Barbaros Talı

Rivayet Muhtelif

03 Kasım 2012 Cumartesi

Sinan Erdem Spor Salonunda ikinci kez ev sahipliğini yaptığımız WTAnın (Womens Tennis Association) şampiyonluk turnuvası ile kupa töreninde yaşananlar konuşulmaya devam ediyor.

\n

Dünyanın en iyi bayan tenisçilerinin davet edildiği turnuvaya hiç gelmeyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın, organize edilmesi için ödenen senelik 12 milyon Amerikan Doları tutarındaki meblağa kızdığı, basın önünde Bu organizasyon için maddi manevi büyük fedakârlıklara katlandıkderken, kapalı kapılar ardında bu kadar çok para verilir mi diye eleştirdiği ifade ediliyor.

\n

Gençlik ve Spor Bakanlığı logosunun televizyon yayınında görülebilecek en uygun yerlere konmasına, altına Türkçe ve İngilizce Türk tenisinin en büyük destekçisiyazılmasına rağmen Bakanın memnun edilemediği; merakla beklendiği final maçına ise Binali Yıldırım ile Fatma Şahinin varlıklarına kızarak gelmediği tahmin ediliyor. Neden olarak da, Herald Tribune tarafından İstanbulda düzenlenen Sports Bussiness Summitin açılışına, ilan edilmesine ve basın bültenleri ile tanıtım broşürlerinde yer almasına rağmen, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağışın katılıp konuşma yapacak olmasına kızarak gelmemesi gösteriliyor.

\n

Bu arada Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlarının uluslararası bir spor organizasyonunun kupa töreninde yer alma nedeni de ayrı bir merak konusu. Öte yandan, her iki bakanı protesto eden seyircilerin küçük bir grup olmadığı, salonu dolduran 16 bin 410 biletli seyircinin büyük bir kısmının protestoya katıldığı anlatılıyor. Öyle ki, ıslık ve yuh seslerinin yoğunluğundan Bakan Şahinin yaptığı konuşmanın bir kelimesinin bile salondakiler tarafından duyulmadığı dillendiriliyor. Başbakanın Terörist holiganlardiyerek tanımladığı seyircilerin biletlerini Biletixten satın almış, bir kısmı İstanbul dışından gelmiş tenisseverler olduğu söyleniyor.

\n

Londra 2012 Olimpiyatları sırasında yaptıkları ve sebep oldukları nedeniyle akreditasyon kartı iptal edilen Gençlik ve Spor Bakanı Kılıçın; gelişmeleri değerlendirirken yaptığı, Hiç kimsenin Türkiyenin büyüyen imajını zedelemeye hakkı yoktur şeklindeki açıklamasının ise gerilen ortamı yumuşattığı belirtiliyor.

\n

İş yapma anlayışı ve iletişim tarzı nedeniyle uzak durulan Bakan Kılıçın, açıklamalarının devamında İstanbul 2020 olimpiyat hayallerimizi sorunlu bir grup mahvettidemesi; uzun süredir olimpiyat adaylığımızda en önemli rakibimiz Bakan beyin ta kendisi hissini yaşayan spor camiasında şaşkınlık yaratmış durumda.

\n

Açıklamalarının sonundaÜzülecekler ama üç büyük organizasyon sıradadiyen Bakan Kılıçın kimleri kastettiği ise pek anlaşılmış değil. Bahse konu kişilerin bir dönem içimizde yer alan İrlandalılarolup olmadıkları araştırılıyor.

\n

Yaşananların ardından tenis federasyonu yönetimine sorulması gereken sorular var. Ancak, ne federasyon başkanına ne de asbaşkanına ulaşmak mümkün. Cep telefonlarından aradığınız ilk seferde toplantıda olduklarını ya da toplantıya gireceklerini belirtip kapatıyorlar telefonlarını. Bir daha ne konuşmanız mümkün ne de verdiğiniz numaradan sizi aramaları. Bu nedenle sorularımızı haftaya bu köşede yazılı soracağız.

\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Gazozuna Yarışma 14 Mart 2014
Merak Konusu 8 Mart 2014
Soçi’nin Ardından 2 Mart 2014

Günün Köşe Yazıları