Gaziantep mutfağının en özel lezzetlerinden: Simit kebabı tarifi
Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerinden simit kebabı, bulgur ve etin enfes uyumuyla sofralara hem yöresel hem de doyurucu bir tat katıyor.
Gaziantep usulü lezzet: Evde nohut dürüm tarifi
Gaziantep mutfağının sevilen sokak lezzeti nohut dürüm, pratik yapımıyla evde de kolayca hazırlanabiliyor.
Gaziantep usulü söğürme tarifi: Köz patlıcan ile etin efsane uyumu
Gaziantep mutfağının en özel yemeklerinden biri olan söğürme, közlenmiş patlıcanın kuzu etiyle buluştuğu eşsiz bir lezzet sunuyor.
Gaziantep’in efsane lezzeti: Küşleme tarifi
Gaziantep mutfağının en özel lezzetlerinden küşleme, yumuşacık dokusu ve eşsiz tadıyla sofraların baş tacı oluyor.
Gaziantep mutfağının gizli lezzeti: Nişe helvası tarifi
Gaziantep mutfağının eşsiz tatlılarından biri olan nişe helvası nasıl yapılır? İşte pratik nişe helvası tarifi, malzemeleri ve püf noktaları.
Antep’in düğün sofralarından: Duvaklı pilav tarifi
Gaziantep mutfağının özel gün yemeklerinden Duvaklı Pilav, kuzu etiyle zenginleşen nefis bir pilav türü. Düğün ve bayram sofralarında ikram edilen bu pilav, hem doyurucu hem de gösterişli sunumuyla dikkat çekiyor. Adını ise pilavın üzerine serilen etli harçtan alıyor. Peki, Antep’in düğün sofralarından olan bu yemek nasıl yapılır? İşte, duvaklı pilav tarifi...
Gaziantep mutfağından: Alinazik tarifi
Gaziantep mutfağının gözde yemeklerinden Alinazik, közlenmiş patlıcanın yoğurtla buluştuğu ve üzerine kavrulmuş etin eklendiği enfes bir lezzet. Hem özel davet sofralarına hem de günlük yemeklere yakışan Alinazik, doyurucu ve şık sunumuyla dikkat çekiyor. Peki, Gaziantep mutfağından olan bu yemek nasıl yapılır? İşte, alinazik tarifi...
Kömür ateşinde efsane lezzet: Gaziantep usulü patlıcan kebabı tarifi
Kömür ateşinde ağır ağır pişen patlıcan ve etin mükemmel uyumunu sofralara taşıyan Gaziantep usulü patlıcan kebabı, hem lezzeti hem de sunumuyla kebap severlerin vazgeçilmezi oluyor.
Gaziantep yöresinden yuvalama tarifi
Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan yuvalama, özenle hazırlanması gereken özel bir yemektir. Yoğurtlu sosu, minik köfteleri ve lezzetli etiyle hem göz hem de damak zevkine hitap eden bu yemek, özellikle özel günlerde ve bayramlarda sofraları süsleyen bir gelenektir.
Kahvaltı sofralarına çok yakışan enfes bir Antep lezzeti: Zeytin böreği tarifi
Kahvaltı sofralarınızda, misafir ağırlarken ya da pratik bir atıştırmalık olarak zeytin böreği herkesin favorisi olacak. Peki, enfes bir Antep lezzeti olan bu börek nasıl yapılır? İşte, leziz zeytin böreği tarifi...
Gaziantep mutfağından sofralarınıza gelen enfes lezzet: Çıtır çıtır katmer tarifi
Katmer, incecik dokusuyla ağızda dağılan ve tatlı severlerin vazgeçilmezi olan bir tariftir. Peki, Gaziantep mutfağından sofralarınıza gelen enfes bu lezzet nasıl yapılır? İşte, çıtır çıtır katmer tarifi...
Gaziantep mutfağının eşsiz lezzeti: Yuvalama tarifi
Gaziantep mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan yuvalama, emekle hazırlanan ve sofralarda kendine hayran bırakan bir şaheserdir. Yoğurtlu sosuyla damakları şenlendiren bu özel yemek, nohut büyüklüğünde minik köfteleri, yumuşacık eti ve tereyağlı nane sosuyla tam bir lezzet şöleni sunar.
İnce işçilikle hazırlanan enfes Gaziantep tatlısı: Bülbül yuvası tarifi
Bülbül Yuvası, incecik hamuruyla, çıtır yapısıyla ve tatlı dokusuyla adeta görsel bir şölen sunar. Peki, ince işçilikle hazırlanan bu enfes Gaziantep tatlısı nasıl yapılır? İşte, nefis bülbül yuvası tarifi...
Gaziantep mutfağının çok sevilen lezzeti: Etli firik pilavı tarifi
Firik pilavı, isli tadıyla diğer bulgur pilavlarından ayrılan bir yemektir. Peki, Gaziantep mutfağının çok sevilen bu enfes yemeği nasıl yapılır? İşte, nefis etli firik pilavı tarifi...
Gaziantep mutfağının enfes lezzeti: Köfteli soğan kebabı tarifi
Köfteli soğan kebabı, özellikle Gaziantep mutfağına özgü, zengin aromalarla dolu ve doyurucu bir yemektir. Peki, Gaziantep mutfağının bu enfes lezzeti nasıl yapılır? İşte, leziz köfteli soğan kebabı tarifi...