Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 42,89
Euro 50,20
Sterlin 57,27
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.972,53
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Bağımsız Maden-İş
AKP'li patron vekil zıvanadan çıktı AKP'li patron vekil zıvanadan çıktı AKP'li milletvekili Ferhat Nasiroğlu, Fernas Madencilik işçilerinin örgütlendiği Bağımsız Maden-İş ve işçilere direnişlerinde destek olan muhalefet partilerini "Münafıklar ordusu bir araya gelince maalesef sorun çözülmez" diyerek hedef aldı.
Ankara'da Fernas işçilerinin eylemine polis müdahalesi: 37 gözaltı Ankara'da Fernas işçilerinin eylemine polis müdahalesi: 37 gözaltı Ankara'da Kurtuluş Parkı'nda eylemlerini sürdüren Fernas Madencilik işçilerine polis müdahale etti. 32 Fernas işçisi, 4 Bağımsız Maden-İş Sendikası yöneticisi ve 1 Umut-Sen üyesi olmak üzere toplam 37 kişi gözaltına alındı.
İşten çıkarılan Fernas işçileri yürüyüşlerini tamamladı İşten çıkarılan Fernas işçileri yürüyüşlerini tamamladı Fernas Madencilik’te çalışırken Bağımsız Maden-İş’e üye oldukları için işten çıkarılan ve bu nedenle 38 gündür eylemde olan emekçiler, sekiz gün önce Manisa Soma’dan başlattıkları yürüyüşü ise dün TBMM’de tamamladı.
“İşçi hakkının alıncaya kadar buradayız” “İşçi hakkının alıncaya kadar buradayız” Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Maden’de 6 işçinin sendikaya üye olduğu gerekçesiyle işten çıkarılmasının ardından başlayan eylemler 10 gündür devam ediyor. Bağımsız Maden-İş Sendikası çağrısıyla toplanan madenci ailelerinin madenin önüne yürümesine izin verilmedi. Kurulan jandarma barikatı önünde açıklamalarda bulunan Bağımsız Maden-İş Sendikası Başkanı Gökay Çakır, "Madendeki müdürün egosunu tatmin etmek için işçilerin haklarını görmüyorlar, yolu kapatıyorlar. Bizi gözaltına alacaklar, alsınlar 24 saat buradayız. 48 saat buradayız, gerekirse bir ay buradayız. Bu işçi hakkının alıncaya kadar buradayız" dedi.
‘Anagold maden ocağında işçi kıyımı olacak’ iddiası ‘Anagold maden ocağında işçi kıyımı olacak’ iddiası Bağımsız Maden-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, Anagold maden ocağında taşeron Çiftay firmasının 440 işçiyi işten çıkarmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na resmi olarak başvurduğunu iddia etti.
İşten çıkarılan maden işçisi, işletmenin çatısına çıktı! İşten çıkarılan maden işçisi, işletmenin çatısına çıktı! Bağımsız Maden İşçileri Sendikası’nda çalıştığı işyerinin sendika temsilcisi olduktan sonra işten çıkarılan maden işçisi Ramazan Gündoğan, Soma TKİ binasının çatısına çıkarak eylem başlattı.
Bağımsız Maden İş yöneticileri trafik kazası geçirdi Bağımsız Maden İş yöneticileri trafik kazası geçirdi Bağımsız Maden İş örgütlenme uzmanı Başaran Aksu, Yavuz Yenigül ve PTT-Sen Genel Başkanı Süleyman Şen trafik kazası geçirdi.
Çok sayıda gözaltı var! Çok sayıda gözaltı var! Bağımsız Maden İş-Sendikası’nın işten çıkarmalara ve sendikal faaliyetlerin engellenmesine yönelik sürdürdüğü eyleme bugün jandarma müdahale etti. Müdahalede 6 kişi gözaltına alındı.
'Mücadelemizi sürdüreceğiz' 'Mücadelemizi sürdüreceğiz' Eczacıbaşı Esan Madencilik’e bağlı çinko ve kurşun madeninde çalışan işçiler sendika üyesi oldukları gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. İşçiler, hakları için mücadeleye başladıklarını duyurdu.
Cumhuriyet gündeme getirmişti... Cumhuriyet gündeme getirmişti... Amasra’da meydana gelen maden faciasında yaşamını yitiren işçiler toprağa verilirken, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çıkarılan kömürlerin torbalanma işi için 24 Ekim'de düzenleyeceği ihale iptal edildi.
'Onlar direnişin adıdır' 'Onlar direnişin adıdır' Maden işçilerinin Ankara yürüyüşü sonrası Soma’ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında yaşamlarını yitiren Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin ve madenci Ali Faik İnter için dün Soma’da anma programı düzenlendi.

En Çok Okunanlar

ÖTV'siz 'sıfır araç' dönemi başlıyor
ÖTV'siz 'sıfır araç' dönemi başlıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 'İlk Arabam Yerli Otomobil Aile Destek Programı' adıyla bir paket üzerinde çalıştığı iddia edildi. Düzenleme kapsamında, yerli otomobil alacak 3 çocuklu ve üzeri ailelere ÖTV muafiyeti tanınması planlanıyor. İşte ayrıntılar...
Kazdığı tünelde mahsur kaldı: Ölü bulundu
Kazdığı tünelde mahsur kaldı: Ölü bulundu Aydın'ın Efeler ilçesinde iddiaya göre define aramak için kaçak kazı yaparken girdiği tünelde mahsur kalan şahıs ekiplerin saatler süren arama çalışmasının ardından ölü olarak bulundu.
CHP ve AKP vekilleri birbirine girdi: 'Varank olayı kışkırttı'
CHP ve AKP vekilleri birbirine girdi: 'Varank olayı kışkırttı' TBMM Genel Kurulu'nda bütçe görüşmelerinde CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın son konuşmayı yapmasının ardından sataşma gerekçesiyle AKP Bursa Milletvekili Mustafa Varank ve AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu söz istedi. AKP ve CHP milletvekilleri arasında Günaydın'ın konuşması sırasında başlayan sözlü tartışma, fiziksel müdahaleye dönüştü. 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi 249 ret oyuna karşılık 320 oyla kabul edildi.
CNN Türk muhabiri, 'Sadettin Saran' haberi sonrası tehdit aldığını açıkladı
CNN Türk muhabiri, 'Sadettin Saran' haberi sonrası tehdit aldığını açıkladı Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran’ın uyuşturucu operasyonu kapsamında ifadeye çağrılmasıyla ilgili haber yapan gazeteci Merve Tokaz, sosyal medyada hedef gösterildiğini ve yaklaşık iki gündür ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Tokaz, haberlerinde yalnızca adli makamlardan aldığı bilgileri tarafsız olarak sunduğunu belirtti.
Ali Koç'tan, Saran'ın ifadeye çağrılmasının ardından ilk açıklama
Ali Koç'tan, Saran'ın ifadeye çağrılmasının ardından ilk açıklama Uyuşturucu soruşturması kapsamında Adli Tıp Kurumu'nda kan ve saç örneği alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Sadettin Saran'a destek açıklaması eski başkan Ali Koç'tan geldi.
19 öğrenci ifade verdi: Taciz iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen tutuklandı
19 öğrenci ifade verdi: Taciz iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen tutuklandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde bir lisede öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan öğretmen, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.
9.2 milyonluk saatiyle gündem olan AKP'li, açıklamasında Özel'i hedef aldı
9.2 milyonluk saatiyle gündem olan AKP'li, açıklamasında Özel'i hedef aldı Bütçe görüşmelerinde 9.2 milyonluk saatiyle gündem olan ve İYİ Parti’den seçildikten sonra AKP’ye geçen Nebi Hatipoğlu, yaptığı açıklamada CHP lideri Özgür Özel’i hedef aldı.
Çağlayan'da intihar girişiminde bulunan ismin ifadesi ortaya çıktı!
Çağlayan'da intihar girişiminde bulunan ismin ifadesi ortaya çıktı! CHP lideri Özgür Özel’in “Gizli tanık intihara kalkıştı” dediği olayın kahramanı İdris Özcelep, polise verdiği ifadede “Kimliğimin gizleneceğini söylediler. Ancak kamuoyuyla paylaşıldı. Kullanıldığımı düşündüm” dedi. İşte Özcelep'in ifadesi...
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye