Erdal Batmaz

Görev Başına!

05 Aralık 2011 Pazartesi
\n\n\n

Bu öyle sıradan bir iş değil! Bu mahkeme sonucu beklenmeyecek kadar acil ve karar alınıp uygulanması gereken bir görev! Bu tek başına Mehmet Ali Aydınların, federasyonun altından kalkabileceği bir iş de değildir! İddianame ve basına yansıyanlar bunun böyle olmadığını söylüyor!

\n

Hele bir de geriden gelecek olan 93 kişilik şüpheli listesi daha da ağır hayal kırıklıkları yaratmaya aday. Keza ayrılan Galatasaray dosyası da öyle... Yolda olan ve futbolda dönen daha çirkin şeyleri gösterecek olan bahis dosyası da! Bu öyle sıradan bir iş değil!!! Bu sadece şike ve teşvik ile ilgili 6222 sayılı yasada yapılacak değişiklikle geçiştirilecek bir iş de değil! Türk futbolu ve sporunun anayasası yeniden yazılmalı!

\n

Hiçbir denetim ve kontrole tabi olmayan, çalışmayan dernekler yasası ile yönetilen kulüplere yönelik yeni bir yasal düzenleme yapılmadan bu temizlik olmaz! Acilen kulüpler yasası çıkmalıdır! Suç ve suçlunun mali kaynakları kurutulmadan veya bu kaynaklar şeffaf olmadan bu işler engellenemez! Türk futbolunda mali şeffaflık sağlanmalıdır. Mali kontrol ve bağımsız denetim zorunlu olmadan bu işler durmaz!...

\n

Kulüpler Birliğince esir alınmış bir federasyon genel kurul yapısı ve mevcut federasyon yasası ile de bu işler temizlenmez!

\n

Federasyonun denetim, gözetim ve organizasyon yetkisini kesin olarak belirleyen ve Süper Lig kulüplerinin delege tahhakümünden kurtaran bir yasal düzenleme zorunludur! Bu hali ile federasyon özgürce denetim yapamaz!

\n

Hemen Federasyon Başkanı; akil adamlar, kulüp temsilcileri, eski federasyon başkanları ve hukukçulardan, futbolu, sporu bilen 20 ila 30 kişilik bir grupla bir yerlerde toplanıp bu konuyu uzun uzun tartışmalıdır! Bugünü değil geleceği de düşünen yasal düzenlemeler bütünü oluşturulmalıdır. Bir yol haritası çıkarmalıdır! Kamuya ilan edilip desteği alınmalıdır!

\n

Bu iş gerçekten kolay değil. Türk futbolunun içine düştüğü durum her geçen gün daha da vahim hale gelecektir! Kim ne der demeden, yarına ilişkin Türk futbolunun kurtulmasından gayrı hiçbir şey düşünmeden radikal karar alma zamanıdır! Bu öyle stadyuma bile girmesi yasaklanan ama hâlâ görevde kalan federasyon yöneticileri ile de olabilecek şey değildir! Elini vicdanına koyan her futbol ailesi mensubunun taşın altına elini sokup yıllardır biriken bu sorunu çözme iradesi gösterme zamanıdır!

\n

Bu durum tek başına Futbol Federasyonuna bırakılamayacak kadar ciddi ve büyük bir sorun halini almıştır! Görev başına!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TMOK ve İstanbul 2020 27 Mart 2013

Günün Köşe Yazıları