Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
7°C Hafif yağmur İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,80
Euro 51,65
Sterlin 58,94
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.184,50
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Hazine ve Maliye Bakanlığı
Influencerlara 'bedava yemek' vergisi yolda! Influencerlara 'bedava yemek' vergisi yolda! Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı, influencerlara yönelik yeni vergi düzenlemesini devreye aldı. Sosyal medya üzerinden yapılan ürün ve mekan tanıtımlarında elde edilen kazançlar artık daha sıkı denetime tabi olacak. Yeni uygulama, PR hediyeleri ve tanıtım faaliyetlerini de kapsıyor.
Hazine Bakanlığı'na FETÖ operasyonu Hazine Bakanlığı'na FETÖ operasyonu İstanbul merkezli 11 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik düzenlenen operasyonda, Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde ihraç/aktif görev yapan 94 vergi müfettişinden 93'ü gözaltına alındı. 1 şüphelinin yurt dışında olduğu belirlendi.
5 gün içinde başvurmayana ağır ceza kapıda! 5 gün içinde başvurmayana ağır ceza kapıda! Tapu işlemlerinde düşük bedel beyanına karşı denetimler sıkılaştırıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı, riskli görülen alım satımlar için tarafları izah vermeye çağırıyor. Yeni uygulamalar, usulsüz beyanların önüne geçmeyi hedefliyor.
Muğla büyükşehir ‘mali disiplini koruyan belediyeler’ arasına girdi Muğla büyükşehir ‘mali disiplini koruyan belediyeler’ arasına girdi Muğla Büyükşehir Belediyesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2025 yılı belediye bütçe gerçekleşme verilerine göre özkaynaklarını etkin kullanan ve bütçe dengesini sürdürülebilir biçimde yöneten belediyeler arasında yer aldı. Başkanı Ahmet Aras, “Bütçe yönetiminde planlı harcama ve dengeli gelir-gider yapısını esas alıyoruz. Kaynaklarımızı özkaynak temelli bir anlayışla yönetiyor; harcamalarımızı öncelikler doğrultusunda ve mali dengeleri gözeterek gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda satışlar durmuyor! Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nda satışlar durmuyor! Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, Adana ve Aydın'daki 8 taşınmazı "satış" yöntemiyle özelleştirecek.
Türkiye'nin 2025 yılında faize ödediği parayla neler yapılabilirdi? Türkiye'nin 2025 yılında faize ödediği parayla neler yapılabilirdi? Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yayımladığı merkezi yönetim bütçe verileri, 2025 yılında faize milyarlarca liranın gittiğini gösterdi. Bütçeden faize ayrılan para ile yüz binlerce konut yapılması mümkün olurken 6 Şubat depremlerinde oluşan tüm konut hasarına eşdeğer olduğu görüldü.
Nakit parayla altın satışı yasaklandı mı? Nakit parayla altın satışı yasaklandı mı? Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, sosyal medyada yayılan “nakit parayla altın satışı yasaklandı” ve “bandrolsüz altına el konulacak” iddialarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Kıymetli Maden Takip Sistemi’nin amacının yurttaşı korumak ve kayıt dışılıkla mücadele etmek olduğunu vurgulayan Sönmez, yanlış paylaşımların piyasada kafa karışıklığına yol açtığını belirtti.
2025 yılında faize 2 trilyon TL ödendi! 2025 yılında faize 2 trilyon TL ödendi! Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine göre merkezi yönetim bütçesi yılı açıkla tamamladı. Artan faiz harcamaları bütçe dengesinde belirleyici olurken, gelir ve gider kalemlerindeki görünüm dikkat çekti.
