Arif Kızılyalın

'Kaybedersem' korkusu

27 Nisan 2011 Çarşamba

2008 sonbaharından bu yana başkanlık görevini sürdüren Mahmut Özgener’in yeniden aday olup olmama konusunda kararsızlık yaşadığı futbol kulislerinde konuşulurken eski Gençlik Spor Genel Müdürü ve Basın İlan Kurumu Başkanı Mehmet Atalay ile hukukçu doktor eski TFF Başkanvekili Murat Aksu’nun adı ön plana çıkmaya başladı. Eski Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel’in ‘milletveki adayı’ olması nedeniyle kendisine yapılan ‘futbolun patronluğu’ önerisine teşekkür ettiği, yine Kulüpler Birliği Vakfı Başkanvekili ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanvekili Göksel Gümüşdağ’ın, ‘gelecekteki belediye başkan adaylığı’ nedeniyle futboldaki yarıştan uzak durduğu sızan bilgiler arasında.

Merkez Hakem Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu ve Hukuk Kurulu’nun ‘garip’ kararları ile ulusal futbol takımının 2012 elemelerindeki kötü performansı nedeniyle yıpranan Mahmut Özgener’e, Beşiktaş, Galatasaray, Gaziantepspor takımlarının destek vermeyeceği hemen hemen kesinleşirken Trabzonspor’un da TFF’nin şu anki yönetimine sıcak bakmadığı öğrenildi. Taban birlikleri ise seçim öncesi kararsız.
 

Birlik oyları önemli

Türkiye Futbol Federasyonu Genel Kurulu’nda 250’nin biraz üzerinde bir üye oy kullanacak. Bu delegelerin büyük çoğunluğunu Spor Toto Süper Ligi Kulüpler Birliği Vakfı’nın üyeleri ile Bank Asya 1. Lig kulüplerinin başkan ve yöneticileri oluşturuyor. Özellikle yüzde 35’lik bir potansiyele sahip Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfı’nın oylarının başkanı belirleyeceğine kesin gözü ile bakılıyor. Ancak birçok konuda birlikte hareket eden birliğin tek bir adayı destekleme konusunda ayrılacağı özellikle bazı kulüplerin Mahmut Özgener’e karşı isyan bayrağı açtığı biliniyor.

Yine TFF 1. ligdeki birçok kulüp, yayın gelirlerinin azlığı, hakem hataları ve disiplin cezaları nedeniyle Özgener ile ters düşmüş durumda. Özgener’in, yakın çevresine yaptığı “Ben Altay delegesiyim ama Altay küme düşme hattında, herkese eşit mesafedeyim” açıklaması bile, şimdiki TFF yönetiminin elini güçlendirmeye yetmedi. Taban birliklerinin yarısından oy alamayacağını tahmin eden Özgener’in, adaylık konusuna şimdilik sıcak baktığı ancak aritmetiksel olarak kaybetme durumunun ağır basması halinde, “Yoruldum” diyerek görev almayacağı da olasılıklar arasında.



Yazarın Son Yazıları Tüm Yazıları

25 Nisan! 24 Nisan 2024
Yeni TFF Başkanı! 20 Nisan 2024
Ekmek yoksa ıstakoz ye! 17 Nisan 2024

Günün Köşe Yazıları