Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Başyüce
Demokrasiyi tramvaya benzeten, ben istediğim yerde biner istediğim yerde inerim diyen, dindar ve kindar gençler yetiştirmek isteyen Başyüce konumunu seçen R. Tayyip Erdoğan, tek parti dönemini nazizme, faşizme özenen bir yönetim olarak tarif ediyor.
Konuşmasında 600 yıllık çınardan söz ediyor ama bu çınarın aramıza giren kanı bozuk insanlar tarafından yıkılıp onun yerine “küçük, itibarsız bir devlet kurulduğunu” ama Allah’ın izni ile er geç 3 kıtaya ve yedi iklime hükmedecek bir devlet kurma hedefini, fetih zamanı olduğunu bu bağlamda söylemiyor. Tek partinin çok partili düzene gecikerek ve mecbur kalarak geçtiğini anlatıyor Cumhurbaşkanı. Erdoğan çok çelişkili bir söylem geliştiriyor.
Sözde tarihçi
Anıtkabir’de Atatürk’ü Cumhuriyetin kurucusu olarak övüyor. Bir başka yerde bu cumhuriyetin küçük ve itibarsız bir devlet olduğunu belirtiyor. Sofrasına davet ettiği bir sözde tarihçinin Yunan kazansaydı daha iyi olacaktı, 10 Kasım’larda Anıtkabir’e gideceğinize kenefe gidin, zerre kadar Atatürk’e muhabbeti olan cenazeme gelmesin, yakın bir gelecekte heykelleri arkamızda köpek leşi gibi sürükleyeceğiz diyen bir meczuba bir itirazı olmuyor, “Sen bağımsızlık savaşımızı, kurtuluş mücadelemizi nasıl böyle anarsın” demiyor. 9 Kasım’da Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı Kadir Mısıroğlu’nu ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı için Cumhurbaşkanın ne diyeceğini beklerken sözcüsünün Cumhurbaşkanı adına yaptığı açıklama ile düşüncesini de öğrenmiş olduk.
Prof. Dr. Coşkun Özdemir
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
- Türkiye Suriye'ye yönelik operasyona mı hazırlanıyor?
- Balbay, siyasetin perde arkasını açıkladı!
- Özel okulların ücretleri uçtu
- Merakla beklenen enflasyon rakamları açıklandı!
- Milyonlarca emeklinin gözü 3 Ocak'ta!
- Yapay zeka sağlıkta çığır açıyor
- Asgari ücret ve emekli maaşı hakkında önemli iddia!
- Asgari ücret kaç TL olmalı?
- Yarısı mesleği bırakmayı düşünüyor!
- Asgari ücret artarsa verimlilik artar
En Çok Okunan Haberler
- IBAN ile para transferinde yeni dönem!
- Ümit Özdağ gözaltına alındı!
- İmamoğlu hakkında jet soruşturma!
- ‘Tarikatçı generallerle görev yapmam’ demiş
- Kayak merkezinde yangın faciası
- 'Adayımız hazır' sözü üzerine açıklama
- İşte banka banka 50 bin liranın aylık getirisi!
- Aynı şekilde paylaşım yapanlara da soruşturma
- Celal Şengör'den, Erdoğan için ilginç ifadeler
- Yargıdaki AKP gerçeğini açıkladı