TSK'de 2 Ayda 8 Bin İstifa

20 Ekim 2012 Cumartesi

Askerhaberbilgisunar sitesinde geçen hafta yayımlanan Çelik Çelikyamanın yazısından:

Askerhaberin edindiği bilgiye göre, son iki ayda 8 bin uzman çavuş istifa dilekçesi verdi. TSK tarihinde ilk kez bu kadar ani ve yoğun ayrılma talebi ortaya çıkması da, Neler oluyor?sorusunu gündeme getirdi. Bunun nedeni ise Askerhaberin 23 Mayısta yayınladığı haberde yer alıyor.

Vanda 3 yıl önce 2 PKKli ile PKKlilere yardım ve yataklık eden bir kişinin öldürüldüğü operasyonla ilgili başlatılan soruşturmada dönemin Van İl Jandarma Alay Komutanı emekli Albay Vecihi Halil İyigün, dönemin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutan Yardımcısı Binbaşı Hakan Başaklıgil, Üsteğmen Muhlis Çolak, Astsubay Başçavuş Kabil Tanyeli ile birlikte komando uzman çavuşlar İsmail Taşdemir, Hasan Kaya, Ünal Demirbaş, Hasan Emir, Mustafa Küpeli, Abdülkadir Karaca, Abdülmütalip Ateş, Mustafa Perpil, Mehmet Kocaboğa, Hamza Çelik, Hüseyin Güzel, Mevlüt Mete ve Özgenç Soylu kasten adam öldürmek suçundan tutuklandı.

Her ne kadar askerler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılsa da bir bakıma terörle mücadelenin suç haline getirilmesi, PKK ile dişe diş çarpışan uzman çavuşların istemeyerek de olsa TSKden ayrılması sonucunu ortaya çıkardı.

Askerhaberin görüştüğü uzman çavuşlar ise, komutanlarının bile tutuklanmama garantisinin olmadığı bir ortamda tek çarelerinin TSKden ayrılmak olduğuna dikkat çektiler.

Sultanımız efendimizin büyük Suriye seferine çıkmadan önce ordunun durumu bu!

 

Fırsat Kaçırıldı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yaklaşık bir ay önce Öyle bir duygu var ki içimde. İnsanlar Yetti artıkduygusu içine girmeye başladılar. Bir bakarsın olmadık bir şeyden çok şey değişir. Anayasa mesela. Bir reddedilse, Türkiyede çok şey değişirdemişti.

Ve o olanak CHPnin ayağına kadar geldi.

Yerel seçimleri öne alan anayasa değişikliği, Çankaya sevdalısı Recep Tayyip Erdoğanın ayağına dolandı.

Savaş kışkırtıcılığı, dış politikadaki iflas, başta benzine ve doğalgaza zam, işçilerin haklarının geri alınışı, siyasette dizginlenemeyen azgınlık filan derken toplumdaki tüm huzursuzlukların kaynatılacağı bir pota olabilirdi referandum.

Hatta, bir süredir aykırı duruşunu çok belli eden Abdullah Gül, değişikliği veto etmeme ve referanduma gitme konusunda çok açık, bir işaret bekliyordu.

Olmadı. CHP suskun kaldı. Daha doğrusu, yine yönetim yetersizliği ve zayıflığı gösterdi.

Çok önemli bir fırsat elden kaçtı. Yazık oldu.

 

Tevfik Hoca

Tevfik Hoca (Çavdar) da sonsuzluğa uğurladık. Gönüllü halk adamı, bilinçli bilim insanı; işçilerin, içten solcuların aziz dostu Tevfik Hocası.

Cenaze töreninde birkaçeskisendikacı dışında, işçileri ve temsilcilerini göremedik. Oysa, Tevfik Hoca, işçi eğitimleri için Anadoluyu karış karış dolaşan ender emek savunucularındandı. Nereden bilecekti ki Tevfik Hocayı, işçi hakları budanırken derin uykulara dalan Türk-İşin yandaş yöneticileri?..

EskiCHPliler oradaydı.YeniCHPden Hocayı doğrudan tanıyan birkaç ismin dışında kimse yoktu törende. CHPnin belleği silinmiş gibi. Nereden bilecekler, Tevfik Hocanın 12 Eylül sonrası CHPnin halkçı-devrimci-bağımsızlıkçı çizgisinin yeniden ayağa kalkabilmesi için SODEP ve SHPde verdiği ayağı yere basan siyasal mücadelesini?

İnsanlık değerlerinin karaborsaya düştüğü bir dönemde yitirdik Tevfik Hocayı. Onun yeri belli, pırıl pırıl gökyüzünde asılı, duruyor. Gören görür, bilen bilir.

 

Belediye

Yerel seçimlerde muhalefeti silmek için büyükşehir belediyelerinin sınırlarını genişletip köy yönetimlerini yok sayıp kasaba belediyelerini kaldıracaklar ya...

Bursanın İnegöl ilçesine bağlı 4 bin 14 nüfusa ve 2 bin 750 seçmene sahip Kurşunlu beldesinde geçen hafta sonu bir halkoylaması yapıldı. Beldenin yüzde 67sinin katıldığı oylamada, oy kullananların yüzde 98i belediyelerinin kapatılmasına karşı çıktı.

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, halkoylaması sırasında Kurşunlulu bir yurttaşa Belediyeniz kapatılsın mı?” diye sormuş ve yanıtını almış:

Ulan, delisin sen!

Birilerinin aklından zoru olduğu kesin!

 

Siyasi Magazin

CHP üst yönetimi, Ankarada yeniden aday olacağını açıklayan Melih Gökçekin karşısına kimi düşünüyormuş biliyor musunuz?

Sinema sanatçısı Kenan İmirzalıoğlunu...

Niye o? diye soracak olursanız. İmirzalıoğlu, Balâlı imiş...

Şaka gibi.

 

Adalet Reformu

Recep Tayyip Erdoğan, BMnin yapısını yeni keşfetti:

Kimse Birleşmiş Milletler’in yapısının adil bir anlayış üzerine bina edildiğini söyleyemez. 5 tane daimi üye içerisinde bir tanesi çıkıp hayır dediğinde mesele bitiyor, o zaman ortak karar çıkarmak mümkün değil.

Ve ekledi:

Birleşmiş Milletlerin adalet üzerine reforme edilmesi şart.

Türkiyedeki adaleti, sözde reform ile dümdüz etti. Şimdi de dünyayı düzeltecek.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

IMF Defteri 27 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları