplantılarına katılmama kararı aldık"
"Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel'in grup toplantılarına katılmama kararı aldık" CHP'deki kriz sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel ile görüşen 3 kişilik heyette yer alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, iki ismin de grup toplantılarına katılmama kararı aldığını açıkladı.
'Bu memlekete ne yüzle geldin, demokrasi düşmanı!'
'Bu memlekete ne yüzle geldin, demokrasi düşmanı!' CHP lideri Özgür Özel, Mustafapaşa Meydanı'nda düzenlenen Nevşehir Ürgüp Mustafapaşa Beldesi Halk Buluşması'na katıldı. Burada isim vermeden Akın Gürlek'i eleştiren Özel, "Sen bu millete seçim için ne yüzle geldin? Seçilmiş belediye başkanlarına hakaret eden, görevinden uzaklaştıran demokrasi düşmanı hadi oradan" dedi.
Bir sigara grubuna daha zam yapıldı
Bir sigara grubuna daha zam yapıldı Zam haberlerine bir yenisi daha eklendi. 3 gün önce JTI sigara grubuna zam yapılmasının ardından bu kez BAT sigara grubuna zam yapıldığı görüldü. Grupta en düşük sigara fiyatı 105 TL oldu. İşte ayrıntılar...
Müdüre sırt döndüler, tören iptal edildi
Müdüre sırt döndüler, tören iptal edildi İstanbul Erkek Lisesi'nin mezuniyet töreni protestolara sahne oldu. Öğrenciler, okul müdürü Hikmet Konar'ın konuşması sırasında sırtlarını dönerek tepki gösterdi. Protestoların sürmesi üzerine Konar töreni iptal ederken, öğrenciler kendi mezuniyetlerini kendileri gerçekleştirdi.
'Tepki var ama kırılacak'
'Tepki var ama kırılacak' CHP’ye yönelik mutlak butlan kararının ardından sözcülük görevine getirilen Müslim Sarı, kurultayın mevcut koşullarda yapılamayacağını savundu. Kılıçdaroğlu yönetimine yönelik tepkiler için "Tepki var ama bu her geçen gün kırılıyor, kırılacak" iddiasında bulunan Sarı, tutuklu belediye başkanlarının durumu için ise "Bunlarla ilgili kendi değerlendirmemizi yapacağız, her şeyi AKP yargısına bırakıyor değiliz" dedi.
‘Hedef alınmasını doğru bulmuyoruz’
‘Hedef alınmasını doğru bulmuyoruz’ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kürtlerle ilgili anlattığı fıkra nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan iş insanı Rahmi Koç'a destek verdi. Bahçeli, "95 yıllık ömründe Türkiye'ye hizmet etme arzusu taşıyan değerli bir iş insanının kabul edilemez tabirlerle hedef alınmasını doğru bulmuyoruz" dedi.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye