Yazarlar Günün Köşe Yazıları Spor Konuk Yaşam Tüm Yazarlar
Zenginler Kulübünde Bir Canlı Bomba
Arkadaşlar, doğruya doğru Tayyip Erdoğan bugün seçim olsa oylarını ikiye katlar. Davos denilen, zenginler ve seçkin gazeteciler, işadamları tarafından bir eğlence haline dönüştürülmüş olan ve dünyanın aç insanlarına dair hiçbir kararın çıkmadığı çıksa da uygulanmadığı yerde Türkiye Başbakanı resmen bir canlı bomba gibi gündemin ortasına düştü.
Ben bir Türkiye yurttaşı olarak olayı anında televizyondan izledim. Neydi o Peres’in davranışları ve yalanları, oturumu yöneten gazetecinin kendini beğenmişliği.
Olayın tırmanacağı kesindi. Sonuçta parmak işaretiyle tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıydı. Ve kalktı ve gitti.
Anlayamadığım, çok şey bilen emekli büyükelçilerin olayı kınamaları. Beyler dünya değişiyor, bu büyük krizden sonra hiçbir şey eskisi gibi değil. Diplomasi, diplomasi diyorsunuz, bu, bugüne kadar neyi çözdü? Türkiye ABD’nin adeta bir sömürgesi değil mi? Dünyanın bütün ülkelerinin kovduğu IMF bir tefeci değil mi?
Şimdi tam zamanı, dünyanın bütün dengeleri değişirken, Tayyip Erdoğan’ın yapması gereken birkaç önemli iş var. Birincisi İsrail’le yapılan şu askeri antlaşmaların askıya alınması, İsrail yurttaşlarının Güneydoğu’da sürekli toprak satın almalarının durdurulması ve IMF’ye hayır!
Tayyip Bey, çevrenizdeki insanların sizi uyarmalarına, “aman ABD’yi kızdırma” demelerine kulaklarınızı tıkayıp yüreğinizin sesine kulak verin. Rahmetli Ecevit’ten sonra siz, ilk kez, şu uygar dünya denilen ve kendilerine dokunan olunca insan hakları diye bağıran ama dünyanın öteki yarısı ölürken sessiz kalan sözüm ona uygarlara içinde bulundukları durumu anlattınız. Şaşkınlık bundandır. Hadi IMF’ye de hayır deyin! Zenginler kulübü TÜSİAD anlaşma anlaşma diye bağırıp bir yandan da işçi çıkarıyor. Neden yabancı ülke bankalarında bulunan paralarını getirip ülkeyi kurtarmıyorlar? Çünkü hep devletten yani benden, ondan, çalışan insanlardan parayı götürmeye alışıklar. Asla ve asla kendi paralarını kullanmazlar. Ecevit’i çok zor duruma sokmuşlardı ama sizin bir şansınız var artık kimse bu ülkeyi yağsız, tüpsüz bırakamaz. Köprülerin altından çok su aktı. Bakın Putin yaptı, Arjantin, Brezilya yaptı biz de yapabiliriz. IMF’ye olan borcumuzu ödeyecek para bizde de var. Bu boyunduruktan kurtulursak, Peres artık sesini yükseltemez. Yahudi lobisi bizi korumazsa Ermeni soykırımı Amerikan senatosundan geçermiş, geçsin allahaşkına, ne olacak? Bu ne anlam ifade ediyor? Bütün ülkelerin tarihlerinde soykırım var. Bizim de olsun, birkaç gün tartışılır sonra unutulur. Ancak ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ı olarak Hamas’ın avukatlığını bırakın. Tamam seçimle geldiler ama ailece öldürülen önemli liderlerinden birinin dört karısı ve on iki çocuğu vardı. Çocuklar ve kadınlar canımızı yaktı ama şu gerçek de bir kadın olarak gözümüzden kaçmadı.
Ne demek dört kadın?
Bu ürkütücü bir gerçeklik. Hamas’ı geçin, bütün mazlum halklar için bir savaş başlatabilirsiniz. Ama bunun için öncelikle Türkiye’deki ABD üslerini kapatmanız gerekecek. Bu yürek bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın da fazlasıyla olmalı. Çünkü bu ülke Mustafa Kemal Atatürk’ün yoktan var ettiği bir ülkedir ve biz gerektiğinde çayı şeker olmadığı için üzümle içen bir ülkenin çocuklarıyız.
isilozgenturk6gmail.com
Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları
Günün Köşe Yazıları
Video Haberler
-
İmamoğlu ve İBB’yle ilgili 560 milyar iddiasına yanıt
-
Mustafa Balbay sert eleştirdi
-
Mezhep çatışması değil insanlık suçu
-
Emekliye bayram ikramiyesi ne kadar olacak?
-
Alfa Romeo'nun ilk elektrikli modeli: Junior Elettrica
-
'Kayyum atamaları, hukuksuzluk ve kontrollü kaos'
-
AKP’de kongre öncesi hazırlığı devam ediyor: Prof. Kalay
-
Emeklilerin Gözü Bayram İkramiyesinde: Beklentiler Karşı
-
Hutbelerde Bunlara Dikkat Edin!
-
Ekonomist Atilla Özkan'dan Şok Eden Enflasyon Yorumu!
En Çok Okunan Haberler
-
'İmamoğlu cezaevinde tutulmaya devam ederse…’
-
'Biz bu binadan çıkarsak...'
-
İstanbul'da '1 Mayıs' operasyonu
-
Seyahat edecekler dikkat: Artık tamamen yasak!
-
Yerlikaya'dan, Özgür Özel'e 'bant' yanıtı
-
Ümit Özdağ'ın savunmasının tam metni...
-
Devlet Bahçeli'nin hedefinde 'İBB' var!
-
Ümit Özdağ ilk kez hâkim karşısına çıktı
-
'Aklını alırız, o eli kırarız'
-
Türkiye'nin en güvenli bölgelerini açıkladı