Mardin Yaz OkuluAçıklama Nasılsınız?

13 Haziran 2011 Pazartesi
\n\n\n

Mektup, Mardin Çocuk Dostları adına Dr. Bülent İlikten geliyor. 2009da başladıkları, 2010’da yeniledikleri Mardin Yaz Okulunun üçüncüsünü temmuz ayında yapacaklarını duyuruyor:

\n

İki yılda sessiz sedasız çok ama çok yol alındı. Birinci yıl Her Evde Bir Hayat Vardiye başladık. Geçen yıl ana temamız Oynuyoruz, Öğreniyoruzoldu. Kentin yaşamına da dokunmaya başladık. Çalışma yaptığımız mahallede iki ayrı toplum merkezi açıldı. Kadınlarımıza yönelik çok sayıda kurs açıldı. Belediye altyapı çalışmalarına başladı. Kanalizasyon bitme noktasında. Yol sürüyor. Okul bitti. İlk öğrenciler bu yıl o okulda eğitim gördüler.

\n

Gelelim bu yıl neler olacağına:

\n

Yaz okuluna öğrencilere gıda desteği ve kısmi etkinlik desteğini valilik aracılığıyla GAP Kadın ve Çocuk Derneği SODES Projesi ile sağlayacak. Biz yine gönüllü olarak Başkentten 35, Ankara Üniversitesinden gönüllü-stajyer 10 öğrenci ile 26 Hazirandan başlayarak temmuzun sonuna kadar gidiyoruz. Öğrenci sayımız 750 olacak. Üç yeni ve yoksul mahallede ilk kez çalışmaya başlayacağız. Zor olacak. Heyecanlıyız. Bunu da başaracağımıza inanıyoruz. Geniş bir alan taraması ve hane ziyareti yapacağız. Birlikte oynayacağımız tiyatroya hazırlanıyoruz. Müzik ve spor da olacak. Ankaradan gelecek öğretim üyelerimizle üç ayrı mahallede büyük kadın konferansları yapacağız. Çocuklar yine oynayacak, öğrenecek ve gezecekler.

\n

İlik, desteğe gereksinim duyduklarını da yazmış:

\n

Kırtasiye, pastel boya, fon kartonları, resim kâğıtları, el işi kâğıtları, boncuk, yün, kukla gereçleri, kullanılabilir oyuncak, politik içeriği ve kaygısı öne çıkmamış çocuk kitapları, şiddet öğesi taşımayan oyuncak -kullanılmış sağlam da olabilir-, temizlik malzemesi, sıvı sabun, tuvalet kâğıdı, peçete, diş fırçası ve macunu, olursa ve bulursanız ana sınıflarımız için klima...

\n

Mardin Yaz Okulu şartıyla geçen yıl olduğu gibi Kadın ve Sosyal Hizmetler Vakfına nakit bağışı da yapabilirsiniz. Geçen yıl çocuk bandosunu böyle kurduk. Bu yıl sanat ve sporda mutlaka yeni adımlar atacağız. Farklı sese, sunuya gereksinmemiz var. akordeon ve tulum çalacak birilerini de arıyoruz.

\n

Havuz yine olacak. 6-10 yaş için kız-erkek şort, mayo, şapka, kolluk, simit vb. de gereksinmemiz var. (Koli göndermek için: Özlem AVUKA - 13 Mart Mahallesi Vali Ozan Caddesi Fuat Yağcı Camii Karşısı Kurtay Apartmanı Kat:1 No:2 Yenişehir /Mardin)

\n

Mardin Yaz Okulunu düzenleyenler diyor ki:

\n

Karanlığa küfretmek yerine bir ışık da siz yakın.

\n

Bakan A.Ş

\n

\n

Bakanların yanına özel sektörden bakan yardımcıları gelecekmiş.

\n

Kamu kuruluşları bitti, sıra geldi bakanları özelleştirmeye...

\n\n\n\n\n

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlunun, 2006da TBMMye verdiği, Türk Telekomun özelleştirilmesini ve o özelleştirme sırasında şimdi Türk Telekom Yönetim Kurulu üyesi olan Abdullah Tivniklinin konumunu sorgulayan soru önergesi ile ilgili bir yazımızda; Tivnikli ile dönemin AKPli Maliye Bakanı Kemal Unakıtanın, Bereket Vakfı kurucuları arasında yer aldığını Uğur MumcununRabıtakitabına gönderme yaparak dile getirmiştik.

\n

Bereket Vakfı bir açıklama göndermiş. Açıklamada özetle deniyor ki:

\n

... bir şirketin özelleştirilmesi vesile edilerek konu ile hiçbir ilgisi bulunmadığı halde onlarca yıl önce yazılmış bir kitap bahane kılınarak vakfımızın kurucu isimlerine yer verilmiştir. Vakfımızla hiçbir ilgisi bulunmayan bir haberde yıllardır yönetimde görevi olmayan bir üyesinin ismi nedeniyle, vakfımızın kurucu isimleri sayılarak, adına bu kabil bir haberde yer verilmesi, okuyucuda hatalı algılamalara yol açabilecek bir durum teşkil etmektedir.

\n\n\n\n\n

Günaydın değerli okurlarımız! Nasılsınız?

\n

İyi olun, iyi...

\n

Yıllardır, belki de yaşamımız boyunca böyle sabahlara çok uyandık.

\n

Bilimi ilim anlayan, şıh bildiğine inanan,hocaefendidediğinin peşinden sürüklenen, mutluluğu öbür dünyadan bekleyen, boyun eğmiş, dün \tile bugün arasındaki ayrımı algılayamayan, yüzyıllar öncesine \titilmiş, orada takılıp kalmış, sadakaya \tminnet duyan, kulluğu özgürlük sayan, acı ağaç kadar aşısız bir halk düşünün...

\n

Öbür yanda; o halkın tepesine postu sermiş duygu kemiricisi, \tgeri kafalı, ileri çıkarcı, ağzı kalabalık, aklı \ttenha, egemene \tpısırık kethüda, mazluma zalim bey, içten pazarlıklı, başı devletli, kaşı gözü fıldır fıldır bir takım...

\n

Bu halk; kanla beslenen, dünyaya \ttepe aşağı asılıp \tbakan, aydınlıktan \thiç hoşlanmayan yarasaya şeytan \tkuşu der de, \t\tşeytanını görmez, \tkuş sanır.

\n

Hep böyle mi olur?

\n

Olmaz. Şeytan, artık ayrıntının gölgesinde gizlenemez olunca kuşluktan çıkar elbet. Dileriz, bir gün onu da görürüz...

\n\n


Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları


Günün Köşe Yazıları