Erdal Batmaz

Keşanspor!

10 Ocak 2012 Salı
\n

Hayatı bir yudumda içer gibi eğlenip, bir ömrün acısını yüreğinde canını sıkmadan taşıyabilen insanların memleketidir Keşan! Keyiflidir, canlıdır, dosttur! Kimsenin kimseye karışmadığı, farklı yaşamların müdahale görmediği yerdir! Çarşısında saçaklar kararınca Roman havasıdır, Selim SeslerdirTrakyada sınır, Anadoluya kalkandır! Keşan; Sarozdur, İbricedir, Mecidiyedir!.. Futbola aşkı öyle şenliklidir ki maçlarda futbol mu oynanır, roman havası mı çalınır anlayamazsınız! Deplasmana gelenin Bir daha gelelim abi! dediği yerdir!

\n

Keşanın güzel insanlarının futbol takımı, soğuk bir ocak gününde Antalyada uğradıkları trafik kazasında iki kardeşlerini yitirdi! Canları yandı! Futbolcular Güner Yıldız ve Can Çetinkaya öldü! Başınız sağ olsun, dediniz mi? Teknik heyet, futbolcular ve idarecilerden 21 kişi yaralandı! Geçmiş olsun dediniz mi? Duydunuz mu? Stadyumlara çekebildiğimiz az sayıdaki insanlardan Trabzonspor taraftarı dört kişi maça giderken trafik kazasında öldü! Murat, kardeşi Tuba ve Zeynep ile Muammer! Dünyanın bir ucunda ölen futbolcu Socrates için statlarda hemen saygı duruşu yaptıran Futbol Federasyonu kendi futbol severleri, futbolcuları ve futbol takımı için saygı duruşunu bu kadar geç mi yapmalıydı. Zira Futbol Federasyonunun o kadar çok işi var ki buna vakit yok! Göreve başladığı günden bu yana sürekli karar değiştiren, daha doğrusu bir karar alıp arkasında duramayan, sorunları sürekli öteleyen ve başkasının çözmesini bekleyen Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bir anlamda kendisini emekli etti! Gerçekten de!

\n

Yasaların kendisine verdiği tüm görevleri devretti! Kime mi? Futbolun asli kararlarını ve talimat değişikliklerini genel kurula, ceza ve ligden düşürme kararlarını hukuk kuruluna, futbol ailesi ile ilgili disiplin uygulamalarını adliyeye, futbola ilişkin temel düzenlemeleri Kulüpler Birliğine... Peki, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu neye karar verir? Ya da neyi yönetir? Kendi futbol ailesinin fertlerinin acısına uzak kalmak ancak kamuoyu baskısıyla harekete geçmek ne kadar doğrudur? Acaba bu konudaki yetkisini de mi devretti? Hani futbol ailesi acıda ve sevinçte beraberdi? Bir kuru başsağlığı mesajı mıdır Keşansporun hak ettiği? Keşansporun, Can ile Günerin suçu amatör olmak mıdır? Başınız sağ olsun Keşanspor! Başınız sağ olsun Can ve Günerin aileleri! Başınız sağ olsun Trabzonspor taraftarlarının aileleri!

\n

\n\n



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

TMOK ve İstanbul 2020 27 Mart 2013

Günün Köşe Yazıları