Şifa deposu enfes lezzet: Sebzeli tavuk çorbası tarifi
Hem besleyici hem de lezzetli! Sebzeli tavuk çorbası, soğuk kış günlerinde hem bağışıklığınızı güçlendirir hem de sofralarınıza sıcacık bir tat katar. Peki, şifa deposu bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, nefis sebzeli tavuk çorbası tarifi...
Düşük kalorili doyurucu lezzet: Kabaklı lazanya tarifi
Klasik lazanyanın ağırlığından uzak ama lezzetinden ödün vermeyen bir tarif arıyorsanız, kabaklı lazanya tam size göre. Peki, bu düşük kalorili doyurucu lezzet nasıl yapılır? İşte, enfes kabaklı lazanya tarifi...
Sebzeli omlet tarifi
Güne hafif ve besleyici bir kahvaltıyla başlamak isteyenler için sebzeli omlet harika bir seçenektir. Peki, güne sağlıklı başlamanın en pratik yolu olan bu tarif nasıl yapılır? İşte, leziz sebzeli omlet tarifi...
4 malzemeyle hazırlayabileceğiniz sağlıklı lezzet: Glutensiz kurabiye tarifi...
Çayın yanında en lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklardan biri olarak özel glutensiz kurabiye tarifini deneyebilirsiniz. Peki, sadece 4 malzemeyle hazırlayabilceğiniz bu sağlıklı lezzet nasıl yapılır? İşte glutensiz kurabiye tarifi...
Sofralarınızın yıldızı olacak! İşte Kırşehir'in yöresel lezzeti Çirleme tarifi...
Kırşehir yemekleri hem lezzetli bir o kadar da sağlık açısından faydalıdır. Peki mutfağınızın yıldızı olacak Kırşehir yemeği nasıl yapılr? İşte Kırşehir'in yöresel lezzeti Çirleme tarifi...
Lif ihtiyacınızı karşılamak için birebir! Kinoa ile yapılan sağlıklı ve leziz 4 tarif...
Protein değeri oldukça yüksek ve kalori bakımından düşük bir yiyecek olan kinoa lif ihtiyacınızı karşılamada büyük bir etkiye sahip. Peki kinoa nasıl tüketilir? İşte kinoa ile yapılan sağlıklı ve leziz 4 tarif...
Zeytinyağlı çanak enginar nasıl yapılır?
Bahar ayları ile birlikte tezgahları süsleyen enginar, konserve haline getirildiğinde dört mevsim lezzetle tüketilebilen bir besine dönüşüyor. Ancak enginar deyince benim aklıma ilk gelen tarif garnitür diye tabir ettiğimiz havuç, bezelye ve patatesle yapılan çanak enginar tarifi geliyor. Denemeye ne dersiniz? İşte tarifi…
SES İzmir: Hastane yemeğinden kurt çıktı
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde personele verilen yemeğin görselini paylaşarak yemekten kurt çıktığını bildirdi. Sendikanın iş yeri temsilcisi Ayşe Tabakoğlu, “Yemekhanelerin şirketlere devredilmesiyle birlikte kar amacı güden şirketler hem yemeğin miktarında hem kalitesinde azaltmaya gittiler. İnsanlarımız, çalışanlarımız doymamaya ve yemeklerimizde de kötü yabancı cisimler çıkmaya başladı” dedi.
Öğretmenler MEB'e seslendi
Alım gücünün düştüğü ülkemizde Millî Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) '1 öğün ücretsiz ve sağlıklı yemek verilmesi' uygulamasını kaldırması çocukların geleceğini tehdit ediyor. Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Başkanı Uğur Toprak, “Tek tip bir beslenme yani karbonhidrat ağırlıklı beslenme ortaya çıkıyor. Bu da çocuklarda bodurluk, obezite ve diyabet sorunlarını yol açıyor” dedi. Eğitim-İş İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Adem Yıldırım da “Öğretmenler gününde öğretmenlere önlük hediye etmek yerine çocukların karnını doyurun” diye konuştu.
Sağlıkçılar yemekleri boykot etti: Sağlıklı yemek hakkımız!
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir’deki hastanelerde, Türkiye genelindeki hastanelerde verilen sağlıksız ve kalitesiz yemekleri protesto etti. Hastane bahçelerinde personele gevrek, ayran ve su dağıtan sağlıkçılar, “Sağlıklı yemek hastanın da çalışanın da hakkıdır” dedi.
Somon nasıl pişirilir? Somon pişirme teknikleri…
Somon nedir? Somon nasıl pişirilir? Somon pişirirken nelere dikkat etmek gerekir? İşte, fırında, tavada, ızgarada ve şişte somon pişirme teknikleri..
Shiitake mantarı nedir, nasıl pişirilir? Dikkat edilmesi gerekenler...
Şitaki olarak telaffuz edilen shiitake mantarı, iyileştirici özelliklere sahip faydaları yüzyıllardır bilinen lezzetli bir mantar türüdür. Peki; shiitake mantarı nedir, nerede yetişir? Shiitake mantarı nasıl pişirilir?
Bugün ne yesek?
Sıra dışı tariflerle mutfağa yeni bir soluk veren sosyal medyaya bakıp yeni tariflerle esin alalım.
Tatlı patates nedir? Faydaları nelerdir? Fırında tatlı patates tarifi…
Anavatanı Güney ve Orta Amerika olan tatlı patatesin, ülkemizde Akdeniz Bölgesi’nde üretimi yapılır. Peki tatlı ve baharatlı bir tada sahip olan tatlı patates nedir? Tatlı patatesin faydaları nelerdir? Tatlı patates nasıl tüketilir? Tatlı patates nerede bulunur?
Yüksek oranda su içeren yaz besinleri nelerdir?
Yazın sıcaklara karşı su ve içecekler dışında serinletecek besinler de tüketmek isteriz. Hem sizi ferahlatacak hem de sıvı ihtiyacına destek olabilecek besinler mevcut. İşte; yazın suyla birlikte susuzluğunuzu gidermenize yardımcı olabilecek besinler ve özellikleri…
Yaz aylarının düşük kalorili sebzesi kabakla yapabileceğiniz tarifler…
Kabak yaz aylarında en bol olan ve en çok kullanılan sebzelerin başında geliyor. Yapısı büyük oranda sudan oluşan, bu nedenle kalorisi de oldukça düşük olan kabakla köfteden, kabak sıyırmaya çeşit çeşit yemekler yapabilir, yaz sofralarınızı farklı lezzetlerle donatabilirsiniz…
Airfryer nedir? Airfryer alırken nelere dikkat edilmeli?
Airfryer bir diğer adıyla hava friztözü, son dönemde az yağ ile pişirmek isteyenlerin tercihi. Popülaritesi hem Türkiye'de hem dünyada hızla artıyor. Peki, bir Airfryer alırken nelere dikkat edilmeli? En iyi Airfryer nasıl seçilir? Airfryer ile neler yapılır? Airfryer kullanmanın avantajları nelerdir?
Air-Fryer’da yemek pişirmek ne kadar sağlıklı?
Erzurum Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Samet Polat, son zamanlarda oldukça popüler bir yöntem olan “yağsız/az yağda sıcak hava ile pişirmenin” olumlu ve olumsuz yönlerini anlattı.
Yaza özel salatalar! Pratik ve doyurucu 10 salata tarifi…
Yaz sıcaklarında beslenme tercihleri ister istemez biraz değişiyor. Genellikle ana yemeklerin eşlikçilerinden olan salatalar, havalar ısındığında hafif beslenmeyi tercih eden kişiler için cazip birer ana öğüne dönüşüyor. Rokasından kıvırcığına, fesleğeninden kuzukulağına, salatalığından domatesine… Her biri kendine has tadı, rengi ve aromasıyla yaz sofralarının vazgeçilmezleri arasında….
Karpuz nasıl seçilir? Karpuz hakkında ilginç bilgiler…
Yaz aylarının gelmesiyle tüm kış boyunca özlemini çektiğimiz pek çok sebze ve meyve soflardaki yerini almaya başladı. Bunlardan biri de rengi ve lezzetiyle karpuzdur. Ülkemizde birçok bölgede kolaylıkla yetişir. Dünyada büyüklük ve şekline göre değişen 1200’den fazla karpuz çeşidi vardır.
Çiriş otu nedir, nasıl kullanılır? Pratik Çiriş Otu kavurması tarifi…
İlkbahar aylarında yüksek dağlarda karların erimesi ile ortaya çıkan çiriş bitkisi, halk arasında kirkiş otu, kirgiç, çiviş, yabani pırasa, dağ pırasası, sarı zambak ve güllük gibi farklı isimlerle anılıyor. Çiriş otu pırasayı andıran görüntüsüyle, lezzetiyle ve faydalarıyla sofalarımızı süsleyen bitkiler arasında...
Yeni ve sağlıklı yemek trendimiz BOWL nedir?
Günün her öğünü için farklı alternatif besinleri bir arada bir kase içerisinde yemek anlamına gelen bowl, son günlerde çokça tercih edilen bir beslenme biçimi. Sosyal medyada gösterişli görsellerle karşımıza çıkan bowl, yıldızı yükselen yemekler arasında…
Chia tohumu nedir, nasıl tüketilir? Chia tohumu muzlu puding tarifi…
Chia tohumu, başta sağlıklı ve doyurucu öğünleri tercih edenler olmak üzere birçok kişi tarafından tercih ediliyor. Chia, kaliteli lif, protein, zengin vitamin ve mineral, antioksidan içeriğiyle sağlıklı ve glüten içermeyen bir besindir. Peki, chia tohumu nedir, nasıl tüketilir, neler yapılır?
Kinoa nedir, nasıl tüketilir? Renkli kinoa salatası tarifi…
Son yıllarda dünya çapında popüler gıdalardan biri olan kinoa, görünümü ve özellikleri bakımından tahıllara benzese de pancar ve ıspanak ile aynı aileye mensup, ot benzeri bir bitkinin tohumdur. Özellikle vegan beslenme için bitkisel protein kaynağıdır. Dünya üzerinde 120'den fazla kinoa türü yetiştirilir. En yaygın olanları beyaz, kırmızı ve siyah kinoadır. Neredeyse 5000 yıllık geçmişe sahip olan kinoanın anavatanı Güney Amerika’dır.
Mercimek unu nedir? Mercimek unu ile neler yapılır?
Kırmızı, sarı, siyah veya yeşil mercimek tanelerinin öğütülmesiyle elde edilen undur. Mercimek unu içerisinde glüten barındırmadığı için sağlıklı bir hayat sürmek isteyen çölyak rahatsızlığı olan bireyler ve vegan beslenenler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. İçinde bulunan bitkisel proteinler sayesinde, çok daha besleyici ve faydalı bir alternatiftir.
Zeytinyağlı yemeklerinizi daha lezzetli yapmanın püf noktaları…
İlkbahar mevsimi bize zeytinyağlı yemekler pişirmek için onlarca seçenek sunuyor. Yazın yaklaşmasıyla mutfakta zeytinyağlılara daha çok yer açıldı. Peki bu birbirinden güzel sebzeleri lezzetli bir zeytinyağlı yemeğe nasıl dönüştürebilirsiniz?
Brüksel lahanası nedir, hangi yemeklerde kullanılır?
Brüksel lahanası ya da diğer adıyla Frenk lahanası, turpgiller ailesindendir. Küçük yumru şeklinde, kat kat yaprakları olan bir sebze türüdür. Bir kış sebzesi olan ama her mevsim bulunabilen brüksel lahanası sanılanın aksine ilk olarak Belçika’da yetiştirilmemiştir. Anayurdu tam olarak bilinmeyen sebze, ABD ve Avrupa’da yaygın şekilde tüketiliyor. Türkiye’de de tarımı başlamış olup, ev mutfaklarına girmeye başlamıştır.
Kuşkonmaz nedir, nasıl temizlenir, nasıl tüketilir?
Son yıllarda mutfaklara daha fazla girmeye başlayan kuşkonmaz, düşük kalorisi ve sağlığa pek çok faydası ile güçlü, hafif ve zarif bir sebze. Aslında antik çağlardan beri bilinen bir sebze olan kuşkonmaz, eski Mısır’da büyük değer görüyor ve tanrılara adanan yiyecekler arasında yer alıyordu. Bu özel sebze artık ülkemizde de rahatça bulunabiliyor.
Yemek yapmak mutluluk verir
Ne alışılagelmiş bir şef modeli ne de alışılagelmiş bir isim. Kendine özgü birisi o. Egosunun altını değil üstünü çizen bir şef Refika Birgül. Kendisiyle yemeğe başlama yolculuğunu, yemeğin matematiğini ve projelerini konuştuk. Afiyetle…