Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 41,27
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 5.769,78
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Mehmet Ali Çelebi
 Özeller’den AKP’li Çelebi’ye ‘mavi bere’ tepkisi Özeller’den AKP’li Çelebi’ye ‘mavi bere’ tepkisi Emekli Albay Orkun Özeller, iktidarın 'Terörsüz Türkiye' olarak adlandırdığı sürece ilişkin açıklama yaparken 'mavi bere' takan AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye tepki gösterdi. Özeller, "Bizim kutsalımız ile siyasi liderlerine şirin görünmek için komiklik yapmaya kalkma, hakaret sayarız!" ifadelerini kullandı.
AKP'li Çelebi 'Terörsüz Türkiye' turunda AKP'li Çelebi 'Terörsüz Türkiye' turunda AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi, iktidarın “Terörsüz Türkiye” adıyla yürüttüğü yeni süreçle ilgili konuşmasında komando beresi taktı. Çelebi’nin görüntüleri sosyal medyada tepkiye neden oldu.
DEM'li Sırrı Sakık'a AKP'li Çelebi'ye 'hakaret'ten ceza: İki oturum yok DEM'li Sırrı Sakık'a AKP'li Çelebi'ye 'hakaret'ten ceza: İki oturum yok DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık’a, AKP Milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye ‘hakaret’ ettiği gerekçesiyle Meclis’ten iki oturum geçici çıkarma cezası verildi.
'Sen sokağa çıkmamalısın' 'Sen sokağa çıkmamalısın' TBMM Genel Kurulu’nda, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ile AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi arasında tartışma çıktı. Başarır, gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutuklanmasında rolü olduğunu öne sürdüğü Çelebi’ye, “Sen, rüzgargülü gibi dönüyorsun… Sen, seni savunan bir gazeteciye iftira atmaktan utanmadın mı?" dedi.
CHP’li Aslanoğlu'ndan, AKP’li Çelebi'ye: Zekâmın zekâtı yeter! CHP’li Aslanoğlu'ndan, AKP’li Çelebi'ye: Zekâmın zekâtı yeter! CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, geçen günlerde yaptığı açıklamalar nedeniyle kendisini 'zeka küpü' ifadeleriyle tiye alan AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye "Benim zekamın zekatı, onun yedi sülalesine yeter. Bunu da tüm İzmirliler bilir" diye yanıt verdi.
"Adama ilk kez ilk turda kazandırmadık" "Adama ilk kez ilk turda kazandırmadık" CHP İzmir İl Başkan Şenol Aslanoğlu, vekil sayısı bakımından beklentinin altında kalınlığını itiraf ederek, "İlk turda kazanamadık. Ama adam da ilk turda kazanamadı" dedi. Aslanoğlu, AKP'li Mehmet Ali Çelebi'nin milletvekili seçilmesi ile ilgili ise "Mehmet Ali Çelebi'nin milletvekili olması utancını AKP ile birlikte paylaşıyoruz" diye konuştu.
CHP’li Aslanoğlu, AKP'nin listesini yorumladı: Dönekler kampı gibi! CHP’li Aslanoğlu, AKP'nin listesini yorumladı: Dönekler kampı gibi! CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, AKP'den milletvekili adayı olacak isimleri yorumlayarak “Dönekler kampı gibi. Omurgasız teğmen orada. Savcı Sayan orada. Söz veriyoruz onları vekil yaptırmayacağız” dedi.
Mehmet Ali Çelebi, AKP'nin İzmir Milletvekili adayı oldu Mehmet Ali Çelebi, AKP'nin İzmir Milletvekili adayı oldu 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere sayılı günler kala Cumhur İttifakı bileşenlerinden AKP, aday listesini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. Üçüncü dönem kuralının uygulandığı listede yaklaşık yüzde 65'lik bir değişim yaşandı. Listede yeni isimlerin yanı sıra ilk önce CHP'den ardından ise Memleket Partisi'nden istifa ederek AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi, İzmir'den milletvekili adayı olarak gösterildi.
Askere sivil darbe Askere sivil darbe CHP’den AKP’ye geçen Mehmet Ali Çelebi’nin ilk imzacılarından olduğu Türk Silahlı Kuvvetleri Personel Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi Meclis’e sunuldu. Teklifle Yüksek Askeri Şûra’daki atama kararlarında Genelkurmay başkanının kalan yetkileri de elinden alınıyor
AKP’li Dağ: Atatürk ülkeyi Erdoğan devleti kurtardı! AKP’li Dağ: Atatürk ülkeyi Erdoğan devleti kurtardı! AKP İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlenen üye katılım töreninde konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “14 Mayıs 2023’te biz yeniden bayrağı alacak, Cumhurbaşkanımız yeniden cumhurbaşkanı olacak, TBMM’de yeniden AKP Cumhur İttifakı çoğunluğu sağlanacak. Mustafa Kemal Atatürk vatanı kurtardı. Kurucumuz Recep Tayyip Erdoğan 15 Temmuz’da devletimizi kurtardı. Devletimiz payidar oldu payidar olmaya devam edecek" dedi. AKP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi de “Babacan’ın olduğu denklem FETÖ ile mücadele edebilir mi? Abdullah Gül’ün olduğu denklem FETÖ ile mücadele edebilir mi? İşte terörle mücadele boyutu bu" diye konuştu.
Alican Türk'ten AKP'li Çelebi'nin 'Vural Avar' paylaşımına sert tepki: 'Üç maymunu oynamadılar, doğrudan alkışladılar' Alican Türk'ten AKP'li Çelebi'nin 'Vural Avar' paylaşımına sert tepki: 'Üç maymunu oynamadılar, doğrudan alkışladılar' Emekli Albay Alican Türk, CHP'den Memleket Partisi'ne, daha sonra da AKP’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'nin, "Vural Avar paşamız vefat edene kadar üç maymunu oynayanlara, tek kelime etmeyenlere aldanmayınız" sözlerine çok sert tepki gösterdi. Türk, "Senden Memleket Partisi'nde iken Meclis'te yaptığın o güzel konuşmayı şimdi de AKP sıralarından yapmanı ve 28 Şubat'ın bir darbe olmadığını, komutanların suçsuzluğunu vurgulamanı bekliyoruz" dedi.
Meclis'te Çelebi'ye sert tepkiler Meclis'te Çelebi'ye sert tepkiler CHP'den Memleket Partisi'ne, daha sonra da AKP’ye katılan İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde protestolarla karşılaştı.
Kararda '1 Temmuz' esas alındı... Kararda '1 Temmuz' esas alındı... Son dakika haberine göre; TBMM Başkanlık Divanı’ndan RTÜK’ün boş kontenjanı için karar çıktı. Boş kontenjan AKP’nin oldu.
Müjdat Gezen'den 'Köşe Atışı' Müjdat Gezen'den 'Köşe Atışı' Türk tiyatrosunun yaşayan efsanesi Müjdat Gezen, bugün gazetemizde yayımlanan 'Köşe Atışı' yazısında kendine has üslubuyla gündemdeki siyasetçilere yönelik mesajlar verdi. Gezen, cumhuriyeti hedef alan AKP'li Ünal'ı uyardı, AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'nin durumunu ise bir fıkrayla özetledi.
'Atatürk'ün askeri' sessiz 'Atatürk'ün askeri' sessiz AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın Cumhuriyeti ve Harf Devrimi’ni hedef alarak yaptığı konuşması karşısında, "Atatürk'ün askeri" olarak AKP'ye geçtiğini duyuran İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi sessiz kaldı.
Çelebi'nin o paylaşımına tepki yağdı Çelebi'nin o paylaşımına tepki yağdı CHP'den ayrılıp Memleket Partisi'ne geçen sonra buradan da ayrılıp AKP'ye geçen Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin Tanju Özcan hakkında yaptığı paylaşıma tepki yağdı. Çelebi, paylaşımına gelen yanıtların bazılarını gizlemek zorunda kaldı.
Tanju Özcan ve Mehmet Ali Çelebi arasında 'teklif' polemiği Tanju Özcan ve Mehmet Ali Çelebi arasında 'teklif' polemiği Cumhuriyet Halk Partisi'nden 1 yıllığına ihraç edilen Tanju Özcan'ın ''Ben Mehmet Ali Çelebi değilim, AKP'den gelen teklifi kabul etmedim'' sözlerine AKP'li Mehmet Ali Çelebi'den yanıt geldi.
Koltuk aylardır boş duruyor Koltuk aylardır boş duruyor RTÜK’teki boş üyelik koltuğu AKP ile İYİ Parti arasında gidip geliyor. Hukukçular, seçimin siyasi parti gruplarının Meclis’te “halihazırdaki oranının dikkate alınarak yapılması gerektiğine” işaret ediyor. Yasa maddesine göre üyelik hakkı İYİ Parti’de.
Toplu kopuşlar konuşulurken... Toplu kopuşlar konuşulurken... AKP'den istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba’nın paylaşımının AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yardımcısı Orhan Atalay tarafından beğenilmesi, istifa sinyali olarak yorumlanmıştı. Hemen ardından açıklama yapan Atalay, "Beğenim dokunmatik sebebiyle sehven olmuştur" ifadesini kullandı.
CHP'li Ağbaba Bakan Nebati'nin sözlerine tepki gösterdi: 'Adeta itirafta bulunuyor' CHP'li Ağbaba Bakan Nebati'nin sözlerine tepki gösterdi: 'Adeta itirafta bulunuyor' CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yeni ekonomi modeliyle ilgili “Bunun biraz acı verici bir şekilde geçeceğini hesaplamıştık” sözlerine tepki gösterdi.
Çelebi yandaş A Haber'de konuştu Çelebi yandaş A Haber'de konuştu AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi, yandaş A Haber'de, "Neden CHP'den ayrıldım? Aslında 2 sene oldu. Tek bir cümle ile özetleyebilirim; Demirtaş'a şeref madalyası, Çelebi'ye linç kampanyası. HDP yönetimi ile aranıza mesafe koyun dedik. 10 Aralık yapılanması var partide ve bölücü, ayrılıkçı bir yapı var" açıklamasında bulundu.
Erdoğan'a 'çocuk talimatı' eleştirisi Erdoğan'a 'çocuk talimatı' eleştirisi İYİ Parti lideri Meral Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında kullandığı ifadelere sert tepki göstererek "Yine hedefin ortasında ve nefretin öznesinde Türk kadını var. 20 yıla sığan birçok rezalete şahit olmuştuk ancak hiçbir 27 saniye bu kadar utanç verici olmamıştı" dedi.
Yanıtsız kaldı... Yanıtsız kaldı... CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi'ye rozet taktığı sırada "PKK'lıların 5 tane 10 tane çocuğu var" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve "Burunlarını bile çıkaramıyorlar" ifadelerini kullanan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya gönderme yaparak tepki gösterdi. Özel, "Burunlarını çıkaramıyorlarsa 10 çocuk yapan PKK'lılar kim" diye sordu. Anadolu Ajansı, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in Meclis'te yaptığı konuşmada ajansın Erdoğan'ın sözlerini sansürlediği iddiasını sansürledi.
Erdoğan rozetini taktı Erdoğan rozetini taktı CHP'den istifa ettikten sonra katıldığı Memleket Partisi'nden de ayrılan bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP'ye geçtiğini duyurmuştu. Çelebi bugün yeni partisinin grup toplantısında boy gösterdi.
Tepkiler devam ediyor... Tepkiler devam ediyor... CHP'den Memleket Partisi'ne geçen ve son olarak oradan da istifa eden bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi, resmen AKP'ye katıldı. Muhalefet kanadında tepkiler gecikmezken CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Çelebi'nin kararını değerlendirdi.
Dikkat çeken 'Çelebi' iddiası Dikkat çeken 'Çelebi' iddiası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, AKP'ye geçen İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'yle ilgili "Bunu ilk kez açıklıyorum. Zafer Partisi'ne davet etmiştim, kabul etmişti. Ama Zafer Partisi ağır geldi arkadaşa" dedi.
'Artık, tam da sana yakışan...' 'Artık, tam da sana yakışan...' CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, AKP'ye katılan Mehmet Ali Çelebi hakkında 'şerefsiz' değerlendirmesinde bulunduğu paylaşımını silen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya çok sert tepki gösterdi.
RTÜK üyeleri kimlerdir, nasıl seçilir? RTÜK üyelerinin görev süresi ne kadar? RTÜK'ü kim denetliyor? RTÜK üyeleri kimlerdir, nasıl seçilir? RTÜK üyelerinin görev süresi ne kadar? RTÜK'ü kim denetliyor? Mehmet Ali Çelebi'nin AKP'ye katılacağını duyurmasından sonra RTÜK'ün üyelik dağılımında da dikkat çeken değişiklik yaşandı. RTÜK üyesi Taşcı, "Boş olan RTÜK üyeliği Çelebi’nin AK Parti’ye katılımıyla İYİ Parti’den AK Partiye geçti" dedi. P
'Ucuza mâl olurlar' 'Ucuza mâl olurlar' CHP'den seçilen, ardından Memleket Partisi'ne giden ve oradan da istifa eden Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, AKP’ye geçtiğini resmen duyurdu. Çelebi'nin kararını eleştiren CHP İzmir Milletvekili Atilla Serter, zehir zemberek ifadeler kullandı.

En Çok Okunanlar

Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı!
Bazı suçlara tahliye yolu kapatıldı! TBMM Adalet Komisyonunda, kamuoyunda 11. Yargı Paketi olarak bilinen Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, oy çokluğu ile kabul edildi. Kovid-19 düzenlemesindeki 27. madde daraltılarak terör, kadın ve çocuklara yönelik kasten öldürme, cinsel saldırı ve çocuk istismarı suçlularının tahliye kapsamı dışında kalması sağlandı.
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama!
CHP'li kurmaylardan kritik açıklama! Kurultay sürecini geride bırakan CHP’nin il başkanları, kurultayla son dönemde parti içi yaşanan tartışmaların da sona erdiğini söylüyor. Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve bazı milletvekillerinin son dönemdeki çıkışını “kurultay dönemi hareketliliği” olarak yorumlayan başkanlar “O çıkışı çoğu başkan yanlış bulmuştu ama geride kaldı, artık gündem bile değil. Genel başkan güçlü bir destekle yeniden seçildi. Artık iktidar yolunda yürüyoruz” diyor.
İl olmaya aday ilçeler belli oldu!
İl olmaya aday ilçeler belli oldu! Türkiye’de uzun süredir tartışılan “il olacak ilçeler” konusu, yeni yapılan bir çalışmayla yeniden şekillendi. İşte il olmaya en uygun ilçeler...
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu'
O görüntülere sert tepki: 'Dört başı mamur AK Parti organizasyonu' CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Özel, Cizre'de KDP lideri Mesud Barzani’nin katıldığı bir programda 'Peşmerge'nin üniformalı ve silahlı görüntülerinin yansımasına ilişkin "Hepimizi de niye salak yerine koyuyorsunuz. Vali, kaymakam, Cumhurbaşkanı başdanışmanı, belediye başkanları AK Parti’nin orada, herkes orada. Gözünün önünde oluyor. Emniyet müdürü orada. Bir kişi demiyor ne oluyor buna. Ta sosyal medyaya düşüp de ‘Ya ne oluyor?’ dendikten sonra, Devlet Bey tepki gösterince ‘Vallahi biz bilmiyorduk.’ Bunlar da soruşturma açıyor. Dört başı mamur AK Parti organizasyonu" ifadelerini kullandı.
11. Yargı Paketi’nde dikkat çeken ayrıntı!
11. Yargı Paketi’nde dikkat çeken ayrıntı! 38 maddelik 11. Yargı Paketi'nin ilk 15 maddesi kabul edildi. Yasa teklifindeki “örgüt kurma ve yönetme suçunun cezası dört yıldan sekiz yıldan beş yıldan on yıla kadar artırılmasına ilişkin düzenlemeye” ilişkin komisyon CHP sözcüsü Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül; “‘Örgüt’ tabirini; çocuklar için kreş açan, kent lokantalarında yemek dağıtan, öğrencilere yurt yapan, burs veren başkanlarımıza kadar genişlettiler. Ağırlaştırıcı düzenlemeler, bugün İBB kumpas davası kapsamında git gide genişletilen ‘örgüt’ tanımı üzerinden yapılmak isteniyor. Bu düzenlemenin ne suçla mücadele ne de örgütlerle mücadele ile ilgisi yoktur” dedi.
AKP’li iken verilen tahsis CHP’li belediyeden geri isteniyor
AKP’li iken verilen tahsis CHP’li belediyeden geri isteniyor Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), geçen dönem Kepez Belediyesi’ne verdiği Pil Fabrikası’nın belediyenin AKP’den CHP’ye geçmesi üzerine tahsisini iptal etmek için harekete geçti.
Maliye bürokrasisine çifte zam
Maliye bürokrasisine çifte zam Kamudaki bazı kariyer meslek mensupları ile bazı üst düzey bürokratlara yaklaşık 30 bin liraya varan tutarda seyyanen zam yapılmasını öngören son dakika önergesinde, Maliye bürokrasisine ayrıca bir ek zam daha yapıldığı ortaya çıktı. Böylece bu personele “çifte zam” verilmiş oldu.
Bölünmeyi derinleştiren mesaj!
Bölünmeyi derinleştiren mesaj! Menzil cemaatindeki süren miras savaşı kardeşlerin uzlaşamamasıyla cemaati bölme noktasına getirdi. Büyük ağabey ve halihazırdaki cemaat elebaşısı Saki Elhüseyni, taraftarlarına “Tarafsızlık münafıklıktır. Mesele aile meselesi değil; bunun farkında mısınız siz? Mesele dava meselesi. Hâlen de ümmetin malına miras diyorlar; bu haramdır” açıklamasında bulundu. Bu açıklama, “Menzil’de geri dönülemez bir ayrımın yakın olduğu” şeklinde yorumlanıyor.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2025
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye