İmamoğlu’na mektup

İmamoğlu’na mektup

25.06.2023 03:00
Güncellenme:
Takip Et:

Kıymetli Kardeşim Ekrem,

Kurban Bayramınızı kutlarım, ailece esenlikler dilerim.

***

İsimler kaderdir denir.

Ekrem, “daha cömert, en cömert” demek.

Şeyh Edebali’nin şu dizesi kulağınıza küpe olmalı:

“Cömertsin derler maldan, yiğitsin derler candan ederler!”

Elinizdeki “mal” dünya incisi İstanbul. Yiğitliğinizi ispata ihtiyacınız yok. 13 bin oyu 800 bine çıkarıp İstanbul’u helalinden teslim aldın. Her türlü engel, desise, tuzak ve yalan dolana karşı dört yıldır da alnının akı ile yönetiyorsun.

Arada köpürtülmeye çalışılan kayak tatili, diplomatla gizli yemek, seçili özel muhabbeti gibi zevzekliklere maruz kaldınız. Geçti unutuldu gitti. Zira siyasetçi gücünü halkın hafızasının zayıflığından alır. Tayyip Bey bu “gerçeğin” keyfini yirmi bir yıldır sürüyor. Sizin bu salı (27 Haziran) 4. yılınız yeni dolacak.

Bu arada hiçbir faniye kısmet olmayan “cumhurbaşkanı yardımcısı” sıfatı ile ülkenin dört bir yanını dolaştınız. Çok alkış, ilgi ve takdir topladınız. Belli ki çevreniz marifetli danışman ve reklamcı ile sarılı.

Bunu tüm kategorilerde kazandığınız, 2020 Uluslararası Reeds Ödüllerinin sayısından da biliyoruz. Genel başkanın sadece 80 danışmanı varmış. İşlerini iyi yapamadıkları için hepsini terhis etti.

Sizinkiler işlerini iyi yapmaya azimli olmalı ki “Bu kez de sizi CHP genel başkanı olmaya yönlendiriyorlar”.

***

Danışmanın ve reklamcının görevi gaza getirmektir. “Siz daha yüksek makamlara layıksınız!” diye diye inandırırlar. Kazanırsa onlar da kazanacaktır. Bu gerçeği en iyi “Şeyh uçmaz, müritleri uçurur!” atasözümüz açıklar.

Özetle gaza gelmek iyidir. Motive eder, enerji yükler. Ancak yüksek bir kamusal makam için adayın motivasyonundan çok halkın desteğini sağlamak gerekir. Ancak bu da çok farklı etkene ve olguya bağlıdır. 

Kılıçdaroğlu örneğinde bunu milletçe yaşadık. Cumhurbaşkanlığı’na rakibine göre, gerçekten layık olması, deneyimi, birikimi, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve gözünü karartıp masa ortaklarına her türlü ödünü vermesi vs. hiçbir şey yeterli olamadı. Hatta rakibi gibi, yıllarca oturma ihtimalinin olmaması bile seçmen çoğunluğunu cezbedemedi. Sonuç tam yerli ve milli bir hüsran!

***

Sizi geleceğin lideri olarak bağrına basmaya hazır bir kitle var. Bunu dünya âlem görüyor. Kemal Bey de görüyor. Ama zaman çok erken. Aceleniz, yaşadığınız aculluk anlamsız.

“İstanbul’u alan Türkiye’yi de alır!” 

Tayyip Bey, Allah uzun ömür versin, siyasette yolun sonuna geldi. Akla gelebilecek her türlü “enstrümanı” kullansa da önünüze ciddi bir rakip çıkarma ihtimali yok.

Marmaray’a yakın zamanda hiç bindiniz mi? Vagonlardaki tutunacak tüm askılara ayrı ayrı küçük çerçeveler içine Tayyip Bey, özdeyişlerini yazmış ve kendi resimlerini yerleştirmiş. Milyonlarca yolcu her gün askılara tutunarak Tayyip Bey’le birlikte seyahat ediyor.

***

Bu saatten sonra CHP yeni bir aday bulamaz. Hele senin gücüne yaklaşabilecek bir başka aday hiç bulamaz. CHP liderlik koltuğuna oturmanın en güvenli yolu, İstanbul’u bir kez daha açık ara kazanmaktır.

Mart ayındaki seçime kilitlenmek tek hedefin olmalıdır. Hele belediye meclisinde çoğunluğu da kazanarak başkan olursan, CHP liderliği için de daha yukarısı için de yolun açılacaktır.

Bu hır gür arasında kurultaydan ancak çıksa çıksa Kılıçdaroğlu’nun halefi bir “genel başkan” çıkabilir. Oysa hem CHP’nin hem ülkenin kurtuluşu için Türkiye’ye artık “lider” gerekiyor.

Eğer parti içi bir mücadele ile vakit kaybedersen, CHP bir başka adayla seçime gitmek zorunda kalır da İstanbul kaybedilirse, siyasi geleceğin sıfırlanır. Kendine de İstanbul’a da yazık edersin.

Yazarın Son Yazıları

Meşrubat Trump'tan meşruiyet...

Meşrubat Trump'tan meşruiyet...

Devamını Oku
30.11.2025
Risk-almak vermek

En dehşetengiz proje nedir?

Devamını Oku
23.11.2025
Abalar Feda Muazzez Hanım'a

Abalar fena Muazzez Hanım'a

Devamını Oku
16.11.2025
10 Kasım sırtlanlığı

10 Kasımlarda “Atam sen rahat uyu!” sloganını duyamaz olduk: Biliyoruz ki “Saygı duruşu, sap gibi durmaktır” diyen zihniyet iktidar olduğundan beri Atatürk’e rahat uyu demenin manası yok.

Devamını Oku
09.11.2025
Kasım notları

Kasım notları

Devamını Oku
02.11.2025
Durumlara rağmen doğa yasası şaşmaz

Para politikalarının mucidi ünlü ekonomist Milton Friedman (1912-2006) sanki bizimki için söylemiş: “Bir hükümet, bazen bir sorunu çözmeye kalkınca o sorun daha da büyük bir sorun haline gelir!”

Devamını Oku
26.10.2025
Şeytan-ı Racim-10.10.10

Ankara Tren Garı, Cumhuriyetin belleğinde bir istasyondan fazlasıdır.

Devamını Oku
12.10.2025
Trump ile trampa

Meşruiyet değildir AKP’nin en müşkül işi, müşkül odur ki meşruiyet ararken kördüğüm eder memlekette her işi.

Devamını Oku
28.09.2025
Amerikan açık pokeri

ABD’nin değil, dünyanın da tek adamı (!) Trump, sonunda bizim tek adamımız Erdoğan’ı bu perşembe günü Beyaz Saray’ında kabul edecek. Yaşasın.

Devamını Oku
21.09.2025
Kemal Bey... Tarihi ve talihi

Yarın 15 Eylül, tarihi bir gün.

Devamını Oku
14.09.2025
Baba-oğul ilişkisi

“Hırsızlık oğuldan babaya değil, babadan oğula geçer. R.T. Erdoğan 1994”.

Devamını Oku
07.09.2025
Babadan numarasız selefe...

Tayyip Bey’in bekası için mesai harcayan etkili-yetkili külliye başdanışmanlarının 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in konuşmalarını da inceledikleri biliniyor.

Devamını Oku
31.08.2025
Erdal İnönü ve Kürt ittifakı...

TBMM tatilde, malum komisyon salı günü yine de toplanıyor.

Devamını Oku
17.08.2025
Kutlu olmayasıca Sevr!

Bugün 10 Ağustos 2025.

Devamını Oku
10.08.2025
Komisyonun yazgısı!

Şu satırlara bakar mısınız?..

Devamını Oku
03.08.2025
Yapay zeka Bodrum'da

Bodrum'da yabancı turistler ayrılırken okudukları kitapları otel lobilerindeki kitaplıklara “armağan” ediyorlar.

Devamını Oku
27.07.2025
Altan abisiz gazetecilik...

“Gazeteci olunmaz. Gazeteci doğulur” gerçeğine inanan kuşaktandı...

Devamını Oku
20.07.2025
Paşa gönül ittifakı...

Günlerdir tonlarca laf, demeç, açıklama, nutuk...

Devamını Oku
13.07.2025
Sessiz sabotaj...

İktidar belli ki geceleri meydanlardan caddelere taşan on binlerin, yüz binlerin anaforuna kapıldı.

Devamını Oku
06.07.2025
Keşke mutlak butlanlansa...

Tayyip Bey'e siyasette ikbal yolunu açanlar onu milletvekili bile değilken Beyaz Saray’da ağırlayanlardı.

Devamını Oku
29.06.2025
Bir yıldız kaydı...

Bugün Çetin Altan’ın 98. doğum günü. Kemal Gür’ün ölümünün de 4. günü. H Çetin Altan’ın sadık okurlarındandı.

Devamını Oku
22.06.2025
TERÖR ÇÖPLÜĞÜ ORTADOĞU...

Komisyonumuz 'yağmasa da gürlemeye' kararlı!

Devamını Oku
15.06.2025
Hepimiz bir tür kurbanız bayramı...

Kutlu olsun! Bayram gönüllere de gele, daha da gitmeye.

Devamını Oku
08.06.2025
MHP’nin ‘görünmez el’i

Tüm siyasal partiler kurulurken fabrika ayarına sahiptir. Zamanla ve/veya parti yönetimleri el değiştirdikçe bu ayar değişir, bozulur, tanınmaz hale gelebilir.

Devamını Oku
01.06.2025
Başbuğdan Bahçeli’ye vasiyet mi?

Bu bir “belge” yazı.

Devamını Oku
25.05.2025
Gitanjali ve Ecevit

Bugün 18 Mayıs 2025.

Devamını Oku
18.05.2025
Notre Dame’ın değil, TC’nin iki kamburu

Notre Dame’ın değil, TC’nin iki kamburu

Devamını Oku
11.05.2025
Nermin... Bir Cumhuriyet şarkısı

Nermin... Bir Cumhuriyet şarkısı

Devamını Oku
27.04.2025
Baharlar tekin değil!

Baharlar tekin değil!

Devamını Oku
13.04.2025
Ucuz üyelik yahnisi

Ucuz üyelik yahnisi

Devamını Oku
06.04.2025
Meydan bayramı

Meydan bayramı

Devamını Oku
30.03.2025
Beyaz Türk olarak bir Kürt portresi

Beyaz Türk olarak bir Kürt portresi

Devamını Oku
23.03.2025
‘Kurucu önder’in kaleminden

‘Kurucu önder’in kaleminden

Devamını Oku
16.03.2025
Biri ötekine ihanet ederse...

Biri ötekine ihanet ederse...

Devamını Oku
09.03.2025
Tek tabanca Kürt’ü arzımdır

Tek tabanca Kürt’ü arzımdır

Devamını Oku
02.03.2025
Muamma ve Doruk ile Nehir

Muamma ve Doruk ile Nehir

Devamını Oku
09.02.2025
Tekerrür ve tashih

Tekerrür ve tashih

Devamını Oku
02.02.2025
Monşersiz diplomasi

Monşersiz diplomasi

Devamını Oku
19.01.2025
Maziye bak ileriyi gör

Maziye bak ileriyi gör

Devamını Oku
12.01.2025
Aklımızdaki meret soru...

Aklımızdaki meret soru...

Devamını Oku
05.01.2025