Hazine'nin milyarlarca liralık geri ödeme günü: Enflasyon endeksli borçlanmada dev fatura! Hazine'nin milyarlarca liralık geri ödeme günü: Enflasyon endeksli borçlanmada dev fatura! Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyona endeksli tahvillere ilişkin geri ödeme sürecini bugün başlatıyor. Uzun vadeli borçlanma politikalarının bütçe üzerindeki etkisi yeniden gündeme gelirken, enflasyona endeksli enstrümanların kamu maliyesindeki rolü tartışılıyor. Gözler, önümüzdeki dönemde izlenecek borçlanma ve faiz politikasına çevrildi.
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten sanayi üretim endeksi değerlendirmesi Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek’ten sanayi üretim endeksi değerlendirmesi Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Reform Yılı" olarak ilan edilen 2026'da kaynakların etkin kullanımını esas alan, istihdamı gözeten ve sanayide verimlilik, rekabetçilik ile sürdürülebilirlik odaklı dönüşümü hedefleyen politikaları hızlandıracaklarını iddia etti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tahvil ihracı için 5 finans kuruluşuna yetki Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan tahvil ihracı için 5 finans kuruluşuna yetki Hazine ve Maliye Bakanlığı, ABD Doları cinsinden tahvil ihracını gerçekleştirmek üzere 5 finans kuruluşunu yetki tanıdı.
Memur ve memur emeklilerinin zam oranı resmiyet kazandı Memur ve memur emeklilerinin zam oranı resmiyet kazandı Memur ve memur emeklilerinin zam oranı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle resmiyet kazandı. Yayımlanan genelgeyle kıdem tazminatı, bedelli askerlik ve birçok kalemdeki artış oranı da kesinleşti.
Vergi dairelerinin kuruluş ve görevlerine ilişkin esaslar belirlendi Vergi dairelerinin kuruluş ve görevlerine ilişkin esaslar belirlendi "Vergi Daireleri Kuruluş ve Görev Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Vergi dairelerinin kuruluş, görev ve yetkilerine ilişkin usul ve esaslar belli oldu.
IBAN'a para transferinde yeni dönem yaklaşıyor IBAN'a para transferinde yeni dönem yaklaşıyor Hazine ve Maliye Bakanlığı, bankacılık işlemlerinde dolandırıcılık ve kara para aklamayı önlemeye yönelik yeni düzenlemeler hazırlıyor. Yeni uygulama ile EFT, FAST ve havale işlemlerinde açıklama zorunluluğu getirilecek.
Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı 660 personel alımı başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı 660 personel alımı başvuruları nereden ve nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı Teftiş Başkanlığı bünyesinde 5 müfettiş yardımcısı, Gelir İdaresi Başkanlığı’nda ise 655 gelir uzman yardımcısı istihdam edilecek. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvuruları ne zaman? Hazine ve Maliye Bakanlığı 660 personel alımı başvuruları nereden ve nasıl yapılır?
Aile cüzdanı, kimlik ve pasaport harçlarına zam! Aile cüzdanı, kimlik ve pasaport harçlarına zam! Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, 2026 yılında uygulanacak değerli kâğıt bedellerini belirleyen genel tebliğini Resmî Gazete'de yayımladı.
Enflasyonla mücadelede çelişki Enflasyonla mücadelede çelişki Enflasyonu frenlemekte zorlanan iktidarın şimdi de iki bakanı çelişti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 15 Aralık’ta Meclis’te yaptığı açıklamada kamunan belirlediği fiyatlardaki artışın yüzde 16-19 aralığında olacağını söylemişti. Yaklaşık bir hafta sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, köprü ve otoyollara yeniden değerleme oranında yani yüzde 25.49 zam yapılacağını açıkladı.
PTT emekçisine yol göründü! PTT emekçisine yol göründü! İktidar, Türkiye Varlık Fonu (TVF) bünyesindeki PTT’yi yeniden yapılandırma kararı aldı. Buna göre, birçok PTT şubesinin kapatılması planlanıyor. Personele idari hizmet sözleşmesi önerilecek. Kabul etmeyen personelin ise başka kurumlara gönderilmesi öngörülüyor.
Asgaride geri sayım Asgaride geri sayım 2026 yılında geçerli olacak yeni asgari ücretin, komisyonun 3. toplantısının ardından açıklanması bekleniyor. Bu haftaki yapılacak ikinci toplantıda ise bakanlıklar sunum yapacak.
Vergilendirmede yeni dönem! Vergilendirmede yeni dönem! Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğ kapsamında, 1 Ocak 2026'dan itibaren gerçek usulde vergilendirilecek mükelleflerin, kayıt ve beyanname verme gibi işlemlerinin yürütüldüğü Defter-Beyan Sistemi kapsamındaki işlemleri, bağlı oldukları meslek odaları ve birlikler tarafından da yapılabilecek.
PTT’de zarar büyüyor PTT’de zarar büyüyor Türkiye Varlık Fonu (TVF) bünyesinde bulunan PTT’nin zararı her geçen yıl büyüyor. Kurumun 2022’de 259.2 milyon lira olan zararı 3.6 milyar liraya ulaştı.
Yanlış politika, kötü sonuç! Yanlış politika, kötü sonuç! Liyakatsiz atamalar başta olmak üzere uygulanan yanlış politikalar kamu işletmelerini zarara soktu. 2023’te 74.7 milyar lira kâr eden kamu iktisadi teşebbüsleri (KİT) geçen yılı ise 56.7 milyar lira zararla kapattı. Kâr eden kurumlar zarar etmeye başladı.
Resmi Gazete'de yayımlandı: Özelliştirmelere tam gaz devam... Resmi Gazete'de yayımlandı: Özelliştirmelere tam gaz devam... Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB), 4 ilde bulunan 8 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştireceği açıklandı.
Esnaftan basit usul çağrısı: Ertelensin! Esnaftan basit usul çağrısı: Ertelensin! Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın basit usulde vergilendirilen esnafın 2026 yılı itibarıyla gerçek usule geçirilmesini öngören düzenlemesine İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Yalçın Ata’dan tepki geldi. Ata, “Altyapı hazırlanana kadar düzenleme ertelenmeli” dedi.
2026 yemek kartı ücreti belli oldu! 2026 yemek kartı ücreti belli oldu! Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeniden değerleme oranını açıkladı. Çalışanları ilgilendiren yemek kartı ücretleri de yeni düzenlemeyle güncellendi. Zam oranları ve uygulanacak yeni tutarlar gündemde öne çıkıyor.
Pasaport, ehliyet ve IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? Pasaport, ehliyet ve IMEI kayıt ücretleri ne kadar oldu? Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından belirlenen 2026 yılı yeniden değerleme oranı kesinleşti. Bu yüksek oran, pasaport, ehliyet, IMEI kayıt ücreti ve Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) gibi milyonlarca kaleme doğrudan yansıyacak. Yeni zamlı tarifelerle birlikte yurttaşların ödeyeceği tutarlar önemli ölçüde yükselecek. Peki 2026’da vergi ve harçlara ne kadar zam geldi? Yeniden değerleme oranı kaç oldu ve hangi kalemler etkilendi? Pasaport, ehliyet, IMEI kayıt ve yurtdışı çıkış harcı yeni yılda ne kadar olacak? İşte tüm ayrıntılar...
IBAN'la para transferinde yeni dönem IBAN'la para transferinde yeni dönem Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı MASAK, kayıtdışı parayı önlemek amacıyla yeni bir tebliğ taslağı hazırladı. Yüksek tutarlı tüm para transferleri ve nakit işlemler için artık beyan zorunluluğu getiriliyor. Yapılacak bu kritik düzenlemenin başlama tarihi duyuruldu.
Yıl sonuna gelirken kurumlar da ödeneklerini zorluyor Yıl sonuna gelirken kurumlar da ödeneklerini zorluyor Yılın sonuna yaklaşılırken kurumların harcamaları da bütçelerini zorlamaya başladı. Üç kurumun harcaması başlangıç ödeneğinin üzerine çıktı. Bazı bakanlıkların harcamaları da başlangıç ödeneğine yaklaştı.
Maden şirketleri izin ücretleriyle ilgili düzenleme yapıldı Maden şirketleri izin ücretleriyle ilgili düzenleme yapıldı Kıymetli maden aracı kurum ve kuruluşları, rafineriler ve yetkili müesseselere verilen faaliyet izinlerinden alınacak ücretlere dair düzenleme yapıldı.

En Çok Okunanlar

Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?'
Erdoğan'a seslendi: 'Karar verdin mi vermedin mi?' CHP Genel Başkanı Özgür Özel Kocaeli'de düzenlenen 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitinginde sanatçı Tarkan'a seslenerek "Kartepe’ye bir destek de Tarkan atar inşallah" diye çağrıda bulundu. Özel, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin, "Bu milletin altın yumurtlayan tavuğunu yabancılara satmaya karar verdin mi vermedin mi?" diye sordu.
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı
Yardım etmek istedi, 6 yerinden bıçaklandı Bağcılar'da 18 yaş altı bir grubun darbettiği çocuğu kurtarmak isteyen 27 yaşındaki genç, çıkan arbedede 6 yerinden bıçaklandı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan saldırının ardından aile tehdit mesajları aldıklarını söyledi.
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi!
Bakan Bayraktar'ın sözleri akıllara geldi! Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, dün İstanbul Beyoğlu'nda Kayacık ailesinin iftar sofrasına misafir oldu. Evin sobalı olması dikkat çekerken, bu durum, bütçe görüşmeleri sırasında herkesin doğalgaz kullandığını söyleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın sözlerini boşa düşürdü.
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü!
Barajlardan sevindiren haber: 45 günde bir yıllık yağış düştü! İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nden (DEÜ) Hidrojeoloji Uzmanı Prof. Dr. Celalettin Şimşek, son yağışlarla yer altı sularında artış olduğunu belirterek, "Torbalı'daki ovada en son geçen hafta yaptığımız ölçümde yer altı suyunda yaklaşık 120 santimetre yükselme tespit ettik. Bu iyi bir rakam. Daha bugünlerde böyle bir yükselme olduğuna göre muhtemelen haziran, mayıs sonu gibi bu 3 metreyi bulacak gibi görünüyor" dedi.
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu!
'AKP'nin yeni servet transferi modeli' diyerek duyurdu! CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, "AKP'nin yeni servet transferi modeli" başlığı ile yaptığı açıklamada, Avrasya Tüneli'nde araç geçiş sayısı tutmasına rağmen hazinenin görevli şirkete ödeme yaptıklarını tespit ettiklerini açıkladı.
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak?
Arjantin’in bugünü Türkiye’nin yarını mı olacak? Arjantin'de Milei hükümetinin işgücü reformuna karşı sendikalar genel grev başlatırken, sokaklarda polisle eylemciler arasında sert çatışmalar yaşandı. Ekonomik daralma, işten çıkarmalar ve düşen alım gücü nedeniyle yükselen tepkiler, Türkiye ile Arjantin arasındaki ekonomik benzerlikleri ve "Arjantinleşme" riskini bir kez daha gündeme taşıdı.
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer!
Berlinale’de tarihi gece, çifte zafer! 76. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı İlker Çatak’ın “Sarı Zarflar” filmine verilirken, Emin Alper “Kurtuluş” ile Jüri Büyük Ödülü’nü kazandı. Türk sineması festivalin en büyük iki ödülüyle törene damga vurdu.
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez'
'Engel olmak aklımın ucundan geçmez' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, cumhurbaşkanı adayını maddelerle tarif etti, "Mansur Yavaş bu adaysa ona engel olmak aklımın ucundan geçmez" dedi. Özel ayrıca Abdullah Gül iddialarını, "Dezenformatif bir faaliyet" sözleri ile yalanladı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye