Arif Kızılyalın

TFF ile aynı gemide olmak!

01 Haziran 2019 Cumartesi

Türkiye Futbol Federasyonu seçimi var bugün Ankara’da. TFF’yi 4 yıl boyuncu idare edecek kadrolar işbaşına gelecek. Tahminen 300’e yakın delege oy kullanacak. Şu an Nihat Özdemir’le birlikte 5 aday adayı var. Gel gelelim Nihat Bey dışındaki 4 adayın yeterlilik imzası olan 59 rakamını bulup, Divan’a dilekçe vermesi mümkün değil.
Sözün özü tek adaylı bir yarış...
Birileri “seçin” diyecek, birileri Nihat Bey’in listesini seçecek.
Geçenlerde bir Süper Lig kulüp başkanıyla sohbet ediyorduk, ağzından kaçırdı, “En son seçim gibi seçim 2006’da oldu, kazanan son sandıkta belirlendi, şimdiki başka bir şey” diye...
Neyse.. Nihat Bey’in adaylığı da başkanlığı da kesin ama listesi hâlâ belli değil. Teammüllere göre 4 büyük kulüp 7-8 yöneticinin adını başkana veriyor, amatörlerden bir temsilci, Spor Toto gelirleri nedeniyle Bakanlığın rica ettiği bir kişi ve UEFA’daki temsilciniz listenin omurgasını oluşturuyor, bunların dışında en fazla 3-4 isim de başkanın tercih ettiği isimlerden oluşuyor. Bu hesaba göre Servet Yardımcı Bey’in yeri UEFA’daki aktif görevi nedeniyle garanti, keza amatörlerle yakından ilgilenen ve önemli bir oy potansiyeli olan Ali Düşmez ile Bakan Muharrem Kasapoğlu’nun temsilcisi Mehmet Baykan da listeye yakın.
Peki geriye kalan isimler kimler? İşte onlar sır! Mesela futboldan gelmiş Hamit Altıntop, kamuoyunu arkasına almış durumda, aşağı yukarı 50 civarı delegenin sıcak baktığı Trabzonspor’un eski kaptanı Lemi Çelik, Fenerbahçeli Oğuz Çetin, Tümer Metin, Beşiktaşlı Metin Tekin adı geçen futbol karakterleri. Hatta Mustafa Denizli diyenler bile var. Keşke bu isimlerden birkaçı, hatta hepsi listeye girse de, havuz müteahhitlerini, belediye başkanı oğullarını falan o listede görmesek.
Ne var ki, futbolun fısıltı gazetesinin haberlerine göre, Nihat Bey’in listesi, kesintiye uğramış bile.
İddialara göre Beyefendi listeyi beğenmemiş, Nihat Bey yeni baştan bir çalışma içindeymiş..
Umarım bu iddialar sadece manipülasyondur, dedikodudur. Çünkü 82 milyonu vatan toprağında, 20-30 milyonu ülke dışında yurttaş, Türkiye’nin ekonomik krizden kurtulmasını beklerken, Sayın Cumhurbaşkanı TFF’de kim yönetime girdi, kim girmedi, “Lemi sosyal demokrattır olmaz, Metin’in seküler yaşamı çok ön planda, Hamit daha genç, Mustafa Hoca ıı ııh” diye düşünüyorsa vay canım ülkemin haline...
Üstelik, bunca borç varken ateşten gömleği giyen Nihat Özdemir de istediğiyle çalışmalı, “Mustafa E. şunu istemedi, Rıdvan bunu rica etti, bu çocuk İmamoğlu’nu destekledi” sarmalından sıyrılmalı..
Hem söylendiği gibi gerçekten aynı gemideysek, Metin Tekin de girmeli, Oğuz Çetin de, hatta antrenörlüğe ara verirse Aykut Kocaman da, Mustafa Denizli de Lemi Çelik de... Ama apartman yöneticisi bile bizden olsun zihniyeti devam edecekse, zaten suyu çıkan futbol iyice çekilmez hal alır.  



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları