Karadeniz derbisinin kazananı Trabzonspor oldu. Maça hızlı başlayan Bordo-Mavililer ilk 20 dakikada 2 farkı yakaladı. Ancak sonrasında Trabzonspor’un oyun gücü anlaşılmaz şekilde düştü. Savic’in geri pasında Batagov-Onana anlaşmazlığındaki büyük hatayı değerlendiren Sakyi farkı 1’e indirdi. Fırtına önde baskı yapamadı. İlerleyen dakikalarda oyuna ortak olan Çaykur Rizespor bütün gayretlerine ve bulduğu pozisyonlara karşın skoru değiştiremedi. Milli ara dönüşleri her zaman sıkıntılıdır. Fatih Tekke oyunu geliştirmeli ve her zaman B, C, D planları cebinde olmalı. Trabzonspor yeni oluşan bir takım ve kötü oynadığı bir maçta dahi aldığı 3 puan altın değerinde. Sonuçta Fırtına zirve yarışının içinde... Üstelik geçen haftalarda yaşadığı hakem hatalarına rağmen.
Yazarın Son Yazıları
Süper Lig’de Amedspor’un konuğu olan Trabzonspor maçın başında öne geçmesine karşın skor üstünlüğünü oyun üstünlüğüne taşıyamadı.
'Yoruldum çok yoruldum'
Avrupa Ligi Play-Off rövanşında Ferencvaros deplasmanında maça iyi başlayan Trabzonspor’da işler yolunda giderken 13. dakikada Malinovskyi’nin kırmızı kart görmesiyle tüm planlar alt üst oldu.
Trabzonspor-Başakşehir maçı geride kaldı ama karşılaşmanın hakemi Ali Şansalan’ın verdiği ve vermediği kararlar hâlâ tartışılıyor.
Kasımpaşa beraberliğinden sonra ligde Başakşehir’i ağırlayan Trabzonspor’da taraftarların da özlemle beklediği Salah mucizesi gerçekleşti.
Trabzonspor’un rakibi Ferencvaros, maçın başlamasıyla birlikte üstün fizik gücünü ortaya koyup Bordo-Mavililere şans tanımadı.