Sara Nöbeti

Sara Nöbeti

19.07.2014 02:00
Güncellenme:
Takip Et:

1981’de Tuzla Piyade Okulu’nda 174. dönem yedek subay adaylarının yer aldığı 7. bölük 1. takım, ilk gece koğuşta yatarken büyük bir gürültüyle uyanır. Aralarından bir aday, sara nöbetine yakalanmış ve yatağından düşmüştür. Aday, revire kaldırılır, daha sonra hastaneye sevk edilir. 10 günlük tedavi ve dinlenmeden sonra birliğine döner. 
İşte o aday, bugün Türkiye’yi nöbete tutulmuş gibi zangır zangır titretiyor.

Ulusal Birlik Dağılır!
CHP’li Birgül Ayman Güler, sözde “çözüm kanunu”nun üç noktada “karanlık” soru işaretleri taşıdığını vurguluyor:
1- Müzakerelerde yabancı devlet temsilcilerinin üçüncü taraf olarak yer almaları mümkün olabilir mi?
2- Anayasadan “Türk vatandaşlığı”nın silinmesi kabul edilebilir mi?
3- Etnik gruplara siyasal kimlik ve etnik bölgelere siyasi statü verilebilir mi?
Güler, bu kuşkularla birlikte yasanın “bağımsızlık, ulusal birlik ve üniter devlet” ilkelerine aykırılık taşıdığını belirterek diyor ki: “Bu girişim, ülkemizi etnik topluluklar ayrışmasına ve buna hızla eklenecek mezhepler kopuşuna sürükleyecektir. Bu girişimin sağlayacağı ileri sürülen kalıcı barış, Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünün kaldırılması şartına bağlanmıştır. PKK-HDP’nin istediği, AKP hükümetinin getirdiği ve CHP yönetiminin destek verdiği yasa, terörü, Cumhuriyet rejimini teslim ederek sona erdirmeye hizmet etmektedir.”
Bu duruma, kimileri de “birlikte dans etmek” diyorlar, iyi mi?..

Bedava Petersburg Gezisi
Arkadaşımız Mahmut Lıcalı, TBMM Sanayi ve Enerji Komisyonu’nun 26 üyesinden 21’inin eşleriyle birlikte, Akkuyu’ya nükleer santral kuracak Akkuyu NGS AŞ’nin davetiyle St. Petersburg’da gezdiklerini haberleştirdi.
Komisyon üyesi milletvekillerini sıralayalım:
AKP’liler: İbrahim Halil Mazıcıoğlu (Gaziantep), Hüseyin Üzülmez (Konya), Ali Ercoşkun (Bolu), Mustafa Öztürk (Bursa), Hüseyin Filiz (Çankırı), Mehmet Galip Ensarioğlu (Diyarbakır), Mehmet Erdoğan (Gaziantep), Orhan Karasayar (Hatay), Metin Külünk (İstanbul), Ünal Kacır (İstanbul), Osman Boyraz (İstanbul), Soner Aksoy (Kütahya), Ahmet Erdal Feralan (Nevşehir), Ömer Selvi (Niğde), Özlem Yemişçi (Tekirdağ), Ercan Candan (Zonguldak).
CHP’liler: Ümit Özgümüş (Adana), Osman Aydın (Aydın), Kemal Değirmendereli (Edirne), Mehmet Ali Susam (İzmir), Erdal Aksünger (İzmir), Hasan Ören (Manisa).
MHP’liler: Bahattin Şeker (Bilecik), Emin Haluk Ayhan (Denizli), Alim Işık (Kütahya).
HDP’li: İbrahim Binici (Şanlıurfa).
Bu üyelerden CHP’li Erdal Aksünger ile Kemal Değirmendereli’nin geziye gitmediğini biliyoruz. Gitmeyen 3 kişi daha var. Onlar da kendilerini açıklasalar iyi olacak. Çünkü, geziye katılmış olanların sır gibi saklanan listesi açığa çıkacak.

İki Satır Bile Yazamayacağız... 
14 Nisan 2014 tarihinde bu köşede, üç cümle, iki satırdan oluşan bir değinimiz çıkmıştı:
“Arkadaşımız Mustafa Çakır’ın haberinden öğrendik: Bilal Erdoğanın vakfına milyon dolarlar akmış. Çocukcağız sıfırlarken epey eziyet çekmekte haklıymış.”
Bilal Erdoğan’ın şikâyeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, işte bu üç cümle, iki satır için soruşturma açmış. Geçen hafta bu konuda savcıya ifade verdik ve özetle şunları söyledik:
“Bu soruşturma, birçok ulusal ve uluslararası örgüt tarafından da belirlendiği üzere Türkiye’de basının ve ifade özgürlüğünün ne denli baskı altında olduğunun en açık kanıtıdır.
Bu soruşturma; hakkında soruşturma açılmış Bilal Erdoğan’ın, babası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı ileri sürülen telefon kaydında geçen ‘evdeki paraları sıfırla’ yönündeki sözlerinin Türkiye’de ve dünyada herkes tarafından bilindiği, hatta buna ilişkin yapılan haberin ödüllendirildiği ve o ödülün Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından verildiği bir Türkiye’de açılabilmektedir.
Bu soruşturma; ana muhalefet partisi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Ben yürekli ve namuslu bir savcı bekliyorum. Erdoğan hakkında da fezleke düzenlenmesi lazım. Oğlum paraları sıfırla, demek kolay bir olay değildir. Onun için de fezleke bekliyorum’ dediği; herkesin, Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜRGEV vakfına ne kadar bağış yapıldığını bildiği bir ülkede açılıyor.
Bu soruşturma; Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın bir soru önergesini yanıtlarken yine aynı TÜRGEV’e yurtiçinden 29.666.553 lira, yurtdışından da 99.999.990 dolar bağış yapıldığını açıkladığı Türkiye’de açılıyor.
Ve ben; bütün bu haberlerin yayımlandığı bir ülkede, bir gazeteci, bir yazar olarak bu konularda üç cümle, iki satırlık bir yazımdan dolayı Cumhuriyet’in savcılığı önünde ifade veriyorum.”
Bu gidişle, “Bilal” ya da “sıfır” diyen yiyecek soruşturmayı...

Saat Kaç?
Zafer Çağlayan
, kendisine “Saat kaç?” diye soran bir yurttaşı işinden attırmış. Haydi becerebiliyorsa bizi de attırsın: Zafer Çağlayan saat kaç, saat? Kolundaki saat kaça Zafer Çağlayan? Kaçma, Zafer Çağlayan kaçma... 

Yazarın Son Yazıları

MHP’nin Tutarlılık Anlayışı

MHP lideri Devlet Bahçeli, SDG/ YPG ile PKK ilişkisini dile getirdiği son grup konuşmasında, Atatürk’ün, Erzurum Kongresi günlerinde Mazhar Müfit Kansu’ya “Zamanında hiçbir şeyi kaçırmamak ve zamansız hiçbir şeye uzaktan yakından tevessül etmemek başlıca dikkatimizi teşkil etmelidir” dediğini aktarıp partisinin tutumunu övdü...

Devamını Oku
17.01.2026
Saray’a Göre Müessif Hadise Nedir?

Saray’a göre, Venezüella’da bir şeyler yaşanıyor ama kim kime ne yapmış belli değil.

Devamını Oku
10.01.2026
Çürük Yumurta Kokusuna Karşı

Mutlaka duyumsuyorsunuzdur.

Devamını Oku
03.01.2026
Ahlaklı Kuşak Yetiştirmenin Sonu

Faşist 12 Mart cuntasının Cumhurbaşkanı General Cevdet Sunay’ın o sözünü bir kez daha anımsayalım önce...

Devamını Oku
27.12.2025
Yeni Devlet Kurma Planı

Saray’ın denetim ve gözetiminde yürütülen İmralı ve PKK pazarlığına ilişkin DEM’in hazırladığı rapor, ABD’nin sömürge valisi Tom Barrack’ın Türkiye’nin başına geçirmek istediği çuvalın çuvaldızı niteliğini taşıyor.

Devamını Oku
20.12.2025
‘Yüce Zat’ Barzani’nin Anıları

Milyonların acısına neden olan ABD işgali sonrası Irak’ta bir Amerikan mandası kuran feodal aşiret reisi Mesut Barzani’nin Şırnak’ta devlet töreni ile karşılandığını biliyoruz.

Devamını Oku
13.12.2025
Devlet Rezaletinin Sorumlusu

Ülkenin batısında belediye başkanlarından gazetecilere kadar birçok kişi cezaevlerine atılmışken doğusunda çok düşündürücü gelişmeler oluyor.

Devamını Oku
06.12.2025
Marabayı Sömürme Süreci

CHP’deki kimileri dahil, herkesin dilinde bir “eşit yurttaşlık” sözüdür, gidiyor.

Devamını Oku
29.11.2025
İmralı’daki ile ne kurulur ki?

Öcalan’ı “önder” diye niteleyen MHP lideri Devlet Bahçeli, gerekirse tek başına İmralı’ya gitme peşinde olduğunu belirterek kendince bir ısrar içinde.

Devamını Oku
22.11.2025
Ailecek Dokunulamazlar

Futboldaki bahis bataklığına yönelik operasyonlarda eski Kasımpaşaspor Başkanı Mehmet Fatih Saraç ifadesi alınıp hemen birkaç saat sonra serbest bırakıldı.

Devamını Oku
15.11.2025
Kurucu ittifak!

Saray’ın şahin takımından Mehmet Uçum, “Türkiye’nin bekası olan Cumhur İttifakı ile oynamayın, tutmaz” diyor. Cumhur İttifakı milliymiş, dahası kurucu ittifakmış.

Devamını Oku
08.11.2025
Sivil Sıkıyönetim

Bu ülke çok sıkıyönetim gördü, ancak sivil sıkıyönetimi ilk kez yaşıyor.

Devamını Oku
01.11.2025
Kıbrıs’ı Çürütme Göstergesi

Kıbrıs’ı Çürütme Göstergesi

Devamını Oku
25.10.2025
İnşaatçının Barışı

Dünya sömürgenlerinin, Ortadoğu’da kirli-kanlı oyunları hiç bitmez.

Devamını Oku
18.10.2025
Ecel Kapıda

Nereye varacaklar böyle?

Devamını Oku
11.10.2025
Fevkaladenin Fevkindeyiz!

Hanedan jetinde gezen uçan gazeteciler vardır; soru soramazlar; belleri, boyunları bükük tutanak tutarlar.

Devamını Oku
04.10.2025
Soruşturulmayan Yargıç

Özgür Özel, CHP’nin içini karıştırmaya yönelik kararı veren İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi yargıcı için ne demişti?

Devamını Oku
27.09.2025
İktidar İtişmeleri

Şekspir’in Hamlet’indeki ünlü “Çürümüş bir şeyler var Danimarka Krallığı’nda” repliğini alıp bugüne getirin Türkiye’nin başına koyun, cuk oturur.

Devamını Oku
20.09.2025
Saray’ın Kayyumu Olmak!

Sattılar savdılar, perişan ettikleri ülke ekonomisine para bulabilmek için halen satmaya da devam ediyorlar.

Devamını Oku
13.09.2025
12 Eylül cuntasından bugüne ulaşan ruh

12 Eylül 1980, yurt, can ve demokrasi kırımının günüdür.

Devamını Oku
12.09.2025
O Fotoğraflar...

O fotoğrafları içime sindiremiyorum.

Devamını Oku
06.09.2025
Cumhuriyetin ölüm kalım mücadelesi

Cumhuriyetin ölüm kalım mücadelesi

Devamını Oku
04.09.2025
Başmüzakereci Önder

Süreç dedikleri şeyi başlatan MHP lideri, pazarlık yapılmadığını söylüyor, ancak öbür yana bakıldığında durum hiç de öyle gözükmüyor.

Devamını Oku
30.08.2025
Mücadele İçin Tutarlı Kadro Gerek

Epeydir bir Karagöz-Hacivat oyunu içindeydik.

Devamını Oku
23.08.2025
Bu Düzen Değişmelidir

Odak, sevgisizlik sözcüğünde.

Devamını Oku
16.08.2025
Karanlık Çukurdan Çıkmak İçin

Türkiye bir çukur içinde debeleniyor.

Devamını Oku
09.08.2025
TC’yi Komisyona Havale Etmek...

Üniter yapı ile dertleri var. Ulus ve yurttaşlık tanımıyla didişiyorlar.

Devamını Oku
02.08.2025
Küresel İmparatorluğun Dayatması

Anayasa değişikliği istekleri, uygar Cumhuriyeti kurmuş CHP’ye yönelen baskılar, İmralı’daki ile pazarlıklar...

Devamını Oku
26.07.2025
Kardeş Bozguncuları Barışı Bilmez

Bize barıştan ve kardeşlikten söz edenlere bakınca İmralı’dakinin PKK’yi hangi koşullarda kurduğunu anımsamak gerekiyor.

Devamını Oku
19.07.2025
İmralı’dakinin Peşinden Gidenler

Bir yanda terör örgütünün üç beş silahı teslim etme törenleri düzenlenirken diğer yanda İmralı’daki büyük büyük konuşmalar yapıyor, “komünalist yoldaşlık hareketi”nin son aşamasını açıklıyor!

Devamını Oku
12.07.2025
Gerilimin temelinde rejimin toptan değişmesi var!

Ankara’daki yüksek gerilim, Türkiye’yi sonu belirsiz bir siyasi ve sosyal ortama sürüklüyor.

Devamını Oku
08.07.2025
Başkentten izlenimler: Yüksek gerilim kumpaslara evrilebilir

Yinelemeye gerek yok: Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasından bu yana, Saray iktidarının pekiştirilmesine, dolayısıyla ülkenin dünya egemenlerinin sözünden çıkmayan bir tek belirleyici tarafından yönetilmesini sağlamaya yönelik gelişmeler yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz.

Devamını Oku
06.07.2025
Osmanlı Millet Modeli İradesi

Mehmet Uçum, Türkiye’de siyaseten yaşanan kurguların ardında yer alan Saray’daki şahin takımının başı olarak nitelendiriliyor.

Devamını Oku
05.07.2025
İstibdat İçten de Çatırdıyor

Abdülhamit dönemine benzer istibdat jurnalciliğine soyunan başdanışman Oktay Saral’ın son açıklamaları, Saray’da solunan havayı özetliyor.

Devamını Oku
28.06.2025
Ne yıkıldı da yenisini kuruyorsunuz?

Devlet Bahçeli, “Bir kurucu anayasa anlayışı içerisinde yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğu kabullenilmelidir” diyor.

Devamını Oku
21.06.2025
Hizmet Etme Biçimi

Cumhuriyet okuru bilinçlidir, ufukludur, kül yutmaz...

Devamını Oku
14.06.2025
CHP’yi karıştıranların ilişkileri!

Beklenen oldu: Saray’ın yeniden seçilme uğruna CHP’ye boyun eğdirmek, diz çöktürmek için kurguladığı “iç kavga” çıkarmaya yönelik senaryosu çerçevesinde, Özgür Özel’in CHP genel başkanı seçildiği kurultay hakkında dava açıldı.

Devamını Oku
07.06.2025
Saray, Cumhuriyetin Partisine Boyun Eğdirmek İstiyor

Yaşananların tek bir nedeni, anlamı, gerekçesi var: Saray’daki AKP’li, Saray’ından kesinlikle ayrılmak istemiyor.

Devamını Oku
01.06.2025
Kardeşlik Yüzyılıymış!

“Türkiye Yüzyılı”, Cumhuriyetin 100. yılında, Saray’ın propaganda bakanlığının 1923 Devrimi’ni sözüm ona yok saymak için türettiği bir söz.

Devamını Oku
31.05.2025
Başımıza Çorap Öreyemeyecekler

Siyasi dinciler, etnikçi Turancılar ve etnikçi ayrılıkçılar, Türkiye’yi bir “sayım, suyum yok” mızıkçılığına doğru sürüklüyorlar.

Devamını Oku
24.05.2025