Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
13°C Az bulutlu İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,77
Euro 48,49
Sterlin 55,62
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 7.097,97
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Hakan Akarsu
Otomobil üretimi düştü, pazar arttı Otomobil üretimi düştü, pazar arttı Türkiye otomotiv sanayisine yön veren 13 üyesiyle Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2026 yılının ilk ayına ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.
Sınırlı Ami ‘Dark Side’ Türkiye'de Sınırlı Ami ‘Dark Side’ Türkiye'de Mikro mobiliteyi konforla buluşturan Citroën Ami, sınırlı sayıdaki Ami Dark Side özel versiyonu ile yeni bir karakter kazanıyor. Sınırlı sayıdaki Ami Dark Side özel versiyonu, Türkiye’de online satış üzerinden 555.000 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Polygon Concep Avrupa turunda Polygon Concep Avrupa turunda Peugeot’nun yenilikçi Polygon Concept prototipi, dünya tanıtımının ardından Avrupa genelini kapsayan Roadshow turuna çıkarak medya, iş ortakları ve otomobil tutkunlarıyla buluşuyor.
TEMSA’dan yurtdışına 65 araç teslimatı TEMSA’dan yurtdışına 65 araç teslimatı Yenilikçi ürünleriyle Batı Avrupa’da da adından söz ettiren TEMSA’nın Portekiz’e yaptığı teslimat, ülkeye yaptığı ilk LD SB E ihracatı olarak önem taşıyor.
Peugeot’dan rekor yılı Peugeot’dan rekor yılı Peugeot Türkiye, 2025’i 86 bin 459 adetlik satışla kapatarak tarihinin en yüksek satış rakamına ulaştı; SUV pazarında ikinci sıraya yükselen marka, Türkiye’yi dünyada en fazla Peugeot satılan üçüncü ülke konumuna taşıdı.
Karsan AI, CES 2026’da dünyaya tanıtıldı Karsan AI, CES 2026’da dünyaya tanıtıldı Karsan, CES 2026’da tanıttığı Karsan AI ile algılayan, anlık karar veren ve sürekli öğrenen yeni nesil mobilite vizyonunu dünyaya sundu. CEO Okan Baş, geleceğin yalnızca elektrikli değil aynı zamanda akıllı olduğunu vurgulayarak, Karsan’ın otonom ve uçtan uca ulaşım çözümleriyle şehirlerin geleceğini şekillendirdiğini belirtti.
Yerli üretim SWM G01 Pro’lar Ocak 2026’da showroomlarda yerini alıyor Yerli üretim SWM G01 Pro’lar Ocak 2026’da showroomlarda yerini alıyor Yeni SWM G01 Pro, CHANGAN tarafından geliştirilen 1.5 TGDI “Blue Core” benzinli motor ile sunuluyor. Guinness Rekorlar Kitabı’na girerek küresel ölçekte güvenilirliğini kanıtlayan bu motor, 178 beygir güç ve 300 Nm tork değerleriyle performans ve verimliliği bir arada sunarken 7 ileri çift kavramalı DCT şanzımanla kombine ediliyor. İç mekânda siyah ve bej renk seçenekleriyle sunulan premium deri koltuklar, açılabilir cam tavan, 64 renkli ambiyans aydınlatması ve kablosuz şarj gibi özellikler konfor beklentilerini üst seviyeye taşıyor.
Yılın ilk 11 ayında üretim yüzde 4 büyüdü Yılın ilk 11 ayında üretim yüzde 4 büyüdü Otomotiv Sanayii Derneği’nin 2025’in ocak-kasım dönemine ilişkin verilerine göre toplam üretim geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 1 milyon 295 bin adedi aştı. Aynı dönemde otomobil ihracatı ise yüzde 8 geriledi.
‘Made in EU’ tanımı Türkiye sanayisinin geleceği için önemli ‘Made in EU’ tanımı Türkiye sanayisinin geleceği için önemli Avrupa Komisyonu’nun açıkladığı otomotiv paketi, emisyon hedeflerine esneklik sağlarken AB’de üretilen elektrikli araçlara yönelik teşvikler ve “Made in EU” vurgusuyla dikkat çekti. Türkiye ihracatının büyük bölümünü AB’ye yapan otomotiv sanayisi açısından paketin önemli riskler barındırdığına dikkat çekildi.
Performans ve şık tasarımıyla yollarda Performans ve şık tasarımıyla yollarda Ford’un bağlantılı özellikleri, konfor ve güvenlik teknolojilerinin yanı sıra iddialı tasarımıyla Kuga’nın Active X versiyonu Türkiye’de müşterilerle buluşuyor.
Daha geniş ve daha konforlu Daha geniş ve daha konforlu İkinci nesil C5 Aircross Türkiye’de hibrit ve yüzde 100 elektrikli güç aktarma seçenekleriyle satışa sunuldu.
ATTO 2 rekabetçi fiyatıyla Türkiye’de ATTO 2 rekabetçi fiyatıyla Türkiye’de Aralık ayında Türkiye’deki tüm BYD bayilerinde satışa sunulacak ATTO 2 özel lansman fiyatlarıyla otomobil severlerle buluşuyor.
7 koltuklu lüks SUV yeni TIGGO8 7 koltuklu lüks SUV yeni TIGGO8 CHERY, orta-büyük SUV segmentindeki amiral gemisi SUV modeli yeni TIGGO8’i Türkiye’de satışa sundu. Üst düzey konfor ve teknoloji özelliklerine sahip Prestige donanım seviyesinde satın alınabilen yeni TIGGO8, lansmana özel 2 milyon 599 bin TL’den başlayan fiyatlarla sunuluyor.
 Kış lastiği zamanı Kış lastiği zamanı Sadece uzun yolda değil şehir içlerinde, yaşadığımız her yerde ortak trafiğin önemini vurgulayan LASİD Genel Sekreteri Erdal Kurt, “Evden işe, okula, alışverişe giderken bile yaya veya araçta hepimiz ortak trafiğin birer parçasıyız. Ortak trafikte hepimizin sorumluluğu var. İki araçtan biri kurala uyup diğeri uymazsa, biri kış lastiği takıp diğeri takmazsa güvenli trafik eksik kalır.”
BYD Sealion 7 ve ATTO 2 ile elektrikli  SUV ailesini genişletiyor BYD Sealion 7 ve ATTO 2 ile elektrikli SUV ailesini genişletiyor BYD, Türkiye’de ürün gamını yüzde 100 elektrikli sportif D-SUV modeli BYD Sealion 7 ile genişletiyor. Türkiye’ye özel olarak geliştirilen 160 kW gücündeki arkadan itişli versiyonun yanı sıra, 390 kW gücündeki dörtçeker seçeneğiyle öne çıkan model, kasım ayı itibarıyla BYD bayilerinde yerini alacak.
BYD Sealion 7 ve ATTO 2 görücüye çıktı: İşte fiyatları ve teknik özellikleri... BYD Sealion 7 ve ATTO 2 görücüye çıktı: İşte fiyatları ve teknik özellikleri... BYD, Türkiye’de ürün gamını yüzde 100 elektrikli sportif D-SUV modeli BYD Sealion 7 ile genişletiyor. Türkiye’ye özel olarak geliştirilen 160 kW gücündeki arkadan itişli versiyonun yanı sıra, 390 kW gücündeki dört çeker seçeneğiyle öne çıkan model, kasım ayı itibarıyla BYD bayilerinde yerini alacak.
Yeni modeller satışa çıktı! Yeni modeller satışa çıktı! Ülkemizde Doğan Trend Otomotiv tarafından temsil edilen Maxus, Türkiye hafif ticari araç pazarına yeni bir soluk getiren dizel modeli DELIVER 7’nin standart tavanlı (L2H1) versiyonunu kullanıcılarla buluşturdu.
Defender Trophy’den Afrika macerası Defender Trophy’den Afrika macerası Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Defender, macera tutkunlarını yeni bir serüvene davet ediyor. Geçmişteki ikonik Trophy ve Challenge etkinliklerinden ilham alınarak tasarlanan Defender Trophy yarışması, katılımcılarını üç zorlu etaptan oluşan eğitim ve eleme süreciyle sınayacak. Bu etapları başarıyla geçen ekipler, 2026 yılında Afrika’nın eşsiz doğasında düzenlenecek büyük finalde yarışma hakkı elde edecek.
Defender Trophy: Maceranın rotası Afrika’ya çevrildi Defender Trophy: Maceranın rotası Afrika’ya çevrildi Land Rover'ın arazi kabiliyeti ile öne çıkan modeli Defender, Trophy ve Challenge yarışlarından ilhamla hazırlanan Trophy serisi ile macera ruhunu yeniden sahneye taşıyor. Model maceraseverleri üç aşamalı bir elemeye davet ederken kazananlar Afrika'daki büyük finale katılma hakkı kazanacak.
Yenilenen Kia Sportage Türkiye’de Yenilenen Kia Sportage Türkiye’de Kablosuz Apple CarPlay & Android Auto, çevre görüş kamerası, 360 derece park sensörü ve kablosuz telefon şarj gibi teknolojiler de Yeni Sportage’daki sürüş deneyimini daha keyifli kılıyor. Yeni Sportage, üç farklı donanımla 2 milyon 820 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.
Black edition siyahın estetiğini yollara taşıyor Black edition siyahın estetiğini yollara taşıyor Çinli otomotiv devi Chery, SUV sınıfındaki TIGGO7 PRO MAX modelinin sınırlı sayıda üretilen “Black Edition” versiyonunu Türkiye’de piyasaya sürdü
Beklenen model i30 satışa çıktı Beklenen model i30 satışa çıktı Hyundai’nin gelişmiş güvenlik teknolojilerini bir araya getiren Smart Sense donanımları da i30’da standart olarak sunuluyor. Ön çarpışma önleme asistanı, şerit takip ve şeritte kalma asistanları, akıllı hız limit asistanı ve arka yolcu veya eşya uyarısı gibi özellikler, sürücüyü her yol koşulunda destekliyor.
BYD’den teknoloji şovu BYD’den teknoloji şovu YANGWANG’ın süperspor modeli U9; yalnızca 2.36 saniyede 0’dan 100 kilometre hıza çıkabilmesiyle dikkat çekerken, özel olarak geliştirilen Track Edition versiyonu ise Almanya’da gerçekleştirilen testte 472.41 kilometre hıza ulaşarak dünyanın en hızlı elektrikli süper otomobili unvanını kazandı.
BYD'den teknoloji şovu: Yüzen, etrafında dönen ve zıplayabilen araçlar... BYD'den teknoloji şovu: Yüzen, etrafında dönen ve zıplayabilen araçlar... BYD Türkiye, İstanbul'da düzenlediği teknoloji şovuyla YANGWANG U8 ve YANGWANG U9 modellerinin yeteneklerini gözler önüne serdi. YANGWANG U8 göle girerek suda yüzerken, YANGWANG U9 ise 360 derece Tank Dönüşü ve zıplama yetenekleriyle büyük ilgi topladı.
İki felsefe, iki otomobil tek tutku İki felsefe, iki otomobil tek tutku Yeni BMW iX3, sürüş deneyimi, tasarım ve teknolojide tüm ürün yelpazesine ilham olacak tamamen elektrikli bir SAV (Sport Activity Vehicle) olarak yollara çıkıyor.
Otomotivde yılsonu rekoru kapıda Otomotivde yılsonu rekoru kapıda Ocak-temmuz döneminde 715 bin adet otomobil satıldı, tüm yılda beklenti 1.3 milyon adet satış: Otomotivde yılsonu rekoru kapıda.
OMODA Türkiye’ye geliyor! OMODA Türkiye’ye geliyor! Yenilikçi tasarım diline sahip modelleri ile kısa sürede dikkatleri üzerine çeken OMODA markası, bir yandan Türkiye pazarına giriş yaparken bir yandan da D segment bir SUV olan OMODA 7 modelini satışa sunmaya hazırlanıyor.
Citroën elektriklide podyumda Citroën elektriklide podyumda Citroën, Türkiye pazarındaki ağırlığını yeni modelleriyle birlikte artırmaya devam ediyor. Temmuz ayında elektrikli araç pazarında üç üncü sıraya ulaşan marka, yeni oyuncularından ë-C3 ile segmentinde açık ara lider olarak yoluna devam ederken, ë-C3 Aircross’un da itici gücüyle podyumdaki yerini aldı.
Yılın ilk 7 aylık döneminde üretim yüzde 1, ihracat yüzde 9 arttı! Yılın ilk 7 aylık döneminde üretim yüzde 1, ihracat yüzde 9 arttı! Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2025 yılının ilk yedi aylık dönemine ilişkin verileri açıkladı. Temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre üretim yüzde 10, ihracat yüzde 14 artış gösterdi. Yılın ilk yedi aylık döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1 artış gösteren toplam üretim 834 bin 838 adede ulaştı.

En Çok Okunanlar

CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı
CHP'li belediye başkanı hastaneye kaldırıldı CHP'li Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, kalp krizi kalp krizi şüphesiyle hastaneye gitti. Köse hastanede hastanede anjiyo olurken, tedavisi yoğun bakımda devam ediyor.
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama
Koruma polisine şemsiye taşıttığı görüntüler tartışılmıştı: Kaymakamdan açıklama Erzincan Tercan'ın kurtuluş günü etkinliklerinde koruma polisine şemsiye taşıtan Kaymakam Duman açıklama yaptı.
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor!
Satışı yasaklandı, piyasadan toplatılıyor! Ticaret Bakanlığı, TAYGA adlı mobilya markasına ait iki farklı masanın satışını yasaklama kararı aldı. Güvensiz olarak işaretlenen ürünler, piyasadan toplatılacak.
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında!
İsimler belli oldu: Süper Lig takımlarının yöneticileri gözaltında! Son dakika haberi... İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "futbolda bahis soruşturması" kapsamında bu sabah 33 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Son olarak, haklarında gözaltı kararı verilen isimler de belli oldu.
 İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu
İlk kez oy kullanacak gençlerin tercihi belli oldu PİAR Araştırma’nın 2028 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 15-20 yaş grubuyla yaptığı ankete göre, genç seçmenlerin parti tercihinde CHP ilk sırada yer aldı. Gençlerin en beğendiği milletvekillerinde ise Mahmut Tanal öne çıktı.
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek!
O hamle Türkiye'nin kaderini değiştirecek! Küresel ekonomide dengeler değişirken Çin, para birimi yuanı rezerv para haline getirmek için hamlelerini hızlandırdı. Doların yıllardır süren hakimiyetini hedef alan bu stratejiyle birlikte Türkiye’nin de dahil olduğu finansal işbirlikleri ve Çin tahvilleri yeni dönemin en kritik başlıkları haline geldi. Peki Çin Yuanı'nın rezerv para haline gelmesi küresel ve Türkiye ekonomisini nasıl etkiler? İşte ayrıntılar...
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı!
Juventus'tan Kenan Yıldız kararı! UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 play-off turunda Galatasaray'a 5-2 yenilen Juventus'un ligde oynayacağı Como maçı öncesinde Kenan Yıldız hakkında kritik bir karar verdiği iddia edildi.
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol!
5 kişi tutuklandı, 12 kişiye adli kontrol! Son dakika gelişmesi... Ünlülere yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında adliyeye sevk edilen 21 kişiden aralarında Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze, Kemal Doğulu ve İsmail Hacıoğlu'nun olduğu 4 kişi serbest bırakıldı. Barış Talay, Dilara Kırmıt, Ramazan Bayar, Tolga Kulakçı, Tolga Sezgin tutuklandı.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye