3-3-3
Ebru Kılıçoğlu
Son Köşe Yazıları

3-3-3

14.03.2021 06:00
Güncellenme:
Takip Et:

En az bir Belhanda daha göndertecek kadar bozuk zeminde, hızı ve mücadelesi yüksek bir karşılaşma seyrettiriyor Kayserispor ve Galatasaray. Fatih Terim bazen futbolcularını değiştirse de uzun zamandır ödün vermediği 4-1-4-1’lik taktiğini 4-1-3-2 olarak güncellemiş. Niyet belli: Falcao ve Muhammed’den maksimum fayda sağlamak. Bu plan asgari müştereklerde işliyor. Galatasaray, pas yapan, topa sahip olan, ileride basan taraf oluyor. Ancak Emre Akbaba’nın arı gibi çalışmasına rağmen bal yapmaması, Emre Kılınç’ın pek de gününde olmaması ilerideki iki forvetin girecek pozisyon bulamamasıyla sonuçlanıyor. Nitekim, bulduklarını da (44. dakikada Saracchi’nin nefis ortasını tek dokunuşla ağlara yollayan Falcao’nun golünde olduğu gibi) hemen değerlendiriyorlar.

Galatasaray’ın son iki maçına damga vuran bireysel hatalar bu maçta da eksik değil. Özellikle 29’da Luyindama’nın akıllara zarar top kaybı Henrique’nin Muslera’nın tam karşısına dikilmesiyle sonuçlanıyor. Ancak topu açınca sonuca ulaşamıyor. Kayserispor’a gelince: Hocalarının verdiği taktiğin hakkını vermeye çalışıyorlar. Savunmaları zaman zaman hantal kalsa da. İki tane çalışkan çocukları var: Biri Aziz. Göze girmek için parmak kaldıran öğrenci misali sık sık ileri çıkarak pozisyon üretmeye çalışıyor. Diğeri Lennon. Speedy Gonzales gibi öyle hızlı çıkıyor ki, Galatasaray savunması ucu ucuna uyanıyor. Maç uzunca bir süre temposu yüksek ancak pozisyonu az olarak devam ediyor. Fatih Terim’in oyuncu değişikliklerine kadar! 68’den itibaren ileri dörtlü komple ‘güncelleniyor’. Onyekuru’nun oyuna girmesiyle hem Kayserispor savunmasının dikkati bölünüyor hem de Galatasaray’ın baskısı artıyor. Nitekim onunla başlayan atak, Falcao’nun vuruşuyla direkten dönüyor ama yine kendisi yetişip 81’de skoru 2-0 yapıyor. 89’da da Feghouli’nin asistiyle bir kez daha gole ulaşan isim oluyor. Galatasaray sadece 3 net pozisyona girip, üçünü de gole çevirip, 3 puanla haftayı tamamlıyor.

KAYSERİ’DEN 2 FARKLI YORUM

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, maç sonrası isim vermeden Galatasaray ve Abdurrahim Albayrak’a gönderme yapıp, “Adalet isteyenleri tüm Türkiye gördü herhalde adaletlerini buldular” dedi. Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz ise 6 isimden oluşan hakem heyetlerinden gelen raporda Taylan’ın pozisyonun kırmızı kart olmadığının belirtildiğini söyledi.

Yazarın Son Yazıları

Hediye

Sezonun “piyangodan çıkan” derbisinde Fenerbahçe daha tutkulu daha konsantre.

Devamını Oku
11.01.2026
Finalist

ilk yarının son düdüğünden önce Eren’in golü izliyor (ki yarısını akıl dolu asisti nedeniyle Icardi’ye yazmak gerekiyor). İkinci yarıda dengeyi yakalamaya çalışan Trabzonspor 55’te Augusto ile cevap veriyor. Ama Yunus ve Icardi; Bordo-Mavililerin final umutlarına engel oluyor.

Devamını Oku
06.01.2026
Mutlusaray

Galatasaray’ın, ilk düdükten son düdüğe; performansını düşürmeden yüksek tempolu, baskılı ve organize bir futbol sergilediği doğru.

Devamını Oku
22.12.2025
Yorgun ve mutlu

Belki maç başlamadan önce, Galatasaray’ın Avrupa yorgunu olması ve birinci kalecinin sakat olması avantaj gibi gözükmüştür Antalyaspor teknik heyetine.

Devamını Oku
14.12.2025
Gel-git

Galatasaray, maçın ilk 45’te, Samsunspor ligin büyüklerinden rahatça puan koparan, dişli takımlardan biri değilmiş, hatta hiç yokmuş gibi oynuyor.

Devamını Oku
06.12.2025
Denge

İstanbul derbilerinden, heyecan, çekişme, güzel futbol beklemeyeli çok oldu... En fazla, “Olay çıkmasa bari” temennisinde bulunabiliyor insan. Maç en azından bu beklentiyi karşılıyor.

Devamını Oku
02.12.2025
Kayıp

Eksik ve tuttuk…

Devamını Oku
26.11.2025
Son kahraman

Galatasaray için maç, klişe bir pembe dizi gibi başlıyor…

Devamını Oku
23.11.2025
Ders!

İki Galatasaray var, Kocelispor deplasmanında. İlk yarıda “Ne de olsa sınıf birincisiyim. Çalışmadan geçerim” rahatlığıyla çıkıyor sahaya. Çabalamıyor, konsantre olmuyor…

Devamını Oku
10.11.2025
Arı kovanı!

Tıpkı, arılar gibi, iki takım da vızır vızır...

Devamını Oku
02.11.2025
Yolunda...

Yorgun Galatasaray, önce vasat bir oyun sergilerken pozisyon yaratma işini tek kişiye; maçın en hırslısı Osimhen’e bırakıyor.

Devamını Oku
27.10.2025
Osi-man

Galatasaray maça, yelkeni rüzgâr dolan bir cruiser gibi başlıyor, ilk on dakika böyle devam ediyor.

Devamını Oku
23.10.2025
Ef-Sane etkisi

Milli maçlar sonrası yorgun ya da Şampiyonlar Ligi öncesi heyecanlı; Galatasaray, normaline göre durgun bir futbol oynuyor.

Devamını Oku
19.10.2025
Denge

Yorgun Galatasaray ve rakibini iyi çalışmış bir Beşiktaş...

Devamını Oku
05.10.2025
Teselli

Sırasıyla Yunus (23), Icardi (45+1) ve Torreira’nın (65) golleri, istikrarlı bir baskının değil yakalanan fırsatlara eklenen kişisel becerilerin ürünü.

Devamını Oku
23.09.2025
Kral kaybederse

Heyecanlı ve tedirgin G.Saray maça bocalayarak başlıyor.

Devamını Oku
19.09.2025
Istıraplı avantaj

Olimpiyat Stadı’nın lanetinden midir, verilen aranın rehavetinden mi bilinmez...

Devamını Oku
14.09.2025
Dört dörtlük

Galatasaray, evinde konuk ettiği Çaykur Rizespor karşısında “dalgalı” bir futbol sergiliyor...

Devamını Oku
31.08.2025
Maçın kahramanı

Galatasaray, geçen sene olduğu gibi bu yıl da “her maça bir kahraman” trendini sürdürüyor. Topla oynama oranının yüzde 70’e varması yanıltıcı olmasın.

Devamını Oku
25.08.2025
Meteor yağmuru

4 dilimi var G.Saray-Karagümrük maçının.

Devamını Oku
16.08.2025
2 eksik 1 yıldız

Gaziantep ile Galatasaray’ın karşı karşıya geldiği sezonun ilk maçının açmazı şu:

Devamını Oku
09.08.2025
Yerine sevemem

Erden Timur, Galatasaray’da yeni bir görev üstlenmeyeceğini açıkladığında, tüm camia endişeyle beklemişti yeni sezonu: Bu futbolcuları kim motive edecek?

Devamını Oku
31.05.2025
Mutluluk selfie’si

Galatasaray, yaşadığı ‘sevinçli telaş’la biraz bocalasa da 26’da Osimhen’in golüyle rahatlıyor.

Devamını Oku
19.05.2025
Yolundan şaşmadı

Yolundan şaşmadı

Devamını Oku
11.05.2025
Birlikte

Birlikte

Devamını Oku
04.05.2025
Tam takım devam

Tam takım devam

Devamını Oku
28.04.2025
Yürüyeduruyor

Yürüyeduruyor

Devamını Oku
23.04.2025
‘Çok’ ile ‘hiç yok’

‘Çok’ ile ‘hiç yok’

Devamını Oku
19.04.2025
Koltuğunda rahat

Koltuğunda rahat

Devamını Oku
12.04.2025
Kadıköy hatırası

Kadıköy hatırası

Devamını Oku
03.04.2025
3 puanın günahı

3 puanın günahı

Devamını Oku
30.03.2025
Taşikardisiz 3 puan

Taşikardisiz 3 puan

Devamını Oku
15.03.2025
Uyuyan dev

Uyuyan dev

Devamını Oku
10.03.2025
Kim kurtuldu?

Kim kurtuldu?

Devamını Oku
03.03.2025
Langırt

Langırt

Devamını Oku
25.02.2025
Yokluğu yara

Yokluğu yara

Devamını Oku
18.02.2025
Mesele

Mesele

Devamını Oku
14.02.2025
Nasıl olacak?

Nasıl olacak?

Devamını Oku
10.02.2025
Tutuk ama istikrarlı

Tutuk ama istikrarlı

Devamını Oku
04.02.2025
Uyanış

Uyanış

Devamını Oku
26.01.2025