Azerbaycan mutfağının çok sevilen lezzeti: Firni tatlısı tarifi
Bu nefis ve hafif tatlıyı misafirlerinize ya da kendinize özel bir lezzet olarak sunabilirsiniz. Peki, Azerbaycan mutfağının çok sevilen bu lezzeti nasıl yapılır? İşte, enfes firni tatlısı tarifi...
Adıyaman'ın sevilen lezzeti sofralarınıza çok yakışacak: Buhara pilavı tarifi...
Buhara pilavı, baharatlarla zenginleştirilmiş, kuzu etiyle taçlandırılmış ve sebzelerle renklendirilmiş, iştah kabartan bir pilav tarifidir. Peki, Adıyaman'ın çok sevilen bu lezzeti nasıl yapılır? İşte, buhara pilavı tarifi...
Masterchef yüksük çorbası tarifi! Yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktaları neler? Şefleri aratmayacak yüksük çorbası tarifi...
MasterChef'te son bölümde yarışmacılardan, geleneksel bir lezzet olan yüksük çorbası yapmaları istendi. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır, püf noktaları neler? İşte, şefleri aratmayacak yüksük çorbası tarifi...
Çayın yanına 10 dakikada hazırlayabileceğiniz pratik lezzet: Üsküp böreği tarifi...
Makedonya'nın zengin mutfağından sofralarımıza misafir olan Üsküp böreği, kabak ve peyniri bir araya getirerek lezzet şöleni sunuyor. Peki, çayın yanına 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu pratik lezzet nasıl yapılır? İşte Üsküp böreği tarifi...
Çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak enfes lezzet: Haşhaşlı çörek tarifi...
Ege mutfağının özel lezzetlerinden biri olan haşhaşlı çörek, eşsiz tadıyla damaklarda unutulmaz bir iz bırakıyor. Peki, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak bu enfes lezzet nasıl yapılır? İşte nefis haşhaşlı çörek tarifi...
Konya'nın tescilli lezzeti: Patlıcan Tiridi tarifi...
Konya Patlıcan Tiridi, köklü geçmişi ve coğrafi işaret tesciliyle Konya'nın zengin mutfak kültüründe özel bir yere sahip önemli bir yemektir.
Pomak mutfağının nefis lezzeti: Brakana tatlısı tarifi...
Brakana tatlısı, adı kadar karmaşık olan yapım süreciyle, şerbetli ve lezzetli bir Pomak mutfağı lezzeti olarak sofralara renk katıyor. Peki, bu enfes Pomak tatlısı nasıl yapılır? İşte Brakana tatlısı tarifi...
Yozgat'ın meşhur lezzeti her sofraya çok yakışacak: Pezzik cacığı tarifi...
Kökeni Yozgat'a dayananan bu lezzet, Yozgat'ın etkisi altındaki birçok şehirde tanınan ve değeri bilinen bir lezzettir. Peki, her sofraya çok yakışacak olan bu lezzet nasıl yapılır? İşte pezzik cacığı tarifi...
Göçmen mutfağının enfes lezzeti: Makedon usulü musakka tarifi...
Çeşitli kültürlerde sevilen ve farklı versiyonları bulunan musakka, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Peki, göçmen mutfağından gelen bu yemek nasıl yapılır? İşte Makedon usulü musakka tarifi...
Her yemeğin yanına yakışır: Teretür mezesi tarifi...
Adana mutfağının sevilen lezzetlerinden biri olan teretür, pratik ve lezzetli bir mezedir. Bu yöresel meze, hem damakları şenlendirir hem de sofralara renk katar.
Üzümün en lezzetli hali: Harire tatlısı tarifi...
Mardin'in eşsiz lezzeti olan Harire tatlısı, tadıyla adeta pestili anımsatıyor. Bu harika tatlı, pratik yapımı, lezzeti ve sağlıklı içeriğiyle öne çıkıyor. Sofralarınıza renk katacak olan Harire tatlısı, yeni favoriniz olmaya aday...
Şanlıurfa'nın tescilli lezzeti: Külünçe tarifi...
İsmini Şanlıurfa’nın bir köyünden alan ve kelime anlamı olarak işlenmemiş altın anlamına gelen külünçe, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olmaya aday bir tarif. Peki, bu nefis lezzet nasıl yapılır? İşte külünçe tarifi...
Geleneksel Gürcü mezesi ile sofralarınıza renk katın: Pkhali tarifi...
Gürcistan mutfağı, özgün lezzetleri ve sağlıklı yemekleriyle uluslararası alanda tanınmıştır. Peki, Gürcü mutfağının göz alıcı bu mezesi nasıl yapılır? İşte Pkhali tarifi...
Enfes tadıyla bir Tatar klasiği: Çak Çak Tatlısı tarifi...
Tatar tatlısı olarak bilinen Çak Çak tatlısı, hem yapımı kolay hem de görüntüsüyle gözleri şenlendiren bir lezzettir. Peki, bir Tatar klasiği olan bu tatlı nasıl yapılır? İşte Çak Çak Tatlısı tarifi...
Malatya'nın meşhur lezzeti: Banik Köftesi tarifi...
Yöresel mutfağın nadide tatlarından biri olan Banik Köftesi, her lokmasıyla lezzet şöleni sunan bir yöresel lezzettir. Peki, bu leziz köfte nasıl yapılır? İşte enfes tadıyla Banik köftesi tarifi...









