Tanrı neden bu kadar adaletsiz?

14 Ocak 2018 Pazar

9 yaşındaki kız çocuklarının evlenebileceğini ve bunun kitapta yazılı olduğunu söyleyen Diyanet ne yapsın? Söylemek zorunda çünkü “dindar ve kindar” bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen iktidarın Başbakan Yardımcısı Bozdağ açıkça ve cesurca belirtti: “Diyanet’in fetva verirken uyacağı tek kanun var, o da Allah’ın kanunudur, ona uygun fetva verir.”
Şimdi gelelim, 6-7. yüzyıllarda (o döneme ortaçağ deniliyordu) yazıldığı bilinen Allah’ın kitabı Kuran’ın günümüzü nasıl açıkladığına... Olmuyor, açıklayamıyor, çünkü aradan epeyce bir yüz yıl geçti ve dünyamız teknoloji devrimine girdi. Üç yaşındaki çocukların elinde bile cep telefonları dolaşıyor. Canı isteyen porno, canı isteyen hayatın oluşumuna dair belgeselleri izliyor. Şimdi siz Adem ile Havva masalına bu çocukları nasıl inandıracaksınız? Çünkü artık biliyorlar, görüntüsü var, spermler acayip bir mücadeleyle, kadının yumurtalıklarına girmeye çalışıyorlar ve başaran en kahraman oluyor. Nerede cennetten kovulmuş Adem ile Havva, üstelik elma en sağlıklı meyvelerden biri. O zaman çocuklar sormaz mı? “Bana niye elma yediriyorsunuz?”
Bugünlerde ülkemin “Başına Buyruk Hikâyeleri” diye bir kitap hazırlıyorum ama ne yaparsam yapayım, benim hayal gücüm ülkedeki dini bütün kardeşlerimizin yaptıklarına yetişemiyor. Örneğin; çok Müslüman birtakım adamlar, kutsal bir mekân olan Kâbe’nin uyduruk bir maketini yapıp, örneğin Adıyaman, Elazığ gibi kentlerde bunları dolaştırıyorlar, çoğunlukla bir okul bahçesine kurulan Kâbe’nin etrafından tavaf etmek 10 lira. Ne kadar çok dönersen o kadar günahlarından arınırsın. Ama ne garip ki, ülkede günahı olan pek az. Çünkü Müslüman kardeşlerimiz, kurban keserek ve kanını alınlarına sürerek tüm günahlarından arınıyorlar. Ben söylemiyorum, Allah’ın kanunlarını hayata geçirmeye tüm gücüyle çalışan Diyanet’in kontrolündeki cami kapılarında böyle yazıyor. Geçenlerde bir grup Müslüman erkek “televizyon izlemek günahtır” bilgisine uyup, televizyonlarını herkesin gözü önünde kırdılar ama dini kitaplarda cep telefonu kullanmak yasaktır bilgisi bulunmadığından bu eylemlerini cep telefonuna çekip yayımladılar.
Gene geçenlerde yandaş televizyonlardan birinde, bir tarihçi şöyle söyledi: “Kendini dindar kabul edenlerin hemen hepsi Arapça bilmediğinden, arkasında namaza durduğu imamın ne söylediğini anlayamazlar. İmam da bilmez.” Yayın kesildi.
Benim bildiğim, ilkokulda din dersimiz vardı, orada öğrendiğim, ibadetin Allah’la kul arasında kalması gerektiğiydi. Yani gösteriş için yapılmazdı. Ama bakıyorum, camiler boşken Müslümanlar en olmadık yerlerde, otobüsü durdurarak yolun ortasında ya da bir taksinin üstünde namaz kılıyorlar. Ne oluyor arkadaş, size emredilen bu mu? Belli ki selfie çekme çağına siz de uymuşsunuz, güzel güzel fotoğrafınızı çekip yayımlıyorsunuz. Siz gerçekten bir Tanrı’ya inanıyor musunuz? O inandığınız Tanrı nasıl bir Tanrı ki ona sürekli gösteriş yapıyorsunuz, o Tanrı ki, dünyadaki aç insanların varlığına tahammül ediyor, bütün iktidar yolsuzluklarına tahammül ediyor, hayret elinden hiç mi bir şey gelmiyor?
Evet evet, öteki dünyada görüşeceğiz. Küçücük çocuklar eskiden iğneci geliyor diye korkutulurdu, şimdi cehenneme gideceksin diye korkutuyorlar ve bazı Müslüman erkekler, çocuklara cehennemin nasıl olduğunu onlara tecavüz ederek gösteriyorlar. Bu da mı Allah’ın kanunu? Yetti gayrı, biraz da yeni çağın kanunlarına dönelim.Hani hukuk, eşit yurttaşlık vs gibi. Ülkemizi ortaçağ karanlığına çekmeye çalışmayın, bir gerçek öğreti var; hiçbir şey geriye dönmez!
Not: Yazım teknik bir aksaklıktan dolayı geçen pazar günü yayımlanmadı. Bugün emrinizde: Tanrı neden bu kadar adaletsiz?



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

Alay ettiler... 7 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları