Kahvaltıdan akşam yemeğine: Fasulye kavurması tarifi
Taze fasulyenin en sade ama en lezzetli hali olan fasulye kavurması, Karadeniz mutfağının geleneksel yemeklerinden biridir. Hem ana yemek olarak hem de kahvaltılık meze şeklinde tüketilebilen bu tarif, doğallığıyla sofralara ferahlık katar.
Anadolu mutfağının sade tarifi: Zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Yaz aylarının en ferahlatıcı yemeklerinden biri olan zeytinyağlı taze fasulye, hem besleyici hem de hafif bir seçenek. Soğuk servis edilmesiyle özellikle sıcak günlerde sofraların vazgeçilmezi olan bu klasik tarif, doğru pişirme tekniğiyle damağınızda iz bırakacak.
Kış sofralarına yaz mevsimini taşıyan enfes lezzet: Kışlık taze fasulye konservesi tarifi
Ev yapımı taze fasulye konservesi ile vitamin ve mineralleri koruyarak lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Peki, kış sofralarına yaz mevsimini taşıyan bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte, leziz kışlık taze fasulye konservesi tarifi...
Türk mutfağının klasiği: Etli taze fasulye tarifi
Yaz aylarının en sevilen yemeklerinden biri olan taze fasulye, etli versiyonuyla sofralara doyurucu bir lezzet katıyor.
Kışa hazırlık: Fasulye konservesi tarifi
Kış için fasulye konservesi nasıl yapılır? Adım adım fasulye konservesi tarifi, püf noktaları ve saklama önerileri.
Anadolu mutfağının klasik lezzeti: Etli taze fasulye tarifi
Taze fasulyenin mis gibi kokusu, dana etiyle birleşip yumuşacık piştiğinde ortaya çıkan bu yemek, Türk mutfağının en sevilen yaz lezzetlerinden biri. Pirinç pilavı ve cacıkla tamamlanan bu klasik, hem sağlıklı hem doyurucu.
Yaz akşamlarının yıldızı: fasulye borani tarifi
Hafif, serin ve doyurucu… Yaz sofralarına nefis bir Ege dokunuşu katan fasulye borani, yoğurt ve zeytinyağının buluştuğu en leziz tariflerden biri!
Geleneksel lezzet: Fasulye turşusu tarifi
Fasulye turşusu, Karadeniz mutfağının en özel lezzetlerinden biridir. Kıtır kıtır dokusu ve ekşi tadıyla sofraların vazgeçilmezi olan bu turşuyu evde yapmanız çok kolay!
Kütür kütür taze fasulye turşusu tarifi
Kış hazırlıklarının vazgeçilmezi turşular, sofralara hem renk hem de lezzet katar. Özellikle kütür kütür bir taze fasulye turşusu, salatalardan ana yemeklere kadar birçok yemeğin yanına mükemmel uyum sağlar.
Ege yaylalarında hasat başladı: Kilosu 15 TL'ye düştü
Türkiye'nin en önemli sebze ve meyve üretim merkezleri arasında yer alan Aydın'da üreticiler plansız tarımdan dert yandı. Tarım sektöründe kuraklıktan sonra en büyük sorunlarının fiyat dengesizliği olduğunu belirten çiftçiler, sezona 105 TL ile başlayan taze fasulyenin bugün 15 TL'ye kadar düşmesinden dert yanarak, fiyatı toplama maliyetini bile karşılamayan fasulye tarlalarını bozmak zorunda kaldıklarını belirttiler.
Fiyatlar üreticiyi zor duruma soktu
Türkiye'nin taze fasulye ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Bursa'da bu yıl üreticiler fiyatlardan yana dertli. Üreticiler, artan işçi yevmiyeleri ve maliyetlerin altında ezildiklerini dile getirdiler.
Dondurucuda kışlık taze fasulye tarifi! Fasulyelerin kokmaması için yapılması gereken...
Kış için reçel, taze fasulye ve konserve domates gibi hazırlıklar yapmak isteyenler hazırladıklarını sağlıklı bir şekilde saklayabilmek ve tüketebilmek için püf noktaları arıyor. İşte, kışlık taze fasulye hazırlamanın püf noktaları...
Sofraların bilinmeyen lezzeti: Fasulye Kızartması Tarifi
İlkbaharın ardından sofralarda işler değişir, rengarenk sebzeler türlü türlü şekillere girerler. Bu güzelim sebzelerden en çok sevileni ise taze fasulye. İşte, Fasulye Kızartması Tarifi...
Hatay'da hasat başladı: Tarlada kilosu 100 TL
Hatay’ın bereketli topraklarında açık havada yetişen ve hasadına başlanan fasulye tarlada 80 TL ile 100 TL arasında alıcı buluyor.
Pratik Türk mutfağı lezzeti: Taze Fasulye
Annelerin elinden çıkmış gibi lezzetli ve doyurucu bir taze fasulye tarifini paylaşıyor. Mutfakta nostaljik bir yolculuğa çıkmak ve geleneksel lezzetlerin tadını yeniden keşfetmek için ideal bir seçim!
Markette zam şampiyonu taze fasulye
Ocak ayında markette fiyatı en fazla artan ürün yüzde 34,7 ile yeşil fasulye oldu.
Taze fasulye pişirmenin püf noktaları ve nefis tarifi!
Zeytinyağlı taze fasulye, Türk yemek kültüründe önemli bir yere sahiptir. Özellikle yaz aylarında taze fasulyelerin bolca bulunduğu dönemde, sofraların vazgeçilmez yemeklerinden biridir. Yöreye göre farklı versiyonları yapılır. En çok tükettiğimiz yemeklerin başında gelir…
Haziran ayı meyve ve sebze takvimi…
Yeni gelen her ayla birlikte sofralarımıza misafir ettiğimiz meyveler ve sebzeler değişiyor. Günümüz şartlarında, her türlü meyve ve sebzeyiyi dört mevsim bulmak mümkün olsa da, mevsimsel ve taze beslenme, insan sağlığı için çok önemli. Hem lezzet, hem de sağlık açısından en doğrusu meyve ve sebzelerin mevsiminde tüketilmesidir.
Fasulyeler böyle pişirilirse vazgeçilmez oluyor... Çok az kişinin bildiği yöntem
Fasulye yemeği pişirirken mutlaka denemeniz gereken yöntem... Bundan böyle taze fasulye yemeğini böyle pişireceksiniz.
Üreticiler fasulye fiyatlarının düşmesinden şikayetçi: 'Maliyeti kıl payı çıkarıyoruz'
Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde kilogram satışı fiyatının 11-12 TL’den 6-7 TL’ye düşmesiyle üreticisini üzdü.
Taze fasulye malzemeleri nelerdir? Taze fasulye nasıl yapılır? Taze fasulyenin püf noktaları nelerdir? Taze fasulye kaç kalori?
Zeytinyağlı taze fasulye, etli taze fasulye ya da kıymalı taze fasulye şeklinde farklı çeşitleri vardır. Peki, taze fasulye nasıl yapılır? Taze fasulyenin püf noktaları nelerdir? Taze fasulye kaç kalori? Taze fasulye tarifi...