Pes etmek yok
Hilmi Türkay
Son Köşe Yazıları

Pes etmek yok

04.04.2024 04:00
Güncellenme:
Takip Et:

Fenerbahçe Kulübü Olağan Genel Kurulu’na katılım, beklenilenin üzerinde gerçekleşti. Rakam 25 bine ulaştı. Yetki almak için 22 bin 588 kişi yeterliydi. Ligden çekilme yok, Süper Kupa için önce “oynamayalım” denildi.

Dün itibariyle bu karar “U19’la çıkacağız”a dönüştü. Olmaz, çocuklara yazık edersiniz. Israrcılığınızın altında başka planlarınız olmalı. Bunun kokusu maç günü çıkar. Bana çocuklara bazı talimatlar verilecek gibi geliyor.

15 gün sonra yeniden lige döndük. Yaşanan olumsuzluklar üzerine futbolun ne tadı ne tuzu kaldı. Galatasaray-Fenerbahçe kavgası ayyuka çıktı. Bu kadarı olmaz. Biri susuyor, diğeri başlıyor.

Bunlara ilave olarak hakemlerin kötü yönetimleri var. Çaldıkları düdüklerle takımların kaderiyle oynuyorlar. VAR, sözüm ona futbolun kurtuluşuydu. Bir işe yaramadı. Her şey daha kötüye gidiyor. Yani gidişat karanlık. Çözüm yabancı hakemdeymiş. Şaka gibi... Garantisi var mı? Böyle sezon hiç yaşamadım. Tek dileğim ligin bitmesi...

Fenerbahce’nin rakipleri klasikleşti. Yine olmadık yerde yere yatanları vakitten çalmaları o kadar çok gördük ki. Amaçları ne? Fenerbahçe’nin bunları yaparak yolunu kesmek mi? SarıLacivertliler oyunun başında yakaladığı fırsatları değerlendirmiş olsa maç erken bitecekti. Gol attılar gol yediler. Kaleci İrfan kendisine yakıştıramadığım büyük hata yaptı. Şanssızlığı mı diyeyim yoksa kafası başka yerde miydi? Fenerbahçe takım olarak maç boyunca çok koştu, kazanmayı hak eden oyun ortaya koydu. Dzeko yine boş geçmedi. Tadic öyle bir gol attı ki izlemeyenlere tavsiyem muhakkak izlesinler. Fenerbahçe takipte ısrarlı.

Yazarın Son Yazıları

Sadece 3 gol

Milli ara Fenerbahçe’ye yaramamış.

Devamını Oku
11.10.2026
Moral önemli

Roma ve Gaziantep maçlarındaki çalkantılı gündemin ardından önce Galatasaray’ın mağlubiyeti Fenerbahçe’ye moral oldu, ardından Eyüpspor karşısındaki farklı galibiyet camiada yüzleri güldürdü.

Devamını Oku
21.09.2026
Boşuna döndün

Söze şöyle başlayayım, böyle kötü zemin olmaz, bu sahada futbol oynanmaz!

Devamını Oku
15.09.2026
Çok yazık oldu

18 yıl sonra gelen Şampiyonlar Ligi’ne katılma zaferi Fenerbahçelileri öyle iştahlandırmış olmalı ki 50 bin kişilik koro maç boyunca hiç susmadı.

Devamını Oku
11.09.2026
Fred’i ve Talisca’yı neden gönderdiniz?

Israrın hiçbir anlamı yok.

Devamını Oku
09.09.2026
Vlahovic

Beşiktaş bu sezon çok farklı.

Devamını Oku
01.09.2026
Vedat-Oğuz yetti

Fenerbahçe’nin en iyi transferi Vedat bana göre.

Devamını Oku
31.08.2026
Aziz Yıldırım’ın sihirli dokunuşu

Fenerbahçe’nin tarihi zaferinde baş mimar tartışmasız Başkan Aziz Yıldırım’dır. Kulüp tam 18 yıl bekledi Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için. Yine kolay olmadı tabii ki de. Ama oldu. Hak edilmiş bir kazanım.

Devamını Oku
27.08.2026
Alkışlar Kerem’e

Fenerbahçe’de yabancı futbolcu bolluğu nedeniyle kontenjan sorunu yaşanıyor.

Devamını Oku
23.08.2026
İsmail Kartal fazla kalmaz

Aziz Yıldırım’ın şu ana kadar yaptığı en büyük hata takımın başına İsmail Kartal’ı getirmesi oldu.

Devamını Oku
20.08.2026
Düşündürücü

Fenerbahçe turu geçti. Peki oynadığı futbol?

Devamını Oku
31.07.2026
Yaşayan tarih

Türkiye Jokey Kulübü’nün düzenlediği Nimet Üyken Basın Ödülleri Yarışması her yıl kesintisiz yapılmaktadır.

Devamını Oku
09.07.2026
Atamız için 100. yılında Gazi’ye

Atamız için 100. yılında Gazi’ye

Devamını Oku
28.06.2026
Amatör ruh

Her ülkede olduğu gibi bizde de futbol başı çeker.

Devamını Oku
24.06.2026
Başka bahara

Dünya Kupası’na katılma hayalini gerçekleştirdik hepsi o kadar.

Devamını Oku
21.06.2026
Uyan hocam!

Dünya Kupası’na kötü başladık.

Devamını Oku
15.06.2026
Köksal Ağabey...

Köksal Özbek, Cumhuriyet Ailesi’nin önemli bir parçasıydı.

Devamını Oku
10.06.2026
Tecrübe kazandırdı

Hafta sonu Fenerbahçe için hareketli bir kongreye tanıklık ettim. İki adaylı seçime gidildi.

Devamını Oku
09.06.2026
Stresten kurtulduk!

Nihayet sezon bitti...

Devamını Oku
18.05.2026
Bekleseydiniz!

Tedesco’nun gönderilmesi, Fenerbahçe yönetiminin aldığı en anlamsız kararlardan biri olarak hafızalara kazındı.

Devamını Oku
29.04.2026
Başka yol kalmadı

4 günde bu kadar yıkım yaşamak sadece Fenerbahçe’nin başarabileceği bir şeydi.

Devamını Oku
22.04.2026
Pes artık!

Söylenecek söz yok...

Devamını Oku
18.04.2026
Meydan okudu

Şampiyonluk isteyen takım, rakibin sert oyununa da hakemin hatalı kararlarına da meydan okuyup kazanmasını bilmeli!

Devamını Oku
12.04.2026
İçimizden biri

Bizim Çocuklar öylesine büyük bir gururu yaşattı ki...

Devamını Oku
02.04.2026
Fazla söze gerek yok!

Kadıköy sessiz, heyecan yok...

Devamını Oku
18.03.2026
Kazandı ama!

Daha ne yapsınlar? Rahat izledikleri maç yok. Yine de desteği bırakmıyorlar. Ama bir yere kadar. Dünkü ıslıklar, tepkiler normal! 90+5’te kazandı F.Bahçe ama takımın bu ruh hali gelecek haftalar için hiç olumlu sinyaller vermiyor…

Devamını Oku
09.03.2026
F.Bahçe’de iç gerilim

Son olarak Kasımpaşa ile sahasında, Antalyaspor’la deplasmanda aldığı beraberliklerin ardından Fenerbahçe’de “iç gerilim” iyiden iyiye su yüzüne çıktı.

Devamını Oku
03.03.2026
Umarım aramaz

Yenen iki gol evlere şenlik! 2-0’dan sonra aklı başına gelen, oyunu rakip sahaya yıkan ve 2-2’yi de bulan bir F.Bahçe izledik. Uzatmalarda kaçan 2 gol var ki topun ağlara gitmemesi mucize ötesi!

Devamını Oku
02.03.2026
Yazık, yazık, yazık!

Fenerbahçe bu sezon şampiyon olursa da olamazsa da Kasımpaşa maçının hikâyesi eminim ayrı bir yer tutacak.

Devamını Oku
24.02.2026
Erken veda

Bireysel hatalar fazlaydı. Pozisyonu dahi olmadan maçı tamamlayan bir F.Bahçe’yi uzun süredir görmemiştik. Kadıköy’deki farklı mağlubiyet Avrupa hedeflerine erken veda anlamına geliyor.

Devamını Oku
20.02.2026
İnanan takım

Şampiyonluğa inanan bir takım ancak böylesine zorlu deplasmanlarda geriye düşse de kazanmayı bilir.

Devamını Oku
15.02.2026
Yıldızlarla

Karşınızdaki takım yıldızlar topluluğuysa ne kadar ayakta kalmaya çalışıp oyununu bozmak isteniz dahi bunu başaramazsınız.

Devamını Oku
10.02.2026
Oynamadan 3 puan

Tribünler harikaydı ama sahadaki futbol ne yazık ki öyle değildi.

Devamını Oku
03.02.2026
Hesap şaştı

Göztepe’nin taktiği bu, topu F.Bahçe’ye bıraktı, iyi savunma yaptı. Yiğit Efe’nin sağ bek oynaması riskti, bu da yenen golde yaptığı iki hatayla pahalıya patladı. SarıLacivertliler zirve yarışında ağır yara aldı, bu beraberlik hesabı şaşırttı!

Devamını Oku
26.01.2026
Yazık oldu

red belki de kariyerinin en vasat maçını oynadı, takıma tempo katamadı. Özellikle ilk yarı Skriniar’ın, Oosterwolde’nin, Mert’in, İsmail’in kritik müdahaleleri olmasa skor daha can sıkıcı bir hal alabilirdi.

Devamını Oku
23.01.2026
Mutlu son yakın

Yönetim üzerine düşeni yaptı, yapıyor. Sıra mutlu sonda.

Devamını Oku
19.01.2026
Rüzgâr gibi

Derbinin ilk dakikasından son anına kadar şunu gördük...

Devamını Oku
11.01.2026
F.Bahçe’nin transferi Guendouzi İstanbul’a geldi

Fenerbahçe, Lazio’dan bonuslarla birlikte 30 milyon Avro bonservisle transfer ettiği Matteo Guendouzi’yi dün İstanbul’a getirdi.

Devamını Oku
09.01.2026
Guendouzi’de mutlu son

Fenerbahçe transfer çalışmalarını sürdürüyor. SarıLacivertliler, Anthony Musaba’nın ardından Lazio’nun orta saha oyuncusu Matteo Guendouzi transferini de bitiriyor.

Devamını Oku
08.01.2026
Aranan kan

Fenerbahçe’nin yeni transferi Musaba daha ilk maçında kendisine hayran bıraktı.

Devamını Oku
07.01.2